ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ..ΚΗΠΟΣ!

 

Αινιγματική διαφήμιση που γράφει "Εξερευνήστε την Νέα Κολεξιόν μας online".
Δείχνει μια κοπέλα με μαύρο μπουφάν, μαύρες μπότες, γυμνούς μηρούς, καθισμένη σε σκαμπώ, τα πόδια ορθάνοιχτα. Η λήψη από κάτω προς τα πάνω, βλέπουμε το ένα μάτι μόνο από το πρόσωπό της κοπέλας, ενώ το κύριο μέρος της φωτό είναι η περιοχή των γεννητικών οργάνων: από άκρη σε άκρη του frame τα ανοιχτά πόδια και στην μέση τα όργανα, μόλις καλυμμένα από την μύτη του μπουφάν. 

Συγνώμη, αυτή η Νέα κολεξιόν τι πουλάει; Αιδοία; Εγώ αυτό βλέπω. Εκεί κάτω από το μαύρο ύφασμα είναι ένα αιδοίο, αν κάνω μισό πόντο πιο εκεί το ύφασμα, θα το δω. Δηλαδή θα το δω, ξεβράκωτο, να με περιμένει -διότι, ορίστε, έχει ανοιχτά τα πόδια. Γιατί έχει ανοιχτά τα πόδια αν δεν με περιμένει; 

Πατάω κλικ στην σελίδα. Θα είναι καμιά από αυτές τις only fans σελίδες που βάζουν μπροστά κάτι πιο σεμνό και μέσα τα πιο αποκαλυπτικά. 
Κι όμως, όχι. 
Τι πουλάνε; Ρούχα. Σκέτα ρούχα. Μπουφάν, παντελόνια, μπλούζες.
 
Και τότε γιατί έβαλαν το αιδοίο μπροστά και μας μπέρδεψαν; Γιατί δεν έστησαν το μοντέλο όρθιο, την κάμερα στο ύψος του ρούχου, να δούμε το ρούχο κι όχι τα ανοιχτά πόδια και το λίγο υφασματάκι που κρύβει το αιδοίο; Τι σόι φωτογράφιση είναι αυτή που αντί να εστιάζει στο ρούχο ο φακός, εστιάζει στα γεννητικά όργανα; 
Μήπως είναι πορνογραφική; 
Μήπως είναι σεξιστική; 
Μήπως είναι προσβλητική για τις γυναίκες; 

Νομίζω είναι και τα τρία. Μια διαρκής υποτίμηση των γυναικών και υποβίβασή τους σε σεξουαλική αντικείμενα προς χρήση γίνεται γενικά στις διαφημίσεις. Τρώνε μια κουταλιά γιαούρτι και κάνουν λες κι έρχονται σε οργασμό. Αλλάζουν το λάστιχο, με υψωμένα τα οπίσθια προς τον θεατή. Τρωνε χοτ ντογκ μπεργκεράδικου, αλλά η φωτό είναι από το πλάι, το στόμα ορθάνοιχτο, το χοτ ντογκ μοιάζει με αντρικό όργανο, οι σάλτσες είναι χυμένες παντού κλπ. 

Αντίστοιχες διαφημίσεις με άντρες μοντέλα δεν υπάρχουν. Γιατί δεν βλέπουμε αντρικό μπουφάν με άντρα γυμνό από την μέση και κάτω, τα πόδια ανοιχτά και στα μούτρα μας ένα εξόγκωμα από τα γεννητικά του όργανα; Γιατί δεν βλέπουμε το γεννητικό όργανο του άντρα να προβάλει ως υπόσχεση για δωρεάν χρήση στο μάτι του θεατή; 
Μήπως επειδή είναι εξευτελισμός να μοστράρεις τον εαυτό σου κυρίως ως γεννητικά όργανα; Ο άντρας, το ξέρουμε, είναι σκέτο μυαλό. 
Μήπως επειδή είναι ντροπή να γίνεσαι δημοσίας χρήσεως; Ο άντρας γνωρίζουμε, προσέχει που δίνει την υπογραφή του και το πουλί του. 

Μάλλον για όλα αυτα. Η πορνοποίηση των γυναικών στην εικόνα είναι υποτίμηση κι εξευτελισμός. Είναι σεξισμός. Οι γυναίκες δεν είναι αιδοίο, είναι άνθρωποι. Και παρακαλούμε τους άντρες που κρατάνε τα ηνία της κοινωνίας, της διαφήμισης, της φωτογραφίας, των περιοδικών,  να ΜΗΝ διορθώσουν αυτόν τον σεξισμό πορνοποιώντας και την αντρική εικόνα. Αρκετούς εμετούς κάνουμε ήδη. Δεν χρειαζόμαστε κι άλλους.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK