Η ΓΥΝΑΙΚΕΊΑ ΒΙΑ

 

Μήπως έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε  ως Κοινωνία για την γυναικεία βία; Υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται πως η γυναικεία βία αποσιωπάται παγκοσμίως από τα ΜΜΕ και από το φεμινιστικό κίνημα ειδικώς, όλοι μαζί κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Φαινεται πως πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι όχι οι άντρες είναι βίαιοι, αλλά οι άνθρωποι είναι βίαιοι, άντρες και γυναίκες -απλώς είναι της μόδας τελευταία να προβάλλεται μόνο η αντρική βία.

Εντάξει, ας μιλήσουμε λοιπόν για την γυναικεία βία, να δούμε τι συμβαίνει, εάν οφείλεται σε ιδεοληψίες του φύλου, ειδικά πλεονεκτήματα του φύλου και να σκεφτούμε πώς μπορούμε να την εξαλείψουμε. 
1)Θα φτιάξουμε μια λιστα με τις δολοφονίες που διέπραξαν οι γυναίκες τα τελευταια χρόνια στην Ελλάδα. Δολοφονίες σημαίνει ανθρωποκτονίες που έγιναν με δόλο, οπότε εξαιρούνται αυτές που έγιναν σε άμυνα. 
2)....

Μας λείπει η λίστα, οπότε προτείνω να αναβάλουμε αυτήν την συζήτηση έως ότου δημιουργηθεί και να μιλήσουμε για την έλλειψη γυναικείας βίας. 
Είναι εκπληκτικό πόσες γυναίκες βρίσκουν τον άντρα τους να τις απατά και δεν τον κάνουν 200 κιλά στο ξύλο -δεν είναι αν σκεφτούμε πόσοι άντρες αντιδρούν ακριβώς έτσι; 
Είναι εκπληκτικό πόσες γυναίκες τις παρατάει ο σύζογος και δεν τον σκοτώνουν -δεν ειναι, αν σκεφτούμε πόσοι άντρες το κάνουν; 
Το πιο εκπληκτικό είναι πόσες γυναίκες έχουν άντρα που τους αντιμιλάει καθημερινά κι όμως δεν τον χαστουκίζουν καθημερινά -ενώ υπάρχουν χιλιάδες άντρες που ξυλοκοπούν τις γυναίκες τους. 
Ο μικρός αριθμός γυναικών σε εγκληματικές οργανώσεις είναι κι αυτός παράξενος, άραγε γιατί υστερούν οι γυναίκες ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, της επίσημης βίας; Δεν είναι τόσο δύσκολο να κρατάς ένα όπλο και να απειλείς τον κόσμο, δεν χρειάζονται ποντίκια και μπόι, μπορείς να το κάνεις κι ως κοντός κι αδύνατος.
Σίγουρα οι γυναίκες μειονεκτούν σε αποτελεσματικότητα ακόμα κι όταν προσπαθούν να ασκήσουν βία. Ορίστε, η Κλαούντια δεν τα κατάφερε να σκοτώσει τον γιατρό. Εντελώς αποτυχημένη. Προφανώς δεν έχει αρκετή εξάσκηση με τα όπλα, όπως π.χ οι αστυνομικοί που σκοτώνουν τις γυναίκες τους ή οι κυνηγοί που χρησιμοποιούν τις καραμπίνες τους. 
Οι γυναίκες μειονεκτούν κι όταν στέκονται ως κατηγορούμενες μπροστά στους δικαστές, π.χ. παίρνουν μεγάλες ποινές φυλάκισης, ακόμα και όταν βρίσκονται σε άμυνα. Οι άντρες όχι, σκοτώνουν τον άοπλο ρομά κλέφτη στο επόμενο σπίτι, δηλαδή όταν δεν βρίσκονται πια κοντά του κι επομένως δεν υπάρχει κανενός είδους κίνδυνος, κι όμως απαλλάσσονται πλήρως από τους ενόρκους. 


Μια που είναι δύσκολο να μιλήσεις γι αυτό που ΔΕΝ υπάρχει παρά μόνο τονίζοντας σε ποια σημεία αποκαλύπτεται πως δεν υπάρχει, προτείνω να κόψουμε αυτήν την συζήτηση. Εγώ τουλάχιστον θα συνεχίσω να μιλάω για αυτό που έχουμε, που βλέπουμε, που ζούμε, την αντρική βία που είναι συστημική, οργανωμένη, ανεκτή από την Κοινωνία κι αποσιωπούμενη έως ότου η γυναίκα- θύμα καταστεί νεκρή. 

Αυτό το πανό της φωτό έχει τα ονόματα νεκρών γυναικών από γυναικοκτονίες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Εσείς οι υποστηρικτές της υπαρκτής γυναικείας βίας, φτιάξτε ένα πανό σαν αυτό με άντρες θύματα και τότε θα τα ξαναπούμε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK