ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Διαβάζουμε συνεχώς λάθος τίτλους ειδήσεων, κι εντός των άρθρων  παραπλανητικές ασήμαντες λεπτομέρειες που μας ζαλίζουν το κεφάλι με κουτσομπολιά κι ανοησίες, π.χ. "ο δράστης είναι μετανιωμένος", ενώ τα γεγονότα είναι πολύ απλά: βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα γυναικοκτονία, όπου ένας άντρας που μια ολόκληρη ζωή ήταν κακοποιητικός, τελικά σκότωσε την γυναίκα του. Τα συνηθισμένα δηλαδή.
Γι αυτό λοιπόν κι εγώ γράφω τον δικό μου τίτλο που είναι πολύ λιτός και σαφής. 
Μήπως είμαι άδικη λόγω φεμινισμού; Μήπως στραβώνομαι και δεν βλέπω μπροστά μου; Κρίνετε μόνοι σας:

"Οι πληροφορίες  τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο αυταρχικό, με συχνά ξεσπάσματα βίας σε βάρος της συζύγου και των δυο κοριτσιών του τα οποία αναγκάστηκαν, λένε οι ίδιες πηγές (στην εφημερίδα) να παντρευτούν απο πολύ μικρή ηλικία για να «δραπετεύσουν» απο το σπίτι και να αφήσουν πίσω τους όλα όσα εφιαλτικά βίωναν. Η 64χρονη βρισκόταν σε διάσταση με τον 75χρονο εντούτοις, όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν την οικογένεια, δεν την άφηνε σε ησυχία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έστηνε καρτέρι και ξεσπούσε με βία πάνω της, ενώ πριν τέσσερα χρονια ο ίδιος είχε καταθέσει αιτηση διαζυγίου. Οι γείτονες λένε πως "όπου την έβρισκε την κοπανούσε". Πριν δυο χρόνια την είχε ξαναχτυπήσει, η γυναίκα είχε κάνει μήνυση στην Αστυνομία και την Πέμπτη κλήθηκε στο τμήμα προκειμένου να υπογράψει για να ξεκινήσει προκαταρκτική. "
Και οι δυό κόρες που γνωρίζουν καλύτερα, άραγε τι λένε; Σύμφωνα με την δικηγόρο "Οι  κόρες της οικογένειας ζητούν από τη Δικαιοσύνη την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορουμένου, ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή της πολυαγαπημένης τους μητέρας φερόμενος με ιδιαίτερη αγριότητα και απαξία για το έννομο αγαθό της ζωής»

Φίλες και φίλοι δεν υπάρχουν μυστήρια στην ζωή, ούτε πρωτόγνωριες συμπεριφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, ούτε άντρες πρόβατα που μια μέρα γίνονται λύκοι.  Υπάρχει το διαρκές πέπλο της πατριαρχίας που παράγει επαναλαμβανόμενα μοτίβα κακοποίησης, με άντρες κακοποιητές και γυναίκες κακοποιημένες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK