ΤΟΝ ΕΒΡΙΣΕ, ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΕ

 

Άλλη μια γυναικοκτονία σήμερα, σε χωριό της Λακωνίας.Ο άντρας 40 χρονών, η γυναίκα λίγο μικρότερη, δυό παιδιά 11 και 8 χρονών, το ζευγάρι φιλήσυχοι κι αγρότες. Όμως "φιλήσυχοι" ως προς τον κοινωνικό περίγυρο. Όπως έγινε γνωστό ο άντρας δεν ήταν προς την σύζυγο φιλήσυχος. Με εκείνη ήταν εριστικός διότι την ζήλευε παθολογικά, γι αυτό οι διαπληκτισμοί τους ήταν συχνοί. Τελικά αυτό το σαββατοκύριακο ξανατσακώθηκαν κι εκεί συνέβη το μοιραίο: η γυναίκα τον έβρισε. Αυτός την έπνιξε. Όπως είπε στους αστυνομικούς "δεν ανέχεται να τον βρίζει μια γυναίκα". 
 
Ο τύπος της δολοφονίας είναι σαφής: γυναικοκτονία. Ο δράστης ομολογεί ο ίδιος πως δεν ανέχεται να τον βρίζει μια γυναίκα πράγμα που σημαίνει ότι ανέχεται ή τουλάχιστον δεν θεωρεί λόγο για δολοφονία το βρίσιμο από άντρα. 
Μπορούμε να συμπεράνουμε από τα λόγια του πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η γυναίκα τον έβρισε -αλλιώς θα την είχε σκοτώσει πιο νωρίς. Μπορούμε επίσης να φανταστούμε τους προηγούμενους τσακωμούς, που μοιάζουν με την πλειονότητα των τσακωμών μεταξύ άντρα-γυναίκας. Ο άντρας βρίζει κι η γυναίκα όχι μόνο δεν ανταποδίδει, αλλά προσπαθεί να τον ηρεμήσει. 
Οι γυναίκες υιοθετούν την απολογητική και κατευναστική συμπεριφορά από την αρχή της σχέσης. Ξεκινάνε παραβλέποντας  προσβολές  λέγοντας μέσα τους "θα είναι κουρασμένος ο καημένος, ας μην τον εκνευρίσω κι άλλο" και φτάνουν να ακούνε άπειρα βρισίδια. Η κακοποίηση για όλους ξεκινάει από μικροπράγματα που γίνονται αποδεκτά και περνάει σε όλο και κάτι σοβαρότερο, ώσπου μια μέρα η κακοποιημένη ανταποδίδει (τρόπον τινά) διότι καταλαβαίνει πως η καλή της θέληση, οι ήρεμες κουβέντες της, δεν ωθούν τον άλλον να διορθωθεί. Εκείνος έχει σκοπό να επιβληθεί  και να τρομοκρατήσει όποιον είναι πιο αδύναμος από αυτόν και δεν θα σταματήσει ποτέ διότι θεωρεί δικαίωμά του να επιβάλλεται στους πιο αδύναμους: είναι  άντρας. Επομένως η ιστορία πρέπει να λάβει τέλος.

Το δικαίωμα του άντρα να παραφέρεται ή και να δολοφονεί εάν τον βρίσουν, είναι κοινωνικώς αναγνωρισμένο. Βλέπετε πως ο συντάκτης της είδησης το αναγνωρίζει στον δράστη, γι αυτό γράφει πως ο άντρας "ευρισκόμενος εκτός εαυτού, έπιασε την γυναίκα από τον λαιμό και την στραγγάλισε". Στο μυαλό του δράστη και του συντάκτη, ομοίως, φαίνεται αναμενόμενο να βγαίνει ο άντρας εκτός εαυτού εάν τον βρίσουν, δηλαδή να θολώσει τόσο ώστε να σκοτώσει. 
Αν νομίζετε ότι υπερβάλλω και τερατολογώ, αναρωτηθείτε: Εάν η γυναίκα είχε μαχαιρώσει τον άντρα επειδή την έβρισε, άραγε τι θα έγραφε ο συντάκτης στο κείμενό του;

Σταματήστε λοιπόν να λέτε ότι δεν χρειάζεται πια ο φεμινισμός, διότι οι γυναίκες κατέκτησαν νομικά την ισότητα. Οσο καιρό υπάρχει βία κατά των γυναικών ή και γυναικοκτονίες, ο φεμινισμός είναι απαραίτητος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK