ΠΕΡΙ ΠΟΡΝΕΊΑΣ

 

Σήμερα έκανε τον γύρο του Φβ αυτος ο πίνακας που επιδιώκει να μας εξηγήσει τις σημαντικές διαφορές μεταξύ εθελοντικής πορνείας και  αναγκαστικής (sex trafficking). Κατά την γνώμη μου τα σημαντικά σημεία αυτής της ανάρτησης είναι 3.

1) Η διάκριση του πίνακα σε εθελοντική πορνεία κι εξαναγκαστική, αν και υπάρχει στην ζωή, θέτει εναν αποπροσανατολιστικό διαχωρισμό. Στην πλειοψηφία τους, τα άτομα της εθελοντικής πορνείας δεν ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ την πορνεία, απλώς δεν έχουν άλλες επιλογές για βιοπορισμό. Γι αυτόν τον λόγο δεν έχουν κανένα περιθώριο να απορρίψουν πελάτες, να διαλέξουν συνθήκες ή να διαλέξουν τι είδους σεξουαλικές πράξεις θα προσφέρουν. Οι πελάτες διαλέγουν. Τα εκδιδόμενα άτομα και ειδικώς οι γυναίκες που είναι το κατεξοχήν κεφάλαιο της πορνείας, τα κάνουν όλα σε οποιονδήποτε, και μάλιστα λίγα χρόνια μετά την εθελοντική αρχή, χωμένες μέσα στα ναρκωτικά και με την ομορφιά τους ξεφτισμένη, εκεί γύρω από την Ομόνοια παρακαλάνε τον οποιοδήποτε μισοπεθαμένο επαρχιώτη που βρωμάει και ζέχνει, για ένα στοματικό χωρίς προφυλακτικό, έναντι 5 ευρώ. Σε αυτές τις συνθήκες συνεχίζουν έως τα 60 και πιο πολύ, ή έως τις σταματήσει ο πρόωρος θάνατος. 
Γι αυτόν τον λόγο, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να μιλάμε για την τάδε εστεμμένη που συνελήφθη στην Λάρισα για βίζιτες 450 ευρώ ή για το δείνα μοντέλο που είχε πελάτες Άραβες στην Μύκονο και δρόσιζε το αιδοίο του με σαμπάνιες  των 2.500 ευρώ -αντί για νερό. Οι happy hookers είναι πολύ λίγες σε σχέση με το σύνολο των εκδιδόμενων, με Traffickig και χωρίς. 

2) Ο πίνακας απορρίπτει την λεξη "πόρνη" που είναι δοκιμασμένος και κατανοητός. Απορρίπτει επίσης τον νεολογισμό "σεξεργάτρια" που εισήγαγαν προ ολίγων ετών Συριζαίες φεμινίστριες του 100ου κύματος. Λέω "Συριζαίες" διότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που μεθόδευσε τον εγκλωβισμό των ιερόδουλων από τους νταβατζήδες τους με κάτι μπαρούφες μοντέρνες σαν το "σεξεργάτρια", σκάβοντάς τους τον τάφο ουσιαστικά στην πράξη, αφού κατήργησε με τον νόμο 4619/2019 το νταβατζιλίκι ως αδίκημα, καταργώντας το προγενέστερο άρθρο του Ποινικού Κώδικα 350 "περί εκμετάλλευσης πόρνης". 
Ο πίνακάς μας καινοτομεί λίγο περισσότερο εισάγοντας τον όρο "σεξεργαζόμενος". Πολύ λογικό. Η "σεξεργάτρια' έχει μέσα της κάτι προλεταριακό και χειρωνακτικό, το -εργάτρια. Το χειρωνακτικό είναι ακριβές, πολλά πραγματα γίνονται με τα χέρια στην πορνεία, ειδικά αν οι πελάτες είναι πάνω των 50 ετών. Το προλεταριακό είναι επίσης σωστό, γιατί είναι η φτώχεια που σπρώχνει την πλειονότητα των ιερόδουλων στην πορνεία. Ομως, δυστυχώς, οι νέες ιερόδουλες είναι φοιτήτριες που ονειρεύονται ρούχα Gucci.  Δεν έχουν αρκετά χρήματα δικά τους, αλλά έχουν τις σπουδές τους εξασφαλισμένες από τον πατέρα τους, χαρτζιλίκι για βολτούλες και μικρές διακοπές σε κάμπινγκ, κι έτσι δεν έχουν επίγνωση της προλεταριakής τους κατάστασης. Επομένως δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στην λέξη εργάτρια με κανέναν τρόπο κι η λέξη εργαζόμενη (εδω "σεξεργαζόμενη"), χρυσώνει το χάπι κι απομακρύνει τις ανησυχίες για το μέλλον. Γιατί να σκεφτόμαστε τις συνέπειες των πράξεών μας; Είμαστε όλοι σεξεργαζόμενοι, μια μεγάλη αδερφότητα, κι όταν τελειώσουμε με τους πελάτες, θα αγκαλιαστούμε κι όλοι μαζί θα πάμε στην ακρογιαλιά. 
 Εάν οι υποστηρικτές της σεξεργασίας αληθινά πιστεύουν ότι η πορνεία είναι υπό οποιονδήποτε τρόπο εργασία, ας σχηματίσουν μια ένωση κι ας προτείνουν ενωμένοι στην Κεραμέως να την εισάγει ως επαγγελματική επιλογή στο μάθημα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Εμείς θα περιμένουμε 20 χρόνια, να δούμε τα μούτρα τους όταν τα παιδιά τους τούς ανακοινώσουν ότι αποφάσισαν να γίνουν σεξεργαζόμενοι. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, κύριοι των προοδευτικών δηλώσεων. 

3)Ο πίνακας έχει ένα θετικό, για το οποίο ευχαριστώ θερμά τους συντάκτες του: αναφέρει ότι η σεξεργαζόμενη μπορεί να κάνει υπό συνθήκες αυτό, υπό συνθήκες το άλλο, υπό συνθήκες το παράλλο. "Υπό συνθήκες" στην πράξη σημαίνει "αν η ιερόδουλη κερδίσει το λαχείο" γιατί ο συνηθισμένος δρόμος στην κατ' επιλογή πορνεία είναι α) ιδιωτικά ραντεβού με πελάτες έναντι καλής αμοιβής, β)δημόσιο ψάρεμα σε καλά ξενοδοχεία ή καλούς δρόμους, γ)συνεργασία με οίκο ανοχής στην Κολωνού ή στην Φυλής, 40 πελάτες την μέρα. 
Η προσθήκη του "υπό συνθήκες" οφείλεται στο ότι οι συντάκτες του πίνακα είναι εκδιδόμενοι αλλά άντρες. Οι άντρες (ευτυχώς) ποτέ, μα ποτέ δεν χάνουν την επαφή τους με την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά τα πορνικά ζητήματα. Εχουν μεγαλώσει ως το κυρίαρχο φύλο στην Πατριαρχία, γι αυτό και γνωρίζουν το παρόν των εκδιδόμενων και δεν έχουν καμια ψευδαίσθηση για το μέλλον των εκδιδόμενων. Το ξέρουν: αυτός που πληρώνει για να πηδήξει θα είναι πάντα ο νικητής κι αυτός που τον πληρώνουν για να τον πηδήξουν πάντα ο χαμένος. Ό,τι κι αν γίνει, στον αιώνα τον άπαντα. 

Τελειώνω το κείμενο μου με μια ευχή προς όλα τα άτομα που εκδίδονται, άντρες και γυναίκες. Μόνο σε αυτα τα ίδια, ούτε στις περσόνες που παπαρολογούν περί πορνείας από τα σαλονάκια τους, ούτε στις τσατσάδες που τοποθετούνται "ανιδιοτελώς" υπέρ της πορνείας. Εύχομαι σε εσάς, τα εκδιδόμενα άτομα,  όλα να σας πάνε όσο γίνεται καλύτερα. 

Σχόλια

  1. 1982
    🇬🇧🇬🇷🤴👸👑👑🇬🇷🇬🇷
    έχω.μια απορία

    φταίει αυτός που πληρώνει??
    Η αυτή. Αυτός που γμαιεται??
    Ποιος φταίει ???

    Ο πελάτης έκανε τον συνάνθρωπο άνδρα η γυναίκα
    πόρνη μέσω του χρήματος
    άρα ο πελάτης φταίει
    αλλά ο πελάτης
    είναι όλη η κοινωνία

    όποτε η τιμωρία του είναι αδύνατη
    ......
    τι να πω
    κουράγιο στα άτομα
    που τον τρώνε για 20€
    Αυτός που πληρώνει Φταίει
    απλη λογική........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK