ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ;

 

Χθεσινή φωτογραφία: η γιατρίνα προσπαθεί να μπει μέσα στο Νοσοκομείο Παιδιών Πεντέλης που η κυβέρνηση κλείνει και καταργεί, για να κάνει εφημερία κόντρα στις κυβερνητικές εντολές. Οι αστυνομικίνες την εμποδίζουν, με τα robocop σώματά τους, το  κατοχυρωμένο τους δικαίωμα στην έννομη βία -αν χρειαστεί- και την τέλεια για τον κύκλο τους δικαιολογία "αυτές τις εντολές έχω". 

"Αυτές τις εντολές έχω" σημαίνει αποποιούμαι την ευθύνη να κρίνω τις εντολές που μου δίνουν. Σημαίνει επίσης, ότι πετάω στην άκρη όχι μόνο το μυαλό μου, αλλά και την συνείδησή μου. 
Γιατί, είναι σαφές πως η εντολή να εμποδιστούν οι γιατροί να κάνουν εφημερία, ασφαλώς δεν είναι προς όφελος της κοινωνίας. Στην Αττική έχουμε μόνο 3 Νοσοκομεία παιδιών για τουλάχιστον 1.000.000 εκατομμύρια παιδιά, το Αγλαΐα Κυριακού, το Πεντέλης και το Αγία Σοφία. Τα ονόματά τους είναι πασίγνωστα στους γονείς μια που όλοι τα χρειάζονται, ειδικώς οι φτωχότεροι που δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας τις αμοιβές για επισκέψεις, εξετάσεις, εγχειρήσεις. Τα ίδια ονόματα νοσοκομείων είναι βέβαια άγνωστα σε όσους δεν έγιναν γονείς, στους νεότερους -όπως οι κυρίες με τα μπλε, εδώ. Πεδίο κονόμας λαμπρό, το κλείσιμο ενός ακόμα δημόσιου νοσοκομείου. 

Η ερώτηση προς τις αστυνομικίνες είναι: Ποιόν προστατεύετε εμποδίζοντας την γιατρίνα να μπει στο νοσοκομείο; Ποιός κινδυνεύει από την γιατρίνα που είναι μέσα στο γιατρείο της κι ασκεί δωρεάν τα καθήκοντά της; Τα μικρά παιδιά κι οι γονείς τους, όχι, ωφελούνται ξεκάθαρα. Μήπως κινδυνεύουν οι ιδιώτες γιατροί κι οι ιδιωτικές κλινικές; Μάλλον ναι, χάνουν πελάτες με τα δωρεάν δημόσια νοσοκομεία. 
Η επόμενη ερώτηση λοιπόν είναι: Αυτός ήταν ο στόχος σας όταν βγήκατε στον κοσμο της εργασίας, να βρείτε μια δουλειά που να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους; Είστε μήπως ευκατάστατες κι υπερασπίζεστε την τάξη σας; 
Μισό λεπτό, την ξέρω την απάντηση : "Ο στόχος μου ήταν απλώς να βρω μια δουλειά". Να μας συγχωρείτε, αυτή η απάντηση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή επειδή αφήνει έξω την ηθική και την τιμιότητα ως παράγοντες που πρέπει να ενυπάρχουν στον βιοπορισμό. Πολλές δουλειές δίνουν ένα μεροκάματο και πληρούν τους κανόνες της νομιμότητας,  αλλά είναι ανέντιμες κι ανήθικες. Αυτό που κάνετε είναι ηθικό και τίμιο; Αν δεν είναι, να το σταματήσετε. Όπως είπαμε πιο πάνω, να σκεφτείτε ποιόν προστατεύετε. Τους φτωχούς ή τους πλούσιους; 

Κυρίες με τα μπλε, ο φεμινισμός ΔΕΝ πάλεψε για πρόσβαση των γυναικών στην εργασία και ίσα δικαιώματα με τους άντρες, για να μπουν οι γυναίκες στην καταστολή του πληθυσμού, στους μαζικούς φόνους πολιτών άλλων χωρών -όπως γίνεται στον πόλεμο-, για να γίνονται ιδιοκτήτριες μπουρδέλων κλπ. Ο φεμινισμός παλεύει για έναν καλύτερο κι ειρηνικό κόσμο, ειδικά για τις πολλές μη προνομιούχες άλλες γυναίκες, τις φτωχές, τις πρόσφυγες, τις Ρομά, τις μετανάστριες.  
Αφήστε την βρώμικη δουλειά της καταστολής σε αυτούς που την δημιούργησαν, στους άντρες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK