Η ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΖΩΗ

 


Η είδηση λέει "Η θεωρία του αγέννητου παιδιού στα σχολεία, με έγκριση Κεραμέως" κι είναι αληθινή.
Αφορά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Προγεννητική Αγωγή, προετοιμασία για την γονεϊκότητα, Σεξουαλικοτητα- Γονιμότητα- Γονεϊκότητα, μια αδιαχώριστη ενότητα " που περιέχει 3 βίντεο ωριαία κι ένα βιβλίο 84 σελίδων για το θέμα. Αυτά έχει ετοιμάσει η εταιρεία προγεννητικής αγωγής, που πέρσι είχε σκαρώσει ένα συνέδριο για το αγέννητο παιδί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ακυρώθηκε χάρη στις φεμινιστικες οργανώσεις. Τα βιντεο έχουν ήδη σταλεί σε ορισμένα σχολεία, επομένως έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Ας πιάσουμε το θέμα από τον τίτλο του. Η σεξουαλικοτητα δεν εινσι αδιαχώριστη ενότητα με την γονεϊκότητα, είναι ξεχωριστό ζήτημα. Σήμερα πια έχουμε εμπεδώσει πως οι άνθρωποι κάνουν σεξ κυρίως για απόλαυση και πολύ σπάνια ή ποτέ με σκοπό να γίνουν γονείς. Ακόμα και σε ο,τι αφορά την σύνδεση σεξουαλικοτητας και γονιμότητας, υπάρχει σύνδεση, όμως μόνο για τα ετεροσεξουαλικα άτομα. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι είναι λίγοι, αλλά υπάρχουν. Δεν μπορούμε σε οποιοδήποτε μάθημα για σεξ να αναφερόμαστε μόνο σε ετεροσεξουαλικους.
Επειτα να πούμε ότι κανένας δεν χρειάζεται να κάνει προ- γεννητική αγωγή κι άλλες τέτοιες επιστημονικά ντυμένες μπαρούφες, όμως αν τυχόν κάποιος το χρειάζεται, αυτός ο κάποιος δεν είναι μαθητής. Οι μαθητές πρέπει να κάνουν σεξουαλικη αγωγή (μόνο, τίποτα άλλο) και να γίνουν εξπέρ στην αντισυλληψη - το ζήτημα που τους καίει. Το πρόβλημα τους είναι πώς θα κάνουν σεξ χωρίς να γίνουν γονείς, όχι πώς θα γίνουν γονείς. Η γονεϊκότητα αφορά τους ενήλικες, το σεξ αφορά τους πάντες - κι ειδικά για αυτούς που βρίσκονται στο άνθος της ηλικίας τους.
Στα βίντεο που παρουσιάζονται ως εκπαιδευτικό υλικό, υποστηρίζεται η πεποίθηση πως ο άνθρωπος είναι άνθρωπος πριν γεννηθεί και μάλιστα όχι μόνο από την στιγμή της σύλληψης του, αλλά από την ώρα που η σκέψη του παιδιού περνάει από το μυαλό της γυναίκας. Δεν φτάνουν οι θρησκευτικές οργανώσεις που προσπαθούν να απαγορεύσουν την άμβλωση υποστηρίζοντας τα δικαιώματα του "αγέννητου παιδιού", στο παιγνίδι μπαίνουν κι ανιμιστικες δοξασίες φυλών της Αφρικής που βλέπουν θεότητες στην βροχή - με αυτά πρέπει να πορευθούμε από δω και στο εξής.
Επειδή το πρόγραμμα τονίζει περισσότερο την γονεϊκότητα, ασχολείται με την σωματική υγεία του μελλοντικού παιδιού που -όπως γνωστοποιεί στους μαθητές- εξαρτάται μόνο από την μητέρα. Λες κι είναι λίγες οι μισογυνικες δυσειδαιμονιες που αιώνες τώρα πέφτουν πάνω στις γυναίκες για όλα τα προβλήματα υγείας των παιδιών, μέχρι οι ελιές του σώματος αποδίδονται σε "σταφύλι που ζήλεψε η Μαρία όταν ήταν έγκυος" έρχονται τώρα τα 3 βιντεο να ρίξουν όλες τις ευθύνες στις γυναίκες. Όσο για την ψυχική υγεία του παιδιού, το πρόγραμμα υποστηρίζει ότι αυτή εξαρτάται από την ποσότητα αγάπης που έχουν οι γονείς μεταξύ τους. Είναι να απορεί κανείς πώς τόσοι αιώνες συνοικεσίων και γάμων συμφέροντος δεν γέμισαν την υφήλιο με ψυχικώς ασθενείς!
Οι εκπλήξεις που μας ετοιμάζει η κ. Κεραμέως είναι συνεχώς η μία χειρότερη από την άλλη. Ούτε στο Μεσαίωνα δεν έλεγαν τόσο σκοταδιστικες κι αντί- επιστημονικές σαχλαμάρες στα παιδιά. Καλύτερα να λέμε στους εφήβους, ειδικά στις έφηβες, πως τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός. Χίλιες φορές να μην ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα, παρά να τις γεμίσουμε με φόβο κι ενοχές για την ίδια τους την ύπαρξη. Αρκετούς διάολους έχουν στο κεφάλι τους, ήδη.
Μελουζίν

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK