Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ.

 


"Η μόνη καριέρα που θα κάνεις θα είναι στα στενά της Γιαννιτσών". Αυτά είπε η καθηγήτρια στην 15χρονη μαθήτρια που πριν λίγες μέρες κατήγγειλε συμμαθητή της για βιασμό κι ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης την καλύπτει.

Οι γονείς της μαθήτριας κατέθεσαν μήνυση εναντίον της καθηγήτριας ΚΑΙ του σχολείου για ψυχολογική κακοποίηση της κόρης τους.
Εδώ βρισκόμαστε λοιπόν, το μίσος εναντίον των γυναικών ξεχειλίζει από το πρώτο λεπτό που γεννιούνται. Οι 15χρονες, 14χρονες και μικρότερες, έχουν όλες τον διάολο μέσα τους κι είναι όλες τους πουτ@@@νες, για : τους γείτονες, τους συμμαθητές, τους παπάδες, τους προπονητές, τους περαστικούς στον δρόμο και τους καθηγητές. Τα βρισιδια πέφτουν πάνω τους σωρηδόν από όλες τις πλευρές, ό,τι κι αν κάνουν οι 15χρονες, ακόμα κι όταν βιάζονται. Ο στόχος των υβριστών είναι να τις λιώσουν, να τις δουν να σέρνονται -γινεται να κλαίνε και να παρακαλάνε για οίκτο; αυτό θα τους άρεσε. Τις μισούν απλώς και μόνο επειδή ζουν κι αναπνέουν.
Οι γυναίκες εκπροσωπούν την ομορφιά και την ζωή. Δεν την συμβολίζουν, την εκπροσωπούν, είναι οι ίδιες η ενσαρκωμένη ομορφιά και αυτές που γεννάνε την ζωή - τα δύο σημαντικότερα πράγματα στην Γη, από την αρχή της εμφάνισης του ανθρώπου στον πλανήτη. Δεν χρειάζεται να διακριθούν σε κάτι για να αποδείξουν πως άξιζε να γεννηθούν - όπως χρειάζεται για τους άντρες- αυτά τα δύο μόνα τους, φτάνουν και περισσεύουν για να τους αξίζει μια θέση στον ήλιο. Δεν έχει καμία σημασία πώς θα χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές τους, το δυναμικό ενυπάρχει στην κάθε γυναίκα. Ο φθόνος είναι αναπόφευκτος.
Επί χιλιάδες χρόνια οι γυναίκες έζησαν σχετικώς ασφαλείς: ήταν ήσυχες, κλεισμένες στο σπίτι, χωρίς νομικά δικαιώματα, χωρίς ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς δική τους βούληση, στην σκιά ενός άντρα, προστατευόμενα μέλη του άντρα. "Τίνος είσαι εσύ;" "Του Κωστάκη του Οικονόμου". Ο άντρας ήταν ο ιδιοκτήτης των πάντων, της γυναίκας συμπεριλαμβανομένης.
Αυτή η συνταγή τα τελευταία χρόνια χάλασε. Οι γυναίκες έχουν νομική υπόσταση, περιουσία, καριέρα, αυτοκίνητο, ερωτική ζωή εκτός γάμου, πολιτική παρουσία, ψηφίζουν, ψηφίζονται, ζητάνε διαζύγιο, φοράνε ο,τι τους κατεβη, βγάζουν φωτογραφίες με τον πολυπόθητο κωλο έξω. Ποιος θα τις κρατήσει; Ποιος θα τις τιθασεύσει; Δεν ακούνε τίποτα. Δεν θέλουν καθοδήγηση από κανέναν. Ο,τι τους κόβει το ξεροκέφαλο τους, το κάνουν και δεν δίνουν λογαριασμό πουθενά. Δεν είναι πια παθητικές κι αδύναμες, είναι ανεξάρτητες, για αυτό τρομακτικές. Ειχαν ήδη όλα τα καλά της Γης πάνω τους, τώρα είναι κι αυτόβουλες. Ο προηγούμενος φθόνος προς το πρόσωπο τους γίνεται μίσος.
Για αυτό η Πατριαρχία επιτίθεται με σφοδρότητα, προσπαθώντας να κρατήσει την θέση της δια του τρόμου, τον μόνο τρόπο που γνωρίζει. Πολλοί άντρες και μαζί τους διάφορες γυναίκες (σαν την χυδαία καθηγήτρια της είδησης) που βλέπουν την καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων να χαλάει, αυτήν την τάξη που είχε την Αγία οικογένεια και την μουγγη χαμογελαστή γυναίκα ως βάση, σιχαίνονται την νέα κατασταση. Θέλουν να τσακίσουν, να εξαφανίσουν την νέα γυναίκα, να φέρουν πάλι την παλιά.
Δεν θα σας περάσει βρε βρωμιάρηδες. Ο,τι και να κάνετε δεν θα γυρίσουμε στα παλιά, από φόβο για τα καινούργια. Εμείς θα ζήσουμε όπως μας αρέσει κι εσείς θα χωθείτε στα προϊστορικά λαγούμια που σας ταιριάζουν.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK