ΕΛ.ΑΣ Public Relations

 

Αυτό είναι ένα άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών που βγήκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στις 1/08/2021, αμέσως μετά την αποκάλυψη ότι η Αστυνομία είχε κληθεί τρεις εβδομάδες πριν για ενδοοικογενειακή βία στο σπίτι της Ανίσα 31 ετών που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στην Δάφνη στις 30/07. Το άρθρο έχει έναν τίτλο που εκ πρώτης όψεως είναι πολύ εντυπωσιακός: "Δεκάδες συλλήψεις και καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία σε ένα 24ωρο".
Στις ψυχές του κοινού που είναι αηδιασμένο από την αδιαφορία της αστυνομίας για παρόμοιες υποθέσεις, που είναι τρομαγμένο από τις γυναικοκτονίες, που είναι ανήσυχο για την σχεδόν επιδημική βία κατά των γυναικών, αυτές οι "δεκάδες συλλήψεις" πέφτουν σαν δροσερή βροχούλα μετά από καύσωνα. Επιτέλους, κάτι αλλάζει!

Αληθεύει ότι κάτι αλλάζει; 
Όχι, δεν αληθεύει ότι κάτι άλλάζει. Ο τίτλος είναι παραπλανητικός και τον πρόσθεσε η εφημερίδα -η ανακοίνωση της Αστυνομίας γράφει μόνο νούμερα, 14 συλλήψεις και 30 καταγγελίες σε 24 ώρες.
Όχι, δεν αληθεύει ότι κάτι αλλάζει, οι 14 δεν είναι δεκάδες, δεκάδες είναι από 20 και πάνω (τουλάχιστον 2 δεκάδες).
Όχι, δεν αληθεύει ότι κάτι αλλάζει. Οι συλλήψεις είναι τόσες καθημερινά και το γνωρίζουμε ήδη. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, την προηγούμενη μέρα στις ειδήσεις παρουσιάζεται η Άννα Ευθυμίου, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ και στο 1. 45 δηλώνει καθαρά ότι κάθε μέρα σχηματίζονται 15-18 δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία (στην Αττική μόνο). Δηλαδή 5.475 τουλάχιστον δικογραφίες τον χρόνο, στην Αττική. Τόσες ήταν ήδη οι αποδεδειγμένα κακοποιημένες γυναίκες που απευθύνθηκαν στην ΕΛΑΣ,  με αρκετά στοιχεία πάνω στο σώμα τους και μάρτυρες, ώστε να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον των συντρόφων τους. 
Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά μετά την δημόσια κατακραυγή η ΕΛΑΣ έκανε μία ΛΙΓΟΤΕΡΗ δικογραφία από ό,τι πριν την κατακραυγή, βλέπετε τα νούμερα, 14 λέει η ανακοίνωση, 15-18 δηλώνει την προηγούμενη μέρα η Ευθυμίου. 

Και πώς θα μπορούσε να αλλάξει η αλήθεια από τις 30/7 έως τις 01/08; Οι νόμοι είναι ίδιοι, το προσωπικό της ΕΛΑΣ περιλαμβανει τα ίδια άτομα, που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο κι αντιδρούν ίδια με πριν. Στο μέλλον, εάν η κατακραυγή είναι ακόμα μεγαλύτερη για τις παραλείψεις των αστυνομικών, οι ποινές για όσους αμελούν το καθήκον τους σοβαρές κλπ, μπορεί να αναγκαστούν να επιδείξουν περισσότερο ζήλο. Προς το παρόν αυτό που κάνουν είναι να βγάζουν ανακοινώσεις δηλώνοντας τα πεπραγμένα της ημέρας -που είναι  όμοια με της προηγούμενης, απλώς χωρίς ανακοίνωση. 

Κυρίες και κύριοι, η ΕΛ.ΑΣ χρησιμοποιεί τις τακτικές των Δημοσίων Σχέσεων για να μας ξεφορτωθεί. ΕΛ.ΑΣ. P.R εν δράσει, αυτό αλλάζει. 

  

βΊΝΤΕΟ 

https://www.youtube.com/watch?v=duWrg31nouQ 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK