Tα κέρδη από τo Instagram σώμα

 

Η Κιμ Καρντάσιαν φοράει καφέ σκούρα ταφταδένια τουαλέτα που είναι εφαρμοστή στην μέση, ενώ έχει πλούσιο ντραπέ γύρω από τους διάσημους γοφούς της. Γύρω της έχει ως ντεκόρ τα 4 παιδιά της. Η φωτογραφία γράφει: "Η Κιμ Καρντάσιαν ενθουσιάζει  ποζάροντας με τα παιδιά της για το ετήσιο οικογενειακό πάρτι των Χριστουγέννων".

Ίσως ενθουσιάζει μερικούς θεατές αλλά όχι όλους. Όχι αυτούς που θυμούνται πως τα 2 από τα 4 παιδιά της τα απέκτησε νοικιάζοντας την μήτρα κάποιας φτωχούλας, που δέχτηκε να κυοφορήσει τα παιδιά, ώστε η Κιμ να διατηρήσει την μεσούλα της και   τα κλικ στο Ινσταγκραμ. 

Η Καρντάσιαν είναι η ίδια brand name, επιχείρηση. Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία που πουλάει την εικόνα της κομματάκι -κομματάκι για να πλουτίσει. Το ζήτημα θα μπορούσε να αφορά μόνο την ίδια, δηλαδή να είναι ιδιωτικό, όμως δεν είναι τέτοια η περίπτωσή της. Η δική της μικρή μέση με τα εξωπραγματικά  οπίσθια είναι το προϊόν που πουλάει, αλλά μαζί με αυτά, προωθεί ΕΝΕΡΓΑ την φαντασίωση πως κάθε σώμα μπορεί να γίνει όμοιο με το δικό της -εάν προσπαθήσουμε αρκετά και δώσουμε τα απαραίτητα χρήματα. Σε αυτό το σημείο, το ζήτημα γίνεται δημοσίου ενδιαφέροντος.

ΕΝΕΡΓΑ σημαίνει ότι η Κιμ, δεν διστάζει καθόλου να χρησιμοποιήσει άλλα γυναικεία σώματα εάν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της. Χρησιμοποιεί τις μελλοντικές καταναλώτριες των προϊόντων της και της εικόνας της, αυτές που θαυμάζοντας το slim-thick κατασκευασμένο σώμα της, προχωρούν σε απανωτές πλαστικές προσθέτοντας λίπος στα οπίσθια ως που να την φτάσουν -καμιά φορά πεθαίνοντας κατά την προσπάθεια. Η Κιμ γνωρίζει ότι πεθαίνουν πού και πού κατά τις πλαστικές, το γράφουν όλες οι εφημερίδες -αλλά δεν την νοιάζει. 

ΕΝΕΡΓΑ σημαίνει ότι χρησιμοποιεί επίσης τις παρένθετες μητέρες, δηλαδή τις γυναίκες που κυοφόρησαν τα παιδιά της, έτσι ώστε η ίδια να διατηρήσει το Instagram σώμα της. Λογικά, έπρεπε να συναισθάνεται ότι το μωρό που κουβαλάς στην κοιλιά σου, δεν είναι μπλουζάκι που το φοράς 9 μήνες και μετά το πετάς. Δεν μπορείς να ξεχάσεις ένα μωρό που κουνιόταν, που σε κλωτσούσε, που ανέπτυξε όλα του τα κύτταρα τρεφόμενο από το δικό σου σώμα. Το θυμάσαι για πάντα και καταριέσαι την ώρα και την στιγμή που η φτώχεια σε ανάγκασε να δώσεις την μήτρα σου προς εμπορία, γιατί δεν είχες τίποτα άλλο να διαθέσεις προς επιβίωση. Όμως στον καπιταλισμό δεν χρειάζεται κάτι να είναι ηθικό, αρκεί να είναι νόμιμο. Την Κιμ δεν την ενδιαφέρουν τα ηθικά, τα υπαρξιακά κλπ. Την ενδιαφέρει η μέση της.  Εαν δεν έκανε έτσι θα έβγαζε Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία με 2 μόνο παιδιά, αντί για 4. Family bliss διαφορετική με 2 παιδιά και διαφορετική με 4, ειδικά αν δεν έχεις σύζυγο να δείξεις στην φωτό. 

Στον φεμινισμό, περιμένουμε από μια γυναίκα να σέβεται το γυναικείο σώμα περισσότερο από όσο οι άντρες που σε μεγάλο ποσοστό το χρησιμοποιούν ως πράγμα -άλλες φορές ως αντικείμενο προς χρήση, κι άλλες ως αντικείμενο προς εμπορία. Εάν δεν φερθούμε σωστά στις άλλες γυναίκες εμείς, οι γυναίκες, τότε ποιός θα φερθεί; Εάν δεν αποκηρύξουμε εμείς την ιδέα πως το γυναικείο σώμα μπορεί να είναι εμπόρευμα ή αντικείμενο προς χρήση, τότε πώς περιμένουμε να το κάνουν οι άντρες -που δεν βλάπτονται σε τίποτα από αυτήν την πρακτική; 

Δυστυχώς, το Instagram σώμα σημαίνει πολλά κέρδη. Και για κάποιους ανθρώπους, όλες οι συζητήσεις ξεκινάνε και τελειώνουν με το ύψος των κερδών. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK