Ο δρόμος για την επιτυχία

 

Στην φωτογραφία βλέπουμε την εικονογράφηση για εταιρεία που παρέχει συμβουλές σε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες μέσω Social media. Βλέπετε πως έχει 3 σκαλιά το ένα πιο ψηλά από το άλλο. 1ο σκαλί, μια γυναίκα με φούστα, γόβες, χαρτοφύλακα και σινιόν, έχει την ιδέα. 2ο σκαλί ένας άντρας με κοστούμι, φτιάχνει το πλάνο. 3ο σκαλί, μια φωτεινή λάμπα συμβολίζει τη επαγγελματική επιτυχία. 
 
Θα μπορούσαμε να ρωτήσουμε γιατί η γυναίκα έχει την ιδέα, αλλά ο άντρας παρουσιάζει το πλάνο; Δεν είναι σεξιστικό αυτό; 
Θα μπορούσαμε αλλά δεν ρωτάμε, διότι απλούστατα ως γυναίκες εργαζόμενες γνωρίζουμε πως αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι ιδέες που έχουν κλαπεί από γυναίκες και παρουσιάστηκαν από άντρες συναδέρφους ή προϊσταμένους ως δικές τους είναι η νόρμα. Οι άντρες έγιναν αμέσως πιστευτοί διότι υπάρχει μια γενική πεποίθηση πως το αντρικό μυαλό είναι οργανωτικό, παρότι στην πραγματική ζωή η πλειονότητα των ανδρών δεν μπορεί να οργανώσει ούτε το συρτάρι με τις κάλτσες του. Εξάλλου ποιός θα πίστευε ποτέ πως  οι άντρες κλέβουν ιδέες από τις γυναίκες; Οι άντρες είναι παλικάρια, κάνουν τέτοια πράγματα τα παλικάρια; 
Οπότε, δεν παρεξηγούμε καθόλου τον σκιτσογράφο που έφτιαξε την διαφημιστική αφίσα, έτσι είναι τα πράγματα, σωστά τα λέει. Δεν είναι ο σκιτσογράφος σεξιστής, είναι η πραγματικότητα σεξιστική. 

Παρεξηγούμε όμως τους άντρες συναδέρφους και προϊσταμένους που έκλεψαν τις ιδέες μας και τις παρουσίασαν ως δικές τους. Αυτούς που τους ανατέθηκαν σπουδαία έργα, ενώ δεν ήταν ικανοί  να χωρίσουν δυό γαϊδουριών άχυρα. Και από λογοκλοπή σε λογοκλοπή, έχτισαν ένα σπουδαίο βιογραφικό που τους πήγε πολύ παραπέρα από ό,τι τις άξιες γυναίκες συναδέρφους τους. 
Τους παρεξηγούμε και ελπίζουμε πως η επαγγελματική αξιοπιστία των γυναικών σύντομα θα βρίσκεται στο σκαλί που της αξίζει.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK