Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ Ή ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΣ;

 

Μια πολύ σοκαριστική είδηση εμφανίστηκε πρόσφατα στα σάιτ: ο Μητροπολίτης Μόρφου δήλωσε πως ο ίδιος πιστεύει -αλλά κι ένας Άγιος του αποκάλυψε- πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας τρόπος να ξεκαθαρίσει ο τόπος από παιδιά του Σατανά, δηλαδή να πεθάνουν ορισμένοι από μας. Να πεθάνουν πολύ δικαιολογημενα αφού περισσεύει η αμαρτία, η ασέβεια κι η απιστία μεταξύ εμάς των ανθρώπων. Ο Θεός μας τιμωρεί.

Η είδηση είναι σοκαριστική, εξαιτίας του θανάσιμου μίσους που αποκαλύπτει για τον άνθρωπο.

Άραγε ποιανού είναι το μίσος, του Μητροπολίτη που το διατυπώνει, ή του Αγίου που "μίλησε" δι' αντιπροσώπου στους ανθρώπους ή του Θεού που αποκάλυψε στον Άγιο την βούλησή του;

Είναι τουλάχιστον της Εκκλησίας, της επίσημης οργάνωσης του Χριστιανισμού. Αυτής που αποφάσισε ποια είναι τα σωστά Ευαγγέλια και ποια όχι, ποιοι είναι Άγιοι και ποιοι όχι, για ποιο πράγμα παλεύει ο Χριστιανός και για ποιο όχι, πότε ισχύουν οι 10 εντολές και πότε όχι (π.χ. "ου φονεύσεις", αλλά και "εν τούτω νίκα").

Σοκαρισμένοι με το μίσος για τον άνθρωπο δεν είναι οι άθεοι, ούτε οι πιστοί Χριστιανοί που γνωρίζουν τα της θρησκείας. Σοκάρονται μόνο  οι ψεύτικοι χριστιανοί που δημιούργησαν  Χριστιανισμό δικής τους επινοήσεως –δηλαδή σχεδόν όλοι. Νομίζω πως δεν ωφελεί να λέμε ψέματα στον εαυτό μας: κόβουμε και ράβουμε ο,τι θέλουμε από τις Γραφές για να φτιάξουμε Χριστιανισμό στα μέτρα μας. Πετάμε όλη την Παλαιά Διαθήκη, σχεδόν όλη την Καινή και κρατάμε μόνο δύο σκηνές του "Ιησού από την Ναζαρέτ" του Τζεφιρέλι, την σειρά που δείχνει ο ΑΝΤ1 κάθε Πάσχα. Από εκεί έχουμε σχηματίσει  άποψη για το τι λέει ο Χριστιανισμός.

Το σοκ είναι αδικαιολόγητο. Ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης που έκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα επειδή οι πολίτες τους ήταν αμαρτωλοί, είναι ο Θεός της θρησκείας μας και δεν έχει αλλάξει από τότε μέχρι τώρα. Με εκείνες τις παλιές 10 εντολές πρέπει να πορευόμαστε, αφού δεν μας παρέδωσε ως σήμερα μια επικαιροποιημένη βερσιόν. Εάν είχε λόγο να κόψει τα Σόδομα, ασφαλώς έχει δεκαπλάσιους λόγους σήμερα, μια που ζούμε πολύ πιο παραβατικά από τους Σοδομίτες.

Όσοι βρίσκουν τα λόγια του Μητροπολίτη Μόρφου τρομακτικά κι αποδίδουν το μίσος που περιέχουν αποκλειστικά στον ίδιο τον Μητροπολίτη, αλλά όχι στον φιλεύσπλαχνο Θεό,  να διαβάσουν την Βίβλο. Τουλάχιστον να ξέρουν σε ποια θρησκεία πιστεύουν. 

(Melusine)

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK