Είναι οι γυναίκες άνθρωποι;

 


;

Θλιβερή είδηση "Ινδονησία: μαστίγωσαν 100 φορές γυναίκα για μοιχεία και τον σύντροφο της 15 φορές. Κι οι δυο ήταν παντρεμένοι".
Σε ο,τι αφορά την σεξουαλικη διαγωγή ανδρών και γυναικών, έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όλη την Γη. Η Ινδονησία στην οποία έγινε το περιστατικό, φαίνεται μια χώρα αγροίκων καθώς διαβάζουμε την είδηση, όμως δεν εχει μεγαλη απόσταση με οποιαδήποτε χώρα της Δύσης - όταν μιλάμε για την γυναικεία σεξουαλικοτητα. Η φιλοσοφία, η Δημοκρατία, ο Χριστιανισμός ή η ανεξιθρησκεια, η πρόσβαση στην μόρφωση, το καλύτερο βιοτικό επίπεδο, η ισονομια, όλα αυτά που είναι "κατακτήσεις" για τους πολίτες στις χώρες της Δύσης, δεν έχουν καταφέρει ως σήμερα να εξαλείψουν την Πατριαρχία.
Σε όλες τις χώρες της Δύσης, από τα γεννητικά όργανα των γυναικών εξαρτάται η τιμή της οικογένειας. Αν είναι ανύπαντρες, η τιμή των γονιών . Αν είναι παντρεμένες, του συζύγου και ξεχωριστά των παιδιών. Παντου στον κόσμο, αλίμονο στην ζωηρή κόρη και την μάνα μοιχαλίδα - ενώ για τον ζωηρό ή μοιχό άντρα "είσαι παλιόπαιδο, πήγαινε και μην το ξανακάνεις".
Λογική εξήγηση γι αυτό, αποκλείεται να βρούμε. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν όχι οι ψυχές, πάντως τουλάχιστον τα ανθρώπινα σώματα έχουν τις ίδιες ανάγκες: τα μάτια αντρών και γυναικών κοιτάζουν κι επιθυμούν ομοίως το χάδι, το φιλί, το αγκάλιασμα από τον Άλλο. Κι όμως αναγνωρίζουμε μόνο στους άντρες το δικαίωμα να παρασύρονται από το μάτι τους και τις επιθυμίες τους, ενώ από τις γυναίκες περιμένουμε η σκέψη τους να επιβάλλεται στο σώμα τους και να εξουδετερώνει τις επιθυμίες τους.
Επομένως το ερώτημα είναι: είναι οι γυναίκες άνθρωποι; Τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να είναι άνθρωποι, ναι ή όχι;
Η Πατριαρχία λέει όχι, μόνο οι άντρες είναι άνθρωποι.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK