Η ΑΝΩΜΑΛΙΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΝΟ.

 



Καινούργια είδηση σήμερα για κατ' εξακολούθηση βιασμό 11χρονης από τον θείο της κι εχθές το βράδι υπήρχε μία ακόμα για γυναίκα που ο σύντροφος της χαράκωσε το πρόσωπο με σπασμένο μπουκάλι, κλπ. Παντού, παντού υπάρχουν γυναίκες από 4 χρονών έως 90 που κακοποιούνται, υπομένουν τα πάνδεινα και ορισμένες φορές στο τέλος δολοφονούνται. Δεν υπάρχει λόγος να αρνούμαστε την πραγματικότητα. Ο ισχυρισμός πως αυτά "πάντα συνέβαιναν" και  απλώς τώρα το Ιντερνετ τα αναδεικνύει, είναι παρηγορητικός για τις τωρινές γυναίκες αλλά ψευδής. Δεν συνέβαιναν παρά σπάνια. Οι γυναίκες παλιότερα και σε πιο πατριαρχικές κατ' όνομα εποχές, είχαν πολλές πιθανότητες να ζήσουν όλη τους την ζωή χωρίς να πάθουν τίποτα. Στις περισσότερες δεν συνέβαινε τίποτα, κανείς δεν τις χαστούκιζε, δεν τις έβριζε, δεν τις κακοποιούσε, ούτε στο σπίτι, ούτε στην βόλτα, ούτε στον δρόμο, ούτε ο πατέρας, ούτε ο μνηστήρας, ούτε ο σύζυγος, ούτε ο εργοδότης, ούτε ο ξένος. 
Ορισμένοι θα πουν "ναι, αλλά μόνο αν ήταν φρόνιμες, προσεκτικές, συνεσταλμένες και υπάκουες". 

Μα τώρα οι γυναίκες δεν μπορούν να ζήσουν ασφαλείς ό,τι κι αν κάνουν. Αντρικά χέρια απλώνονται από παντού προς το μέρος τους, στην δουλειά, στα πάρτι, στα λεωφορεία. Αντρικές φωνές που έρχονται από όλες τις κατευθύνσεις τις βρίζουν και τους λένε αισχρόλογα, άγνωστοι στον δρόμο, γνωστοί στην καφετέρια, διάσημοι στην standup comedy, κι άσημοι στα αστεία εντός εργασιακού χώρου. Μικρά παιδάκια 11 χρονών εμφανίζονται στον προπονητή με το μαγιό κι αυτός ισχυρίζεται "με προκάλεσε". Κοριτσάκια του Δημοτικού σε μικρό νησί, μέσα στο σχολικό λεωφορείο βλέπουν προσομοίωση σεξουαλικής πράξης από τα αγόρια, κι ούτε τα κοριτσάκια, ούτε η δασκάλα μπορούν να σταματήσουν το φαινόμενο "έλα μωρέ, παιδάκια είναι" λένε οι γονείς τους -περιστατικό που συνέβη σε γνωστή μου αναπληρώτρια δασκάλα. Οι γυναίκες από 12 χρονών και πάνω χαστουκίζονται πρώτα, ξυλοκοπούνται μετά, όχι από σύζυγο, αλλά από τον κάθε γκόμενο χωριστά. Ορισμένες φωνές κι από αγνώστους, όπως πρόσφατα από τον οδηγό με το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που επιτέθηκε στην γυναίκα που του είπε να πάρει το Ι.Χ. του από εκεί. 

Η σωματική βία κι η σεξουαλική βία κατά των γυναικών αυξάνει. Γιατί; Τι είναι αυτό που κάνει τους άντρες να πιστεύουν ότι η ζωή των γυναικών έχει όλο και μικρότερη αξία; Ότι το σώμα των γυναικών έχει μικρή αξία;  Ότι μπορούν να βρίσουν, να βουτήξουν, να χτυπήσουν μια γυναίκα, όλα πολύ εύκολα και ατιμώρητα; Η γενική ιδέα πως οι γυναίκες είναι κρέας, φτηνό κρέας, αναλώσιμο, προς χρήση και κακοποίηση, πάντα καρι@λες για τον έναν ή τον άλλο λόγο, ποτέ αθώες, ακόμα και στην κούνια ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα ή να εγείρουν τον πόθο και να αναγκάσουν αυτές ως Εύες τον άντρα σε αμαρτία, από πού πηγάζει αυτή η αντίληψη; 

Μήπως φταίει το φαγητό; Ίσως έχουν κάτι οι τροφές που επενεργεί στο αντρικό μυαλό και αλλοιώνει την εικόνα του για το γυναικείο φύλο. 
Μήπως φταίει ο αέρας; Δεν έχουμε πια καθαρό αέρα, όλο ρύπους είναι, μπορεί να μπαίνει στο μυαλό και να το ρυπαίνει.
Μήπως φταίει το νερό; Χημικά και δηλητήρια ρίχνουν μέσα, μήπως βάζουν κάποια ουσία που εισχωρεί σε όλα τα κύτταρα και τα γεμίζει με μίσος κατά των γυναικών. 

Νομίζω πως όχι. Για όλα φταίει το πορνό και το κύριο συστατικό του, η ανωμαλίνη. 
Το πορνό δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την εικονογράφηση της βίας κατα των γυναικών. Ίσως είναι δυνατόν να διατηρησει κάποιος το μυαλό του καθαρό στις 5 -10 πρώτες ταινίες, αλλά μετά θα πρέπει να βρει τρόπο να διαχωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του, από τον θεατή. Να μην συμπάσχει με τον πρωταγωνιστή που βρίζει, χτυπάει την γυναίκα κλπ -πολύ δύσκολο ο θεατής να διαχωρίσει τον εαυτό του από τον ήρωα, σε όλες τις ταινίες. Να μην νιώθει μίσος και περιφρόνηση για την γυναίκα, όπως ο πρωταγωνιστής. Να μην την σιχαίνεται και να μην θέλει να την τιμωρήσει κι άλλο όπως ο πρωταγωνιστής. Να μην παίρνει ιδέες από την ταινία για την δική του σεξουαλική ζωή. Είναι αυτό δυνατόν; 

Οχι, δεν είναι και  δεν έχει όριο το πόσο φριχτές μπορούν να είναι οι ιδέες που χώνει το πορνό στα αντρικά κεφάλια.  Σύμφωνα με την έρευνα (https://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2374623816668275?offset=1389158280000)
των  Bridges,  Sun,  Ezzell, και Johnson "Σεξουαλικά σενάρια και συμπεριφορά αντρών και γυναικών που χρησιμοποιούν πορνογραφία", σε δείγμα 1800 ανθρώπων, με 88% από αυτούς φοιτητές Πανεπιστημίων, το 7,3% των ανδρών δήλωσε πως θα προσπαθήσει να ζήσει την εμπειρία Ass to Mouth, και μάλιστα παρά το ότι το 19% ήταν παρθένοι. Οταν ρωτήθηκαν γιατί, απάντησαν πως αφού το είδαν στο πορνό το θεωρούν μέρος της γενικής τους σεξουαλικής εμπειρίας και θέλουν να το ζήσουν. Ποιός από αυτούς τους μορφωμένους νεαρούς άντρες δεν καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχει κάτι πιο επικίνδυνο για την γυναίκα στο σεξ; Ποιός από αυτούς δεν σιχαίνεται βαθύτατα τις γυναίκες; Ποιός από αυτούς νομίζει ότι η γυναίκα είναι άνθρωπος; Κανείς και για την ακρίβεια το περιγράφουν μόνοι τους ως το πιο υποτιμητικό που μπορεί να κανει η γυναίκα. 

Λοιπόν; Ποιός πιστεύει πως το είδος "Γυναίκα" που αποτυπώνεται στο πορνό ως πράγμα όχι για χρήση όπως παλιότερα, αλλά για λιώσιμο και ξεφτίλισμα σήμερα, αξίζει τις ώρες εκτός σεξ κάτι άλλο εκτός από ξύλο; Ποιός πιστεύει ότι το πορνό που έχει 18χρονες κινέζες πρωταγωνίστριες, που μοιάζουν με 10χρονες δυτικές, δεν εισάγει στο αντρικό μυαλό την σεξουαλικοποίηση των παιδιών; Ποιός πιστεύει ότι το πορνό είναι διασκέδαση κι όχι πρακτικός οδηγός για την σωματική και σεξουαλικήβία κατά των γυναικών ; 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK