Η ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣΧΑΛΗ

 

Εξαιτίας της πολιτευόμενης γυναίκας που πρόσφατα αποκήρυξε όλα τα αντισυμβατικά πρότυπα ομορφιάς, δηλαδή όλες τις γυναίκες με τρίχες, τους άντρες χωρίς τρίχες, τους χοντρούς, αυτούς με σπυράκια και δεν ξέρω τι άλλο, πολλοί έσπευσαν να δηλώσουν την αγανακτησή τους προς τον στιγματισμό της φυσικής εμφάνισης. Στην πραγματικότητα η πλειονότητα των δηλώσεων είναι υποκριτικές. Βγαίνουν από άτομα που όχι απλώς ασπάζονται τα καταπιεστικά πρότυπα ομορφιάς, αλλά ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ. Οχι μόνο άτομα όμως, αλλά και επιχειρήσεις καλλυντικών που όλα τους τα έσοδα τα βγάζουν από τη ανασφάλεια των γυναικών, κάνοντας ό,τι μπορούν με τα προϊόντα και τις διαφημίσεις τους να αυξήσουν την ανασφάλειά αυτή και να δημιουργήσουν τεχνητές ανάγκες, για πλαστά προβλήματα. 
 
Η Dove υπεραμύνθηκε εχθές με ανακοίνωσή της στο δικαίωμα στην  ραγάδα, στη τρίχα, στην κυτταρίτιδα κλπ.  Απόλυτη υποκρισία, τυχαία ανακοίνωση που προσπαθεί να πιάσει τον παλμό της στιγμής κι εντελώς ασύμβατη με την πραγματική δράση της εταιρείας. Ορίστε λοιπόν διαφήμισή της για το πολύ απαραίτητο προϊόν που μακιγιάρει την μασχάλη. Πώς; Δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν μασχάλες που χρειάζονται μακιγιάζ; Ναι, φτωχές πληβείες, υπάρχουν οι μασχάλες που είναι πιο σκούρες από το υπόλοιπο μπράτσο. 
Ετσι λοιπόν η Dove που νοιάζεται για εμάς στις ανακοινώσεις της, μας φορτώνει με άλλη μια ανησυχία που ως χθες δεν είχαμε με τις διαφημίσεις της: την σκουρότερη μασχάλη. Ψαχνόμαστε και κοιταζόμαστε στον καθρέφτη όλες μας, τι χρώμα είναι η μασχάλη μου; μήπως θέλει μακιγιάζ; Δεν φτάνει που ανησυχούμε για τις τρίχες, καθώς και για τα επικίνδυνα για τον οργανισμό συστατικά των αποσμητικών, τώρα έχουμε μια έγνοια παραπανίσια -χάρη στην Dove που επισημαίνει την αρκούντως καλαίσθητη μασχάλη. 
 
Φίλες και φίλοι, δεν δίνουμε σημασία στις δηλώσεις των ατόμων και των εταιρειών: δίνουμε σημασία στα έργα τους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK