Η ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΒΑΛΕΡΥ ΜΠΑΚΟ

 

 
Η Βαλερί Μπακο δεν αθωώθηκε, απλώς δεν θα κάνει περισσότερη φυλακή. Ένας χρόνος της προφυλάκισης και 4 με αναστολή είναι η ποινή της. ΔΕΝ αθωώθηκε, καταδικάστηκε.
Δεν αθωώθηκε διότι δεν υπάρχει φόνος σε άμυνα όταν το έγκλημα για το οποίο αμύνεσαι δεν είναι ορατό και ήδη αναγνωρισμενο ως έγκλημα από τους νομοθετες. Επίσης, δεν υπάρχει άμυνα όταν το έγκλημα είναι διάρκειας . Φυσικά δεν υπάρχει άμυνα όταν το έγκλημα είναι προδιαγεγραμμένο (διότι το έχεις ξαναδεί να συμβαίνει από τον ίδιο δράστη) όμως δεν έχει λάβει χώρα ακόμα. 
 
 
Βεβαίως θεωρητικά , πρέπει να περιμένουμε να τελεστεί το έγκλημα διότι ο άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση και παντα ενδέχεται να δράσει διαφορετικά από ο,τι στο παρελθόν, μπλαμπλα...Ναι, αλλά αυτά τα λέει η Βίβλος για τον άνθρωπο. Είναι άνθρωπος ο βιαστής και προαγωγος της Βαλερί; Αλλάζει τρόπο σκέψης ο επί 40 χρόνια βιαστής και προαγωγός, ώστε να μας εκπλήξει με διαφορετικό πράττειν;
Το αντρικό κατεστημένο των νομοθετων, αυτό που πρόσφατα στην χώρα μας διέγραψε το νταβατζιλικι απο τα εγκλήματα, αδιαφορεί γενικώς για τα εγκλήματα κατά των γυναικών. Γι αυτό καταδίκασε την Βαλερί. 
 
Οι δημοσιογράφοι είναι ένα άλλο αντρικό κατεστημένο. Ιδού οι τίτλοι εφημερίδων στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά για την Βαλερί. Παντού γράφουν ότι "δολοφόνησε " τον σύζυγο της, όχι ότι τον "σκότωσε ". Πού είναι ο δόλος της Βαλερί; Έκανε το καθήκον της ως μητέρα, όταν είδε πως το 14χρονο κοριτσάκι της ετοιμάζεται για τον ίδιο πόνο, τους ίδιους βιασμούς, το ίδιο ξύλο με αυτό που είχε υποστεί η Βαλερί από τον ίδιο άντρα. Δόλο είχε μόνο ένας, ο νεκρός τώρα, βιαστής και νταβατζής στο παρελθόν. Η Βαλερί δεν είχε δόλο, γι αυτό δεν διέπραξε δολοφονία. Αμυνθηκε για να σώσει το παιδί της. 
 
Γι αυτό το αποτέλεσμα της δίκης δεν είναι κανενός είδους νίκη του φεμινιστικου κινήματος κι η ποινή της κατηγορουμένης καθόλου "συμβολική" όπως γράφεται. Είναι κυριολεκτική, πραγματική κι απαράδεκτη. Η δίκαιη ποινή θα ήταν μόνο μία: ΑΘΩΑ.
(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK