ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ

 

Η είδηση λιτή: "Ενας νεκρός κι 7 τραυματίες από συμπλοκή της ομάδας ΔΙΑΣ με αγνώστους". 
Η πρώτη σκέψη του αναγνώστη: "Τι θαρραλέοι αυτοί οι άντρες της ΔΙΑΣ! Θα συνάντησαν τον Αλ Καπόνε και τους φίλους του". Τίποτα από τα δυό, ακριβώς το αντίθετο μάλιστα.

Σε ό,τι αφορά τον Αλ Καπόνε, όχι, δεν τον συνάντησαν, συνάντησαν τρεις 16χρονους Ρομά που οδηγούσαν ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί ΔΕΝ ήξεραν ότι το αυτοκίνητο είναι κλεμμένο, μόνο οι Ρομά το ήξεραν, που γι αυτό δεν σταμάτησαν στον έλεγχο.  Οι ΔΙΑΣ τους κυνήγησαν, τους πυροβόλησαν, ένας 16χρονος είναι νεκρός, ένας ακόμα 16χρονος στο νοσοκομείο πυροβολημένος κι ο τρίτος διαφεύγει.

Σε ό,τι αφορά το "θαρραλέοι", άραγε ήταν σκληρή μάχη; Ποιος πυροβόλησε πρώτος;  Πρώτοι και τελευταίοι ήταν οι ΔΙΑΣ. Ναι. Όλες οι σφαίρες που έπεσαν (τουλάχιστον 20 ακούγονται σε βίντεο) ήταν δικές τους. Οι νεαροί στο αυτοκίνητο δεν είχαν ούτε όπλο, ούτε ναρκωτικά, ούτε τίποτα. 

Εντάξει, δεν ήταν θαρραλέοι οι ΔΙΑΣ, όμως αυτό που έκαναν ήταν τουλάχιστον νόμιμο; Επιτρέπεται να πυροβολήσεις άοπλο; Νομίζω πως όχι, θα υπάρχουν άλλοι τρόποι να συλλάβεις τον άοπλο, αλλά τι σημασία έχει; Οταν ο νεκρός είναι Ρομά ή Πακιστανός ή  άστεγος  ή ο Ζακ Κωστόπουλος, όλα επιτρέπονται, ειδικά αν έχεις το προνόμιο της "νόμιμης βίας" που λέει κι ο Βορίδης. 
Ο θάνατος του 16χρονου ήταν ταξικός. Ενας ακόμα φτωχός, άγνωστος, απροστάτευτος που τον σκότωσαν κάποιοι ανώτερης κοινωνικής τάξης. Ο λόγος που όλο αυτό έγινε, δηλαδή ο λόγος που σταμάτησαν τους Ρομά οι ΔΙΑΣ εξαρχής μάλλον ήταν τα σκουρότερα μούτρα τους. 

Εδώ θα έρθει ο διάσημος Δικηγόρος του Διαβόλου να πει "Αυτός ο Θάνατος δεν είναι ταξικός, είναι δικαιολογημένος, οι Ρομά δεν σταμάτησαν και μετά εμβόλισαν τους ΔΙΑΣ, καλά να πάθουν". 
Δηλαδή, θέλετε να μου πείτε ότι αν το αυτοκίνητο ήταν Πόρσε με 3 ξανθούς μέσα, οι ΔΙΑΣ θα το κυνηγούσαν και θα το γάζωναν; Εγώ λέω όχι, γι αυτό ξαναγράφω τον τίτλο της είδησης διατυπώνοντάς τον όπως νομίζω σωστό. Στο 1ο σχόλιο η περιγραφή του Μακελειού που δείχνει με μεγαλύτερη σαφήνεια τον ταξικό χαρακτήρα αυτού του θανάτου. 
(Μελουζίν)

στο πρώτο σχόλιο η περιγραφή του Μακελειού για τον περιστατικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK