Η βία στις ανήλικες

 


Δυο περιστατικά βίας σήμερα. Κοπέλα 17 χρόνων ξυλοκοπείται δημοσίως από 33 χρόνο "δεσμό" επειδή του ανακοίνωσε πως χωρίζουν. Οι γονείς της υποβάλλουν μήνυση στον άντρα.
Άλλη κοπέλα 18χρονη, μητέρα μωρού ήδη, ξυλοκοπείται από τον σύζυγο και όλη του την οικογένεια επειδή δεν ξύπνησε να ταΐσει το μωρό. Οι γονείς της υποβάλλουν μήνυση στον άντρα.
Σοκαρισμένη η κοινωνία στην Έδεσσα και ξανά σοκαρισμένη στην Αλεξανδρούπολη. 

 
Γιατί μοιάζουν τόσο πολύ αυτές οι ιστορίες; Ανήλικο θύμα, άντρας που ξυλοκοπεί, οικογένεια που τρέχει να σώσει την κακοποιημένη, κοινωνία άναυδη. Η βία κατά των γυναικών είναι γενικευμένο φαινόμενο, όμως υπάρχουν χαρακτηριστικά που σχεδόν την εξασφαλίζουν.
Το πρώτο είναι ο ενήλικος άντρας με ανήλικη κοπέλα, π.χ. ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την Καρολάιν Κρουτς. Είναι σαφές ότι ο ώριμος άνθρωπος δεν έχει τίποτα να πει, να μοιραστεί, να δημιουργήσει, να χτίσει με την έφηβη. Τελείως διαφορετικοί κόσμοι, κανένα κοινό. Απλώς ο ώριμος είναι ανίκανος να ελκύσει την ενήλικη γυναίκα και φυσικά παντελώς ανίκανος να την κρατήσει, για αυτό αναζητά ένα κορίτσι να το χειραγωγήσει ή όπως πολλοί άντρες περιγράφουν "να την πλάσω". Δεν υπάρχουν άντρες γλύπτες του γυναικείου χαρακτήρα, οι γυναίκες δεν είναι λάσπη ή ζυμάρι να του δώσεις την μορφή που θες, είναι προσωπικότητες: αργά ή γρήγορα θα φέρουν τις αντιρρήσεις τους και θα πουν τα δικά τους. Εκεί αρχίζει το ξύλο. Η ηλικία συναίνεσης για σεξ πρέπει να ξαναπάει στα 18. Οι κοπέλες θα αποφύγουν όλους τους άχρηστους για δεσμό με γυναίκα της ηλικίας τους και δεν θα έχουν οι ίδιες κανένα πρόβλημα στην άσκηση των σεξουαλικών τους δικαιωμάτων. Ηλικία συναίνεσης δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις σεξ, μπορείς αλλά με συνομηλίκους. Ηλικία συναίνεσης σημαίνει πως οι μεγάλοι δεν μπορούν να κάνουν σεξ μαζί σου. Αυτοί περιορίζονται, η έφηβη προστατεύεται.
Έπειτα πρέπει να αυξηθεί το όριο που επιτρέπεται ο γάμος, να πάει στα 18, αν όχι στα 21. Να τελειώνουν το σχολείο όλες οι κοπέλες ή τουλάχιστον να ολοκληρώνεται η ανάπτυξη του σώματος τους πριν το βάλουν στην δοκιμασία της εγκυμοσύνης, να έχουν ψηφίσει μια φορά, να έχουν ξεκινήσει ανώτερες σπουδές ή να έχουν μπει στον κόσμο της εργασίας. Μετά, με μυαλό ώριμο και μάτια που έχουν δει λίγο τον κόσμο, να αποφασίζουν αυτήν την μεγάλη δέσμευση. Ο γάμος δεν είναι ζωή για κορίτσια κι αγόρια, είναι ζωή για άντρες και γυναίκες.
Όσο για αυτούς τους άθλιους που απλώνουν το χέρι τους και χτυπάνε ανήλικη κοπέλα, οι ποινές πρέπει να είναι χωρίς αναστολή. Να βρίσκονται στην φυλακή για να βλαστημάνε την ώρα και την στιγμή που αποφάσισαν να τσακίσουν μια γυναικεία ψυχή πριν ακόμα βγει στον κόσμο και ζήσει. Μηνύσεις και καταγγελίες από κοπέλες κι από τους γονείς τους μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Μηνύσεις μέχρι να εκλείψουν όλοι οι κακοποιητές. Μέχρι όλες οι γυναίκες να ζουν ασφαλείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK