New year's resolutions

Για την Γεωργία Μπίκα το 2022 ξεκίνησε πολύ άσχημα: το βράδι της Πρωτοχρονιάς τουλάχιστον 3 άντρες την βίασαν ομαδικά.

Καταγγέλει τον βιασμό στην Αστυνομία στις 1/01/2022 χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα: 3 ολόκληρες μέρες περνούν ώσπου ο ιατροδικαστής να την εξετάσει και 13 ώσπου ο εισαγγελέας κι ανακριτής να την καλέσουν για κατάθεση. Ενώ εκείνη περιμένει την εξέταση του ιατροδικαστή, άπλυτη για μην χαθούν τα ίχνη του βιασμού και φωτογραφίζοντας μόνη της τους μώλωπες της κακοποίησης της, οι ευκατάστατοι βιαστές φωτογραφίζονται κι αυτοί, αλλά για το κοινό τους στο ινσταγκραμ -κρατώντας επιδεικτικά την εφημερίδα που τους αναφέρει ως συλληφθέντες, κοντά στα γεννητικά τους όργανα, έτσι, για να μην ξεχνάμε πού γράφουν τις καταγγελίες εναντίον τους για βιασμό από την οποιαδήποτε παγκοσμίως άγνωστη.
Η Γεωργία Μπίκα, φτωχή, ορφανή από μάνα και πατέρα, χωρίς κανέναν στον κόσμο και χωρίς χρήματα, επιμένει με μόνα όπλα της το καθαρό μυαλό και την ψυχική της δύναμη. Κι ευτυχώς, πέφτει στην αντίληψη του Ηλία Γκιώνη, που επίσης δεν στερείται ψυχικής δύναμης. Οι δύο τους μιλούν για τον βιασμό της Γεωργίας σε όποιον θέλει να ακούσει.
Φυσικά δεν θα τους καλέσουν ποτέ στην ΕΡΤ ή σε κανάλια που χρηματοδοτούνται από τον "κύκλο της αριστείας" των βιαστών της. Αυτό δα έλειπε, εκείνος που μετακόμισε από το νοικιασμένο σπίτι του παίρνοντας το καναρίνι του στα χέρια (ο Γκιώνης) κι εκείνος που κάθεται πρώτη σειρά στα αρχαία θέατρα μαζί με την Υπουργό Πολιτισμού (ο κροίσος), να έχουν την ίδια πρόσβαση σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας!
Ευτυχώς το fb -με όλα τα κακά του- είναι ένα μέσο προσβάσιμο στους φτωχούς που θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα τους. Κι ευτυχώς υπάρχουν κανάλια μικρά που κυνηγάνε την δημοσιότητα. Αν δεν ήταν αυτά τα δύο, η ιστορία της Γεωργίας Μπίκα θα έμενε στην αφάνεια όπως οι δύο προηγούμενες καταγγελίες βιασμού, για τους ίδιους ευκατάστατους βιαστές. Τώρα, βρίσκεται στο φως.
Στηρίζουμε την Γεωργία Μπίκα στον αγώνα της. Την στηρίζουμε για τους ίδιους λόγους που τον δίνει κι αυτή: για να δικαιωθεί η ίδια η Γεωργία και για να μην βιαστούν άλλες γυναίκες στο μέλλον από τους συγκεκριμένους βιαστές.
Αυτοί οι άντρες κι όσοι έχουν χόμπι τους τον βιασμό, πρέπει να απομακρυνθούν από το κοινωνικό σύνολο. Το 2022 ας είναι μια χρονιά διαφορετική, με λιγότερους βιαστές ανάμεσα μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK