Αλλη για το κάρο μου;

 

Σεξιστική διαφήμιση της Νταϊχάτσου του 1996, που στον καιρό της είχε δημιουργήσει μεγάλη αντίδραση, κι όμως, ακόμα σήμερα έχει υποστηρικτές. Γράφει "Μαζεύει 5 φορές περισσότερες γυναίκες από όσες η Λαμποργκίνι" και βλέπουμε ένα αμάξι που έχει μέσα έναν άντρα και 5 γυναίκες. 
Η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως η διαφήμιση τονίζει απλώς τον χώρο του αυτοκινήτου της και πράγματι η Λαμποργκίνι έχει μόνο 2 καθίσματα, επομένως χωράει 1 γυναίκα συνοδηγό, ενώ αυτό το αυτοκίνητο πενταπλάσιες. Είπε όλη την αλήθεια η Νταϊχάτσου; Δεν ξέρω, ας το δούμε. 

Καταρχάς ποιός είπε πως κάθε αυτοκίνητο προορίζεται για ένα άντρα οδηγό και γυναίκες επιβάτιδες; Ποιός μας διαβεβαιώνει ότι στα σπορ διθέσια αυτοκίνητα δεν βρίσκονται δυο γυναίκες ή μία γυναίκα οδηγός με τον άντρα συνοδηγό; Ποιός είπε ότι σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο με ιδιοκτήτη άντρα θα βρεθεί γυναίκα να γίνει επιβάτις; Μήπως ο μύθος που λέει πως το αυτοκίνητο είναι "γυναικοπαγίδα"; Νομίζω πως ναι, αυτό υπαινίσσεται η Νταϊχάτσου, απευθύνεται υποσυνείδητα στις παλιότερες και σεξιστικότερες προκαταλήψεις εναντίον των γυναικών. 

Είναι προκατάληψη ή αλήθεια πως το αυτοκίνητο του άντρα μετατρέπεται σε γυναικοπαγίδα; Μήπως είναι πραγματικότερα ότι οι άντρες με αυτοκίνητο έλκουν τις γυναίκες; Μήπως είναι αλήθεια πως για να βρεις γυναίκα, χρειάζεσαι αυτοκίνητο; 
Όχι, δεν είναι αλήθεια. Ορισμένες γυναίκες, λίγες,  ενδιαφέρονται για άντρες με εξωτερικά γνωρίσματα πλούτου -όπως το αυτοκίνητο. Πιο πολλές ενδιαφέρονται για την ομορφιά. Κι ακόμα πιο πολλές ενδιαφέρονται για άντρες με καλό χαρακτήρα, γλυκομίλητους και περίπου τον ίδιο κύκλο ασχολιών με εκείνες. 
Νομίζω πως με τους άντρες συμβαίνει το ίδιο, αν και κανείς ποτέ δεν το συζητάει. Παρουσιάζονται συνολικά ως ανιδιοτελείς από άποψη κινήτρων, παρά το ότι η λέξη "προικοθήρας' βγαίνει μόνο στο αρσενικό γένος. 

Πάμε πάλι στο αυτοκίνητο. Είναι δυνατόν άντρας πάνω των 25 χωρίς αυτοκίνητο,  να βρει γυναίκα; Ναι, είναι δυνατόν και μάλιστα μπορεί να βρει γυναίκα με δικό της αυτοκίνητο, εάν είναι όμορφος, ή ευχάριστος, ή ενδιαφέρων, ή καλλιεργημένος -κάτι πρέπει να έχει για να βρει γυναίκα, σωστά; Όμως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί άντρας ΧΩΡΙΣ αυτοκίνητο στην κοινωνία μας. Παρά το ότι πολλοί στα 25 ή και στα 30 τους κάνουν ακόμα σπουδές, δεν έχουν κανένα εισόδημα ή δουλεύουν σε καφετέριες κλπ, εν τούτοις η οικογένειά τους φροντίζει να τους εφοδιάσει με αυτοκίνητο. Το ίδιο δεν συμβαίνει με τα κορίτσια της οικογένειας, αν γινόταν, δεν θα τα βλέπαμε στα λεωφορεία κατά χιλιάδες. Δεν θα τα βλέπαμε να τηλεφωνούν σε ταξί και να φωτογραφίζουν τις πινακίδες του ταξί, τις νύχτες. Φυσικά το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τις ενήλικες παντρεμένες γυναίκες, ή δεν έχουν ΙΧ καθόλου ή έχουν αλλά πολυ-πολύ μικρότερο, όποιο κι αν είναι το εισόδημα που συνεισφέρουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό.  Γενικότερα, τα χρήματα των οικογενειών εξαντλούνται για να αγοραστούν όσο το δυνατόν καλύτερα αυτοκίνητα στους άντρες, συζύγους ή γιούς.

Ναι, αλλά πώς είναι δυνατόν να διαπιστώσουμε εάν το αυτοκίνητο είναι ή δεν είναι γυναικοπαγίδα, χωρίς να έχουμε αρκετούς άντρες πεζούς; Πώς θα βγάλουμε συμπέρασμα; Μπορούμε να το συμπεράνουμε από τον αριθμό των νέων γυναικών που έχουν σχεση με άντρες άνεργους, εκείνων που είναι παντρεμένες με άντρες μακροχρόνια ανέργους, καθώς κι από τον αριθμό των ανδρών που ενώ έχουν αυτοκίνητο, είναι μόνοι. Ο καθένας μας ξέρει από 10 μόνους άντρες, ολομόναχους, με πολύ καλό αυτοκίνητο. Γιατί η "γυναικοπαγίδα" δεν πιάνει σε αυτούς; Γιατί δεν τους εξασφαλίζει αφθονία γυναικών, όπως υπόσχονται οι διαφημίσεις;

Άντρες φίλοι της σελίδας, το αυτοκίνητο δεν αρκεί για να βρεις γυναίκα, γιατί απλούστατα οι περισσότερες γυναίκες ψάχνουν άλλα πράγματα. Αντί να πείθεστε από τέτοιες ανόητες διαφημίσεις και να εξαντλείτε έως και την τελευταία σας δεκάρα προκειμένου να αγοράσετε το ακριβό εντυπωσιακό όχημα, αναπτύξτε τις ικανότητές σας για διάλογο. Πιο πιθανόν είναι να βρείτε (και να κρατήσετε) γυναίκα συζητώντας, παρά μοστράροντας της το διθέσιο.  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK