Η Νεκταρία κι οι επιλογές της

 


"Αυτή είναι η γυναίκα" έλεγε το άρθρο και το τροποποίησα. Αυτή είναι η Νεκταρία, 13η νεκρή γιά εφέτος, δολοφονημένη από τον σύντροφό της -για την ακρίβεια τον άντρα της.
Κλασική περίπτωση γυναικοκτονίας, η Νεκταρία παντρεμένη, με 4 παιδιά 25, 55 και 18 χρονών τα δίδυμα, αποφασίζει να χωρίσει τον σύζυγο στα 48 της. Δεν γνωρίζουμε γιατί, γνωρίζουμε όμως  από τα τοπικά ΜΜΕ ότι "επί χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με τον σύζυγό της". Φεύγει εκείνη από το σπίτι, αφού ως γνωστόν οι νοικοκυρές με τα 4 παιδιά δεν έχουν καμιά περιουσία δικιά τους, εκτός αν τους έχει χαρίσει κάτι ο πατέρας τους πριν τον γάμο, διότι  η εργασία που καταβάλουν στο σπίτι, είναι απλήρωτη εργασία, δεν μετράει. Η Νεκταρία ζει σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο τουριστικό και δουλεύει ως καθαρίστρια σε άλλα ενοικιαζόμενα δωμάτια. 
Ο εγκαταλελειμμένος σύζυγος γυρνάει δεξιά-αριστερά επί μήνες και ανακοινώνει ότι θα την σκοτώσει, όμως κανείς δεν τον πιστεύει όπως λέει η εφημερίδα -ποιός ξέρει γιατί, αφού τόσοι και τόσοι άντρες έχουν σκοτώσει τις γυναίκες τους ως σήμερα. Η τελευταία φορά που ο σύζυγος την απείλησε ήταν πριν 2 ημέρες.
Η Νεκταρία νομίζει ότι ο άντρας της θα την σκοτώσει, το έχει ήδη εκμυστηρευτεί σε φίλη της. Προφανώς γνωρίζει καλύτερα τον σύζυγο της, από τους γνωστούς που τον άκουγαν αλλά δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά.
Και πράγματι ο άντρας σχεδιάζει το έγκλημα. Την περιμένει στο χώρο εργασίας της στις 7.30 το πρωί έχοντας έτοιμο το μαχαίρι στην τσέπη του, την χτυπάει με την μοτοσυκλέτα του για να την ρίξει κάτω,  και μετά την μαχαιρώνει τουλάχιστον 8 φορές. Όταν η Νεκταρία ξεψυχάει σε μια λίμνη αίματος, αυτός σηκώνεται να φύγει. Η μηχανή του δεν παίρνει και κατευθύνεται πεζός ως τα βράχια εκεί κοντά. Η αστυνομία τώρα που γράφω, προσπαθεί να τον μεταπείσει να πηδήξει από τα βράχια. Νομίζω θα τα καταφέρει, γιατί έχει έρθει ειδικός διαπραγματευτής -αλίμονο αν πεθάνει αυτός που πρώτα πάτησε με την μηχανή και μετά κατέσφαξε την γυναίκα του. 
 
Αυτή είναι η Νεκταρία που ήταν ζωντανή ως σήμερα το πρωί, 48 χρονών, με 4 παιδιά, νοικοκυρά όλη της την ζωή και καθαρίστρια πρόσφατα. 
Ακόμα μια γυναίκα που στη ζωή της είχε μόνο μία επιλογή: να ζήσει ισόβια με τον άντρα που την πήρε γυναίκα ΤΟΥ -αλλιώς να πεθάνει.
Ελπίζω μια που φτάσαμε στην 13η δολοφονημένη γυναίκα για εφέτος, όλοι να έχουμε καταλάβει πως αυτό το ΤΟΥ πιο πάνω συνεπάγεται γυναικοκτονίες.
(Μελουζίν)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK