ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ

 

Η είδηση και το άρθρο γράφει: "Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με παρέμβασή της διευκρινίζει τα της γυναικοκτονίας και στέλνει μήνυμα "Οχι στην υποταγή και τον φόβο"
Αυτό που έκανε η Σακελλαροπούλου ΔΕΝ είναι παρέμβαση, ΔΕΝ είναι φεμινισμός και ΔΕΝ έχει καμια αξία. Γιατί; Διότι πριν λίγους μήνες εγκαινίασε το απεχθές τείχος του Έβρου που κάνει τα αδύνατα-δυνατά για να κρατήσει έξω τους πρόσφυγες. Δηλαδή τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες. Αυτές με τα 3 παιδιά η καθεμια δεμένα στην φούστα της που φύγαν από τον Πόλεμο. Με τις μαντήλες στο κεφάλι και τα βασανισμένα, μπορεί και βιασμένα σώματα. Αυτές που κάθε τρεις και τόσο ανακαλύπτονται ως αγνώστων στοιχείων πτώματα ξυλιασμένα στις λάσπες του Έβρου, μαζί με τις κόρες τους. Το 'Οχι στη υποταγή και τον φόβο" δεν δικαιούται να το ξεστομίζει κάποια που μεγαλώνει τον φόβο, όχι των ημεδαπών αλλά των αλλοδαπών γυναικών, με την συνηθισμένη τακτική του αποκλεισμού.
Τα σύνορα είναι αντρικές επινοήσεις βασισμένες στην κυριαρχία και την ιδιοκτησία. Είναι αντρικής έμπνευσης διαχωρισμός που ενισχύει την αντιπαλότητα, την εχθρότητα και κυριολεκτικά τον πόλεμο. Μπορεί οι άντρες να προτιμούν να αναδεικνύουν την διαφορά, μπορεί να τους συμφέρει να αντλούν υπερηφάνεια από λογής-λογής τιμημένα παρελθόντα των προγόνων τους, όμως εμείς είμαστε γυναίκες: έχουμε κοινά προβλήματα με όλες τις γυναίκες της γης και παρά τις εθνικές μας διαφορές, οι ομοιότητές του βιώματός μας είναι περισσότερες.
Οι γυναίκες είναι παγκόσμια τάξη, κυρίες μου. Η Σακελλαροπούλου δεν υποστηρίζει την ταξη των γυναικών, αλλά μόνο μερικές γυναίκες, τις κοντινές της τοπικά -τις κοντοχωριανές της.
Όχι στην Σακελλαροπούλου και όχι στον φεμινισμό του σαλονιού.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK