BODY POSITIVE ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

 

Το body positive κίνημα που βγήκε για να τονίσει στις γυναίκες ότι ΔΕΝ γεννήθηκαν για να γίνουν θέαμα, κατεληξε σε απόλυτη αποτυχία: το μόνο που κατάφερε είναι να κερδίσουν και οι χοντρές το δικαίωμα να γίνουν θέαμα, να απενεχοποιηθουν οι πλαστικές εγχειρήσεις και γι αυτό να πολλαπλασιαστουν, το κολάν να βγαίνουν σε XXXXL, τα στρινγκ να μην είναι προνόμιο των αδυνατων σωμάτων, τα ινστιτούτα αποτρίχωσης αιδοίου κι οπισθίων να γεμίσουν το Σύμπαν- ώστε τα στρινγκ μαγιό τουλάχιστον να μην δείχνουν τρίχες εκεί που εκ φύσεως βγαίνουν κλπ.
 
Και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;
Αυτή είναι μια φωτογραφία από το νέο βίντεο της J-Lo, στο οποίο με τζιν καυτό σορτσάκι κι αστραφτερό τοπ παίζει με τους αφρούς των κυμάτων. Αξιοθαύμαστη η γυναίκα που στα 52 της ακόμα παίζει με τους αφρούς της θάλασσας, μπροστά στην κάμερα, κάτω από τον προδοτικό για την κυτταρίτιδα ήλιο. 
 
Η J-Lo στην τελευταία της εμφάνιση στο Super Bowl , χόρεψε με το φορμακι της, γλίστρησε ως τα μούτρα της επιδαπεδιας κάμερας χαιδευοντας το αιδοίο της έξω από τα ρούχα και στην σκηνή είχε μαζί της το 10χρονο κοριτσάκι της -που τραγουδάει και χορεύει αλλά ακόμα έχει την μύτη την δικιά του, παρόμοια με την φυσική της Μπέλα Χαντιτ, γιατί είναι πολύ μικρό για πλαστικές. Η μάνα του κοριτσιού προβάλλεται ως πρότυπο δυνατής γυναίκας που όσα κάνει γίνονται από agency, γι αυτό είναι φεμινιστικά. Τι κάνει; Φαίνεται στα μάτια των αλλων. 
 
Για όσα χρόνια ο κυριος στόχος της κάθε γυναίκας είναι να φαίνεται σεξουαλικα επιθυμητή, αδύνατη ή χοντρή, νέα ή 52 χρόνων, ο φεμινισμος έχει αποτύχει. Ο αρχικός στόχος του φεμινισμού ήταν οι γυναίκες να ξεφύγουν από την τυραννία του αντρικού βλέμματος. Κι όλες οι δικαιολογίες γιατί κάποια μπορεί να το επιδιώκει αυτό όχι λόγω πατριαρχικων αντιλήψεων, αλλα με agency, είναι παραμύθια.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK