Ο Λυκάνθρωπος κι η Κοκκινοσκουφίτσα

 

Διαφήμιση καινούργιου μυθιστορήματος που ο εκδοτικός οίκος ισχυρίζεται πως είναι "το πιο εκρηκτικό μυθιστόρημα από τις '50 αποχρώσεις του γκρι' και μετά".
Εκρηκτικό σημαίνει πατριαρχικό, αφού οι 50 αποχρώσεις του γκρι ήταν η ιστορία της άβγαλτης παρθένας που μετατράπηκε σε σκλάβα του πολύ ισχυρού άντρα. Υποτίθεται ότι αυτό το αποφάσισε μόνη της και ενσυνείδητα, σε κατάσταση ισοτιμίας, πλην όμως βρισκόταν διαρκώς προ απαγορεύσεων που ήταν μόνο δική του επινόηση. Άραγε τι πιο πατριαρχικό μπορεί να συμβεί εδώ;
Μα τι άλλο; Δεν ερωτεύεται έναν άνθρωπο, αλλά έναν λυκάνθρωπο. Γιατί να σπάει το κεφάλι του ο συγγραφέας δημιουργώντας αφηρημένες έννοιες "ισχυρός άντρας, μεγάλη προσωπικότητα" κλπ; Κάνει το αρσενικό κατευθείαν λυκάνθρωπο, σαρκοβόρο ζώο με δόντια που φοβίζουν και μας στέλνει στο δάσος για τα υπόλοιπα.
Η 19χρονη Σιένα αναρωτιέται πώς κατέληξε στο δάσος με το μυστηριώδες Άλφα αρσενικό. Η Κοκκινοσκουφίτσα τουλάχιστον ήξερε, πήγαινε στην γιαγιά της. Η Σιένα δυστυχώς δεν μπορεί να σκεφτεί ή να θυμηθεί τίποτα. Ο Εϊνταν της έχει κάνει μάγια, το μυαλό της έχει αδρανοποιηθεί από τον φλογερό πόθο που την κατατρώει.
Φυσικά η Σιένα δεν είναι καμία παρδαλή να βλέπει κοιλιακούς και να πέφτει τάβλα. Έτσι είμαστε εμείς, οι συνηθισμένες. Η Σιένα είναι αμόλυντο τριανταφυλλάκι που χέρι αντρικό δεν το έχει αγγίξει: επί τρία χρόνια αντιστέκεται στον λυκάνθρωπο Εϊνταν κατά τις σαιζόν του ζευγαρώματος, διότι φυλάει τον εαυτό της (=την παρθενιά της) για τον Έναν, που είναι το πεπρωμένο της.
Μισό λεπτό. Είναι γυναίκα ή αγελάδα η Σιένα; Ποια σαιζόν ζευγαρώματος; Τα ζώα ζευγαρώνουν, οι άνθρωποι ερωτεύονται ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο, δεν το πάνε "τώρα έχω γονιμότητα, βρείτε μου κάποιον να με γονιμοποιήσει".
Πάμε παρακάτω, να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε...
Η Σιένα αντιστάθηκε, αλλά τώρα δεν μπορεί άλλο. Δεν έχει νιώσει ποτέ πριν πειρασμό σαν κι αυτόν. Σαν τον Εϊνταν. Θα καταφέρει άραγε εκείνη να αντισταθεί στην μαγνητική έλξη μεταξύ τους; Ή θα βγει από το δάσος αλλά με το σημάδι ζευγαρώματος των Άλφα πάνω της;
Συγνώμη, θα την σημαδέψει κιόλας; Δηλαδή όπως παλιά οι γελαδάρηδες τα γελάδια τους με καυτό σίδερο στο μέτωπο; Ή μήπως εννοούμε ότι θα σημαδευτεί μεταφορικά, δηλαδή θα βγει με φουσκωμένη κοιλιά, κουβαλώντας εντός της τον σπόρο του Ενός και μοναδικού; Δεν μας το ξεκαθαρίζει, όλο αλληγορία το κείμενο, για έμπειρους αναγνώστες...
Όλα τα έχει αυτό το μυθιστόρημα, σεξ, αγωνία, άβγαλτες παιδούλες, κτηνώδη αρσενικά, σημαδέματα. Θα κάνει επιτυχία το βιβλίο σίγουρα, δεν τα έχουμε ξανακούσει αυτά πουθενά εκτός από την Χιονάτη και το πριγκιπόπουλο, την Σταχτοπούτα και το βασιλόπουλο κλπ.
Εγώ δεν θα διαβάσω το βιβλίο γιατί δεν βλέπω καλά κοντά - βλέπω βέβαια τα μεγάλα πράγματα, π.χ. τους κοιλιακούς. Όμως έχω κάτι να πω στην Κοκκινοσκουφίτσα μας:
Σιένα κοριτσάκι μου, μην το σκέφτεσαι, να ενδώσεις στον πειρασμό και να ενδίδεις - ας μην είναι περίοδος ζευγαρώματος. Μην το φυλάς το λουλουδάκι σου, γλέντα το. Αλλιώς μια μέρα θα είσαι γριά στον τάφο και θα το φάνε -αμόλυντο- τα σκουλίκια.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK