Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

 

Στο ίντερνετ υπάρχουν  σάιτ και σελίδες που ειδικεύονται στα αποφθέγματα που εμπνέουν (inspirational quotes). Μια μερίδα πληθυσμού βρίσκει καταγέλαστα αυτά τα σάιτ, πολύ απλοϊκά, αφελή, ανάξια λόγου και σχολιασμού. Το πρόβλημα είναι πως είναι πολύ επιζήμια για τις γυναίκες. Διδάσκουν  σε όλους τους ακολούθους τους, άντρες ή γυναίκες, πως οι άντρες είναι δυνατοί αλλά και άτακτοι, ηγέτες αλλά και μαγεμένοι από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες για να βρουν την ευτυχία πρέπει να είναι κυρίως υποταγμένες στους άντρες. 

Ας εξετάσουμε μια τέτοια ανάρτηση, αυτή που βλέπουμε στην φωτό. Ο αφρός των κυμάτων, ψηλό πέδιλο με στρας στο τακούνι και το απόφθεγμα "Η γυναίκα-σταθμός στην ζωή ενός άντρα είναι εκείνη που άγγιξε το σώμα του σαν πόρνη και την ψυχή του σαν ιέρεια". 

Καταρχάς φαίνεται πως η μόνη λογική επιδίωξη της γυναίκας είναι να γίνει η γυναίκα σταθμός στην ζωή του άντρα. Αληθεύει ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες ενδιαφέρονται ερωτικά για τους άντρες, δεν αληθεύει όμως ότι τα σχέδιά τους περιορίζονται στους άντρες. Το 2021 οι περισσότερες γυναίκες έχουν α) προσωπικά σχέδια, β) επαγγελματικά και οι άντρες έρχονται τρίτοι σε  προτεραιότητα στην ζωή τους. Αυτό είναι το λογικό κατά την γνώμη μου, η επιβίωση προέχει κι η αυτοτέλεια του ατόμου είναι συνυφασμένη με την επαγγελματική επάρκεια. 

Εστω κι έτσι, ο δρόμος για την καρδιά του άντρα απαιτεί πολύ μεγάλο κόπο και ταπείνωση: βλέπετε τι λέει "πόρνη". Ωραία λέξη, για μορφωμένους, σχεδόν δεν καταλαβαίνεις για ποιό πράγμα μιλάει. Ομως εγώ ξέρω κι άλλες λέξεις που σημαίνουν το ίδιο πράγμα και είναι υβριστικές: πουτ@ν@, πουτ@ν@κι. Ποια θέλει να γίνει το πουτ@ν@κι κάποιου; Φαντάζομαι πως έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ποιό είναι το καθήκον της πόρνης και τι είδους σχέση έχει με τους άντρες. Η δουλειά της είναι μόνο μία, να τους ικανοποιεί. Η δική της ικανοποίηση δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο στο σεξ που κάνει. Λοιπόν; Υπάρχει κάποια που ονειρεύεται να γίνει η πουτ@ν@ κάποιου; Νομίζω όχι.

Μετά έρχεται ο επόμενος ρόλος για την γυναίκα, πρέπει να γίνει ιέρεια, το ίδιο πράγμα δηλαδή με την πόρνη, αλλά ενδεδυμένη την αγιότητα. Λέω "το ίδιο" διότι όσο είναι η πόρνη υποταγμένη στον πελάτη, ακριβώς το ίδιο είναι η ιέρεια υποταγμένη στην θεότητα που υπηρετεί. Καμία από τις δύο δεν έχει δική της εκφρασμένη βούληση, δικές της ανάγκες να καλύψει, δεν φέρνει αντιρρήσεις και δεν αντιστέκεται στην υπέρτερη δύναμη, η πόρνη στου πελάτη, η ιέρεια  στου θεού. Υπάρχει γυναίκα σήμερα που θέλει να γίνει υπηρέτρια ενός  θεού -επίγειου κιόλας κι ασήμαντου όπως ο άντρας με τον οποίο δεσμεύτηκε; Νομίζω όχι. 

Ηλίθια αποφθέγματα σαν της φωτογραφίας μοιάζουν ακίνδυνα, ίσως και ρομαντικά. Είναι μισογύνικα όσο κι η κοινωνία που μας περιβάλλει, απλώς πασπαλισμένα με ροζ λουκουμόσκονη. Προσπαθούν να μας δείξουν ποια είναι η θέση μας στον κόσμο, ποιοί πρέπει να είναι οι στόχοι μας και τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το 1ο βραβείο σε αυτήν την ζωή: την καρδιά ενός άντρα. 

Φίλες της σελίδας, μην δίνετε σημασία σε αυτα τα ηλίθια quotes, όλα μαζί απαρτίζουν την διδασκαλία της υποταγής για εμάς τις γυναίκες. Τίποτα άλλο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK