ΜΜΕ ΠΛYΝΤΉΡΙΟ

 

Πριν λίγα χρόνια ένα μοντέλο σε βραδινή εκπομπή του Αρναουτογλου είπε "και ποια δεν έχει φάει ένα χαστούκι από τον σύντροφο της, πάνω στον καυγά;". Προσωπικώς, δεν την κατηγόρησα την κοπελα, αυτο που έτυχε να ζήσει, νόμισε πως είναι ο κανόνας.
Όμως δεν θα κάνω το ίδιο για το άρθρο της φωτογραφίας. Φυσικά και θα κατηγορήσω τον αρθρογράφο γιατί ΔΕΝ δικαιούται να αναφέρει ως κανόνα της κοινωνίας την προσωπική του σκέψη. Οι εφημερίδες δεν είναι καφεδάκι με τους κολλητούς μας που αν πούμε και μια γουρουνια δεν πειράζει. Ακόμα χειρότερα, δεν εκφράζει ειλικρινά τον δικό του μισογυνισμο, αλλά κινείται με δόλο.
Με δολο; Ναι, με δόλο. Αυτό είναι το άρθρο που εμφανίστηκε στις εφημερίδες ΝΕΑ και ΒΗΜΑ, ταυτόχρονα. Αποκλείεται η αθλιότητα του να διέφυγε στους αρχισυντάκτες και των δύο εφημερίδων. Υπήρχε πρόθεση να διαβαστεί, να δημιουργηθεί η κοινωνική κατακραυγή και μετά να αποσυρθεί με μια δήλωση συγνώμης. Μια συγνώμη δεν είναι σπουδαίο τίμημα όταν έχεις πετύχει τον στόχο, δηλαδή την χειραγώγηση ανδρών και γυναικών ταυτόχρονα.
Ο στόχος είναι πολλαπλός κι ολόκληρος πατριαρχικος.
1) καθησυχάζει τους αλήτες που είναι ήδη κακοποιητικοι, βεβαιώνοντάς τους ότι δεν είναι τίποτα τέρατα, αλλά συνηθισμένοι άντρες σαν τους υπόλοιπους.
2) ξεπλένει όσο γίνεται τον δολοφόνο της Φολεγάνδρου βάζοντας τον στην κατηγορία του μέσου άντρα, που δυστυχώς του έτυχε η κακιά ώρα-οπως κι ο ίδιος λέει.
3) κάνει τους φυσιολογικους, ήπιους άντρες (γιατί αυτό είναι το φυσιολογικό, η ηπιοτητα, όχι το ξύλο κι οι μπουνιες) να αισθάνονται σπανιότητες, μπορεί και λίγο φλώροι.
4) λέει στις κακοποιημένες γυναίκες πως η κακοποίηση τους είναι κάτι κοινό που το αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες λίγο-πολύ.
5) φοβίζει τις μη κακοποιημένες, δείχνοντας τους ένα μέλλον που δεν τους έτυχε ως τώρα, αλλά οπωσδήποτε θα τους τύχει -γιατι είναι ο κανόνας.
Το άρθρο λέει ψέματα από την αρχή ως το τέλος του, γι αυτό μην υιοθετειτε τα λόγια του ως πραγματικότητα, μην συμπεριφερεστε σαν αυτά να είναι η απόλυτη αλήθεια. Η ζωή γύρω μας ΔΕΝ είναι τοσο σκατά όσο την παρουσιάζει. ΔΕΝ είναι αλήθεια ότι όλες έχουν ακούσει "θα σου χώσω καμία...", μερικές μόνο το έχουν ακούσει. ΔΕΝ είναι αλήθεια ότι έχει περάσει στο μυαλό πολλών ανδρών η σκέψη να σκοτώσουν μια γυναίκα, έχει περάσει από το μυαλό ελαχίστων. Οι περισσότεροι άντρες και τώρα και παλιά και παντα, κι εδώ και στην Ασία και στην Αφρική ΔΕΝ είναι βίαιοι. Ο φεμινισμος ποτέ δεν είπε ψεμματα όπως λέει το άρθρο, ότι όλοι οι άντρες είναι βιαιοι. Απλώς κι αυτοί που είναι βιαιοι πρέπει να εκλείψουν -γιατι δεν έπρεπε να υπάρχει κανείς.
(Μελουζίν)

Σχόλια

  1. 1982
    🇬🇧👸🤴👑🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    ειμαι το νούμερο 3
    Ο φλώρος
    αλλά δεν έχω παράπονο

    Δε θέλω να γίνω σα τους άλλους

    θέλω να απαρνηθω τη κοινωνία σας και να γίνω φακιρης

    ο φακιρης δεν νιώθει υποχρέωση
    να το παίξει άνδρας
    ζει στο δάσος στη Ινδία
    οκλαδόν 24 ώρες τη μέρα

    μόνο ο φακιρης είναι η σωτηρία μας
    αφού είμαι φλώρος έτσι και αλλιώς
    και δεν έχω δικαίωμα στο ζευγάρωμα
    ας γίνω φακιρης

    εγώ το έλυσα το πρόβλημα μου
    θα γίνω Ινδός
    μαυριζω και τον Αύγουστο
    καφέ δέρμα σαν Ινδός
    με λίγη παραπάνω καροτινη
    θα γίνω αληθινός φακιρης

    όσο για εσάς
    να πάτε στον CHAD
    αυτόν θαυμάζετε

    εγώ θα γίνω φακιρης
    🧘‍♂️🧘‍♂️🧘‍♂️🧘‍♂️🧘‍♂️🧘‍♂️🧘‍♂️🕉🕉🕉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1982
    🇬🇧🇬🇷👸👑👑👑👑🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    ωραία μπλούζα Ο ΤΥΠΟΣ
    Βραζιλία
    εγώ θέλω να βρω
    μπλούζα με σημαία θέλουν Γερμανίας
    η Γερμανία μαρεσει καλύτερα στο ποδόσφαιρο
    πάντως ωραια μπλούζα είχε το αρχιδι
    brazil
    ...
    neymar jr
    .....
    Αλλά την πέταξε στα βράχια
    έπρεπε να έχει ωτοαπσιδες για τη μουρμούρα της
    για το καλό και των 2
    ελπίζω να μετανοήσει
    δεν ήταν σωστό.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK