O Homo Hormonus

 

Απο τα επίσημα χείλη του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Σταύρου Μπαλάσκα, μάθαμε ότι οι αστυνομικοί προβαίνουν σε πράξεις βιαιότητας ή και σε ανθρωποκτονίες επειδή το σώμα τους κατακλύζεται από ορμόνες. 
 
Εμείς οι γυναίκες λέμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ εξήγηση για την αστυνομική βία από αυτή.  Είμαστε μαθημένες να ακούμε ότι για την σεξουαλική βία κατά των γυναικών φταίνε οι αντρικές ορμόνες, μερικές φορές σε συνδυασμό με κάποια γυναίκα θύμα που "προκάλεσε" με το ντύσιμό της, άλλες φορές χωρίς τίποτα προκλητικό, όπως π.χ. στην περίπτωση της Σούζαν Ήτον, 62 χρονών, που απλώς έκανε τζόκινγκ με την φόρμα γυμναστικής όταν έπεσε στον βιαστή και δολοφόνο της.

Κατά τον Μπαλάσκα το αντίστοιχο συμβαίνει στην αστυνομική βία, οι αστυνομικοί συναντούν το θύμα που τους προκαλεί -όπως οι 3 νεαροί που πρόσφατα δεν σταμάτησαν στον έλεγχο-, ή δεν τους προκαλεί -όπως συμβαίνει με πολλούς διαδηλωτές που απλώς περπατάνε στον δρόμο- πάντως οι ορμόνες επενεργούν στην συμπεριφορά των αστυνομικών και τους ωθούν σε βία. 

Είναι αλήθεια ότι οι άντρες έχουν αντρικές ορμόνες, π.χ. την τεστοστερόνη. Γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος ότι αυτή φταίει που γίνονται καραφλοί. Πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι ο άνθρωπος δεν είναι ζώο, δηλαδή ανθρωπο-ειδές, ώστε να ενεργεί με βάση τις ορμόνες του. Γι αυτό τον ονομάσαμε homo sapiens sapiens= άνθρωπο σοφό,  επειδή εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει μυαλό κι δρά αφού σκεφτεί και κρίνει. 

Ο Μπαλάσκας φτιάχνει δική του επιστημονική θεωρία και μας παρουσιάζει τον Homo Hormonus, που είναι πισωγύρισμα στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Οι αστυνομικοί είναι οι πρώτοι που έπρεπε να προσβληθούν από τα λόγια του και να αρνηθούν την ταύτιση τους με τον Homo Hormonus. Αν δεν αρνηθούν αλλά κοιτάξουν να βολευτούν προς στιγμή και να σώσουν τους 7 πιστολέρο του Περάματος,  τότε δεν θα πρέπει να προσβάλλονται όταν απεικονίζονται σε γελοιογραφίες με εμφάνιση πιθήκου που φοράει στολή. 

Κύριοι αστυνομικοί πρέπει να διαλέξετε: ή με τα ανθρωπο-ειδή ή με τους ανθρώπους. Το ανεβοκατέβασμα στην ιστορία του ζωικού βασιλείου πότε χιλιάδες χρόνια πριν και πότε στο σήμερα, δεν είναι αποδεκτό από την κοινωνία των ανθρώπων. Η μπάλα είναι στο γήπεδό σας, σκεφτείτε, αποφασίστε και πράξτε τα δέοντα.  

(υ.γ ήδη κυκλοφορούν αστεία στο ιντερνετ που συμφωνούν με τις δηλώσεις του Μπαλάσκα, οι χρήστες λένε ότι οι αστυνομικοί διαθέτουν τις ορμόνες φασιστίνη και ρατσιστίνη)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK