Τι αγαπάει το Pantene;

 

Πρόσφατα το σαμπουάν Pantene λανσάρισε μια διαφήμιση με τον τίτλο "Hair has no gender" που την υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό ορισμένα άτομα με ιδιαίτερη σεξουαλικότητα, δηλαδή άτομα ομοφυλόφιλα ή διεμφυλικά. Αποδίδω τον ενθουσιασμό στο νεαρό της ηλικίας των ατόμων και στην άγνοιά τους περί οικονομικών. Ας δούμε λίγο την διαφήμιση. 

Καταρχάς το Pantene δεν ανακάλυψε την Αμερική, τα μαλλιά, τα νύχια, το δέρμα, όλα τους δεν έχουν κοινωνικό φύλο, μόνο βιολογικό. Τα αντρικά μαλλιά είναι αντρικά για πάντα και 100 χρόνια μετά τον θάνατο κάποιου, αν τον ξεθάψουν και βρουν δυο τρίχες μαλλιά, θα αποφανθούν μέσω του DNA του πως το άτομο ήταν άντρας, παρά το ότι είχε ζήσει σχεδόν όλη του την ζωή ως γυναίκα. Εννοείται πως ποτέ δεν θα καταλάβουμε σεξουαλικό προσανατολισμό από το μαλλί κάποιου. Δεν αλλάζει η τρίχα αν είσαι ομοφυλόφιλος ή διεμφυλικός, παραμένει ίδια. Είναι κοροϊδία το gender στην ίδια πρόταση με το μαλλί. 

Έπειτα στην διαφήμιση δεν έπρεπε να υπάρχουν άτομα που προετοιμάζονται να φορέσουν περούκα αφού το Pantene πουλάει προϊόντα για φυσικά μαλλιά. Μπορούσαν να εμφανιστούν με το μαλλί έτοιμο, να πούμε πως "Ναι κύριε, η περουκα θέλει  styling, εκεί μπαίνει το Pantene". Είναι κοροϊδία το φιλέ πριν την περούκα, στο βίντεο εταιρείας σαμπουάν. 

Τρίτον και κυριότερο είναι το ερώτημα: αγαπάει το Pantene τους ομοφυλόφιλους και τους διεμφυλικούς; Θέλει να προωθήσει την ορατότητά τους; 
Αστειεύεστε κυρίες και κύριοι; Αυτό κι αν είναι κοροϊδία! Το Pantene είναι εταιρεία, τίποτα άλλο. Αγαπάει τα κέρδη και θέλει να προωθήσει τις πωλήσεις του.  Έχουμε καπιταλισμό, το ξεχάσατε; Δεν έχουν καμία γνώμη οι καπιταλιστές ή οι εταιρείες για τα κοινωνικά ζητήματα, εάν διευρύνεται η αγορά των προϊόντων τους, προτίθενται να "αγκαλιάσουν" οτιδήποτε. Αύριο το πρωί αν εμφανιστούν κάπου 10.000 άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως μονόκεροι με ροζ κέρατο, το Patene  θα φτιάξει προϊόν 2σε1, σαμπουάν για το τρίχωμα και μαλακτικό για το κέρατο, το " Unipink". 

Φυσικά το Pantene  θα παραμείνει αυτό που είναι: εταιρεία. Θα έχει τους ίδιους μισθούς που έχει, θα βάζει στα προϊόντα του τα ίδια συστατικά που βάζει τώρα. Aν τυχόν είσαι φτωχός ομοφυλόφιλος και δεν σε φτάνουν τα λεφτά σου για Pantene σαμπουάν + κοντίσιονερ + μάσκα + αφρό + λαδάκι κερατίνης για τις άκρες της ωραίας φράντζας σου, τι να σου κάνουμε; Ψώνιζε από το "ό,τι πάρεις 1 ευρώ" ώσπου να σε φτάσουν. 

Λίγο μέτρο λοιπόν στον ενθουσιασμό για την συμμαχία των εταιρειών με την LGBT κοινότητα. Δεν αντιστοιχεί σε τίποτα επί της πραγματικής ζωής. Αυτό που χρειάζεται είναι η αποδοχή όχι των εταιρειών αλλά των ανθρώπων -κι αυτή πάει συνεχώς καλύτερα. 
(Μελουζίν) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK