ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ;

 

Ενα ερώτημα επανέρχεται στην δηόσια συζήτηση διαρκώς: τι προκαλεί τις γυναικοκτονίες;  
Οι φεμινίστριες έχουν καταλήξει ότι τις προκαλεί η ίδια η Κοινωνία που είναι ολόκληρη πατριαρχική, γι αυτό, στην πραγματικότητα ΔΕΝ αποδοκιμάζει την κακοποίηση των γυναικών, ακόμα και στις περιπτώσεις της δολοφονίας τους.
Αρκετοί όμως ισχυρίζονται ότι το ερώτημα δεν έχει απάντηση, διότι οι δράστες είναι μεμονωμένες περιπτώσεις εγκληματικής προσωπικότητας -και πού να ξέρουμε τι συμβαίνει στο μυαλό ενός εγκληματία ή πώς κατέληξε εγκληματίας...
 
Αυτό το δημοσίευμα συνηγορεί υπέρ της φεμινιστικής άποψης: η γυναίκα βρέθηκε νεκρή με σκηνοθετημένη αυτοκτονία, ο σύζυγός της που ήταν υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορήθηκε για την δολοφονία της, οι δικαστές τον καταδίκασαν ΑΛΛΑ οι ένορκοι το αθώωσαν. Επομένως είναι ολόκληρη η Κοινωνία αυτή που χτυπάει στην πλάτη τους κακοποιητές ή/και δολοφόνους γυναικών, λέγοντάς τους:
"Αντε παιδί μου, πήγαινε και μην το ξανακάνεις".
Εδώ η Κοινωνία είναι τοπική, η Κρήτη -καμία έκπληξη λοιπόν, άλλο τίποτα από κακοποιήσεις, τσαμπουκάδες, μαχαίρια, πιστόλια κλπ στην Κρήτη. 

Αλλά κι αλλού δεν είναι πολύ καλύτερα, στον Ρόδο λένε για δολοφόνους ότι ήταν χρυσά παιδιά, ενώ ο ίδιος ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας είπε για τον δολοφόνο της Καρολάιν Κρούτς πως ήταν βλάκας, αφού θα μπορούσε να ισχυριστεί πως την δολοφόνησε εν βρασμώ ψυχής και να είναι έξω σε 5 χρόνια. 
 
Τι προκαλεί τις γυναικοκτονίες λοιπόν; Η Κοινωνία που τις ανέχεται.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK