Τι φοβούνται οι φυλακισμένοι

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης εχθές κρίθηκε προφυλακιστέος για κατηγορίες δύο βιασμών και πέρασε την πρώτη του νύχτα μέσα σε κελί της ΓΑΔΑ. Μεταφέρθηκε στην συνέχεια στο  σωφρονιστικό κατάστημα Τρίπολης, όπου βρίσκεται σε ολιγοήμερη καραντίνα πάλι μόνος του,  ενώ στην συνέχεια θα βρεθεί στην πτέρυγα που φιλοξενείται ο Λιγνάδης, ένας ιερέας που βίασε 12χρονη και άλλοι βιαστές. 
 
Το άρθρο λέει ότι ο Φιλιππίδης, από την ΓΑΔΑ ακόμα, φοβόταν να βρεθεί σε κελί με άλλους κρατούμενους. Γιατί; Κρατούμενοι οι υπόλοιποι, κρατούμενος κι αυτός και μάλιστα οι περισσότεροι άλλοι είναι κλέφτες, διαρρήκτες, παράνομοι μετανάστες, τοξικομανείς που συνελήφθησαν με μικροποσότητα, ασήμαντα πράγματα μπροστά στον βιασμό -δεν είναι εγκλήματα κατά της ζωής, είναι εγκλήματα κατά της περιουσίας. Στο κάτω-κάτω της γραφής ο Φιλιππίδης μπορεί να κάνει μπροστά στους υπόλοιπους  ένα κωμικό σκετσάκι από τον "Ηλία του 16ου", να γελάσουν όλοι μαζί και να γίνουν κολλητοί. Γιατί λοιπόν φοβάται; 
 
Μάλλον φοβάται επειδή είναι όλοι ΑΝΤΡΕΣ. Φοβάται την βία που μπορεί να εξασκήσουν πάνω του -ίσως τον αρχίσουν στις μπουνιές. Φοβάται την σεξουαλική βία που μπορεί να εξασκήσουν πάνω του -ίσως τον βιάσουν. Φοβάται δηλαδή αυτό που φοβόμαστε εμείς οι γυναίκες κάθε φορά που βρισκόμαστε απέναντι σε ένα εχθρικό προς εμάς άντρα -π.χ. τον σύζυγο- ή όταν περπατάμε μόνες μας το βράδι. Ξαφνικά στα μάτια του Φιλιππίδη ξετυλίγεται η πραγματική εικόνα του τι μπορεί να κάνει δυνητικά ένας άντρας, να, ας πούμε αυτά που έκανε ο ίδιος σε γυναίκες. 
 
Οι αστυνομικοί βέβαια φροντίζουν να τον κρατήσουν ασφαλή  και στην ΓΑΔΑ και στις φυλακές  Τρίπολης. Εχουν μια υπερπροστατευτική συμπεριφορά προς τους βιαστές, πράγμα περίεργο. Εννοείται πως καμία γυναίκα κι ιδίως μια  φεμινίστρια δεν εύχεται κάποιος να βίαζε τον Φιλιππίδη, εάν προσέξετε τα σχόλια κάτω από ειδήσεις σαν αυτή, θα παρατηρήσετε ότι είναι άντρες αυτοί που εύχονται "να τον πλήρωναν με το ίδιο νόμισμα οι άλλοι κρατούμενοι". Ωστόσο θα ήταν ωραία να βρισκόταν μία μέρα την εβδομάδα μαζί με τους υπόλοιπους για πολλές ώρες. Να αισθανθεί  τον φόβο για την βία των άλλων πάνω στην πλάτη του. Να γεμίσει το μυαλό του με μαύρες σκέψεις, όπως γέμιζε των θυμάτων του. Να συναισθανθεί πώς είναι να είσαι μόνος κι αδύναμος μπροστά σε πολλούς Φιλιππίδηδες. 
(Melusine)

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK