ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ;


Στις ειδήσεις σήμερα, ένα καινούργιο περιστατικό έμφυλης βίας. Άνδρας 29 χρονών, πέρασε έξω από το σπίτι της πρώην συζύγου του κι άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. Πανικόβαλε τους πάντες, συνελήφθη, κατασχέθηκαν τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, καθώς και οι γεμιστήρες και τα φυσίγγια. Στους αστυνομικούς είπε ότι ήθελε να τρομοκρατήσει την σύζυγό, για να πάρει πίσω την απόφασή της για διαζύγιο. 

Η είδηση είναι ήδη αποκαλυπτική ακόμα κι αν μείνει ασχολίαστη. Στον τίτλο, επιτέλους, αναφέρεται η συγκεκριμένη βία ως "έμφυλη". Με τα πολλά και τα πολλά, κατανόησαν οι δημοσιογράφοι ότι άντρας που ξυλοκοπάει την γυναίκα του, την απειλεί ή την πυροβολεί, είναι έμφυλη βία, όχι γενικά κι αφηρημένα σκέτη "βία". Είναι μονόδρομη κι εξασκείται από έναν πάντα (τον άντρα), προς το άλλον που προσεύχεται να σωθεί. 

Ο δράστης μάς λέει μόνος του γιατί το έκανε, για να τρομοκρατήσει την γυναίκα του ώστε να ακυρώσει τον χωρισμό τους. Άραγε είναι λογικό σχέδιο να τρομοκρατείς κάποια για να μην σε αφήσει; Δεν θα ήταν προτιμότερο να την καλοπιάνεις, να της μιλάς όμορφα, να πλένεις τα πιάτα και να την πηγαίνεις ωραίες βόλτες; 

Όχι, δεν θα ήταν προτιμότερο γιατί ο κάθε άντρας είναι "αυτός που είναι" και δεν έχει σκοπό να αλλάξει για να ευχαριστήσει μια γυναίκα. Περιμένει η γυναίκα να προσαρμοστεί σε αυτόν.  Όπως είπε κι ένας παίχτης τηλεπαιγνιδιού πριν λίγα χρόνια για την ιδανική γι αυτόν νύφη -που την φανταζόταν ως μια πολύ νέα κοπέλα-  "θέλω να την πλάσω". 

Και ναι, είναι λογικό σχέδιο η τρομοκράτηση, το αποδεικνύει η πράξη. Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες που διαισθάνονται από ένστικτο ή αντιλαμβάνονται από γεγονότα πως ο σύζυγος θα τις σκοτώσει, γι αυτό δεν τον αφήνουν. Εχουμε ακούσει μερικές στην ιδιωτική μας ζωή, το έχουμε πληροφορηθεί για άλλες από τις εφημερίδες -όταν ανακαλύπτονται νεκρές. Είναι λογικό το σχέδιο  γιατί φυσικά θα προτιμήσεις να μείνεις ζωντανή με ένα τέρας, παρά νεκρή στον τάφο προκειμένου να τον ξεφορτωθείς. 

Δεν είναι μόνο αποτελεσματική μέθοδος η τρομοκράτηση, είναι επίσης πολύ ευκολη. Οι γυναίκες είναι πιο αδύναμες από τους άντρες, επομένως  ο άντρας δυνητικά μπορεί να σκοτώσει την γυναίκα απλώς με τα χέρια του -εάν το επιθυμεί. Δεν χρειάζεται όμως να το κάνει τόσο πολύπλοκο, μπορεί να την πυροβολήσει, ή να πυροβολήσει στον αέρα γύρω της,  όπως ο δράστης μας.  Στην χώρα μας κυκλοφορούν πάνω από 2.000.000 πυροβόλα όπλα, με το 1.000.000 αδήλωτο. Νομίζω δεν θα είμαστε άδικες λέγοντας πως σχεδόν όλα ανήκουν σε  άντρες. Γι αυτό με όποιο όπλο έχει ο καθένας πρόχειρο, απειλεί ή και σκοτώνει την γυναίκα, οι κυνηγοί με τις καραμπίνες, οι αστυνομικοί με τα υπηρεσιακά τους. Αξιοπερίεργο είναι ότι στα σπίτια που βρίσκονται τα όπλα, κατοικούν από κοινού άντρες και γυναίκες, όμως μόνο οι άντρες σκέφτονται και φέρνουν εις πέρας την απειλή με όπλο, οι γυναίκες δεν την δοκιμάζουν καθόλου. 

Προφανώς η ίδια η κατοχή όπλου είναι έμφυλο φαινόμενο. Είναι κομμάτι της τοξικής αρρενωπότητας ή εκείνου που ο George Carlin αποκαλούσε "αρρώστια των αρσενικών" the male disease. Μεγαλωμένοι με φανταστικές ιστορίες ηρώων, πολέμαρχων και κυνηγών, οι άντρες βλέπουν τον εαυτό τους εύκολα ως κάτοχο και χρήστη όπλου. Δεν ονειρεύονται βέβαια πως θα βρεθούν ποτέ μέσα στην φυλακή, επειδή η φαντασία τους σταματάει πιο πριν, εκεί που σταματάνε και τα παραμύθια, στο σημείο που είναι θριαμβευτικά οι νικητές. Είτε έτσι, είτε αλλιώς γίνονται κάτοχοι όπλου και αρχίζουν τους λεονταρισμούς -βασικά την τρομοκράτηση των γύρω τους.

Οι νομοθέτες είναι επίσης άντρες κι είναι υπέρ της κατοχής όπλων, εκεί που μετράει: στην πράξη. Στηρίζουν την κατοχή και χρήση όπλου.  Το άρθρο γράφει ότι ο δράστης κατηγορείται για "άσκοπους πυροβολισμούς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων". Αυτό είναι πιθανότατα πλημμέλημα  κι η ποινή είναι κάποιο πρόστιμο, δηλαδή τίποτα. Η κατηγορία είναι ανεπαρκής, αφού η απειλή προς την γυναίκα περνάει απαρατήρητη, παρά το ότι ήταν το σημαντικότερο από όλα. Εάν ο δράστης επαναλάβει την πράξη του; Εάν βρούμε την σύζυγο σε ένα μήνα νεκρή; 

Α, τότε θα έχουμε στις ειδήσεις άλλη μια "οικογενειακή τραγωδία", το πολύ-πολύ "γυναικοκτονία". Τι σημασία θα έχει; Η γυναίκα θα είναι νεκρή, με σωστό τίτλο ειδήσεων και χωρίς.  

(Μελουζίν)

 

Σχόλια

  1. 1982
    🇬🇧👸👸🤴👑👑👑👑🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    είμαστε ψυχολογικά αδύναμοι
    ψυχολογικά εξαρτημένοι
    από τις γυναίκες
    εσιες είστε το ισχυρό φύλλο
    ψυχολογικά
    και για αυτό πέφτει τόσο μίσος απάνω σας
    από την εποχή της ζανταρκ στην Γαλλία
    και η εσμερλαντα
    Παναγία των Παρισίων

    Τώρα θα μου πεις
    εγώ τι κάνω???
    εγώ τη βγάζω με το λιβάνι
    εάν βρω οπιο κρυφά στο μέλλον δε ξέρω

    εμείς είμαστε το εξαρτημένο είδος
    όχι εσείς
    απλά εγώ εξαρτάμαι από τους γονείς
    40 χρόνων τρόμπας
    χωρίς φίλους και λεφτά και γυνιακα

    εγώ σου λέω
    ότι το κόψιμο του ψυχολογικού ομφάλιου λώρου
    με τον χωρισμό
    έχει συνέπειες τη βία

    είμαστε κηφήνες
    και άχρηστοι
    ψυχολογικά είστε ανώτερες
    δυστυχώς
    εγώ το έχω αποδεχτεί
    πια
    άλλο η όμως δε το δέχονται
    και για αυτό στις ειδήσεις
    θα βλέπεις κάθε 3μηνο
    δολοφονία γυναίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK