ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΕΓΚΩΜΙΟ

 

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής αστυνομικός, εχθές 24/06/2021 παραιτήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Στις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι δέχεται πόλεμο από άλλους συνδικαλιστές που τον εχθρεύονται για προσωπικούς λόγους, όχι διότι με τις δηλώσεις του εξοργίζει το κοινό και επιδεινώνει την Κοινή γνώμη περί Αστυνομίας. Γι αυτό λοιπόν, ας θυμηθούμε ορισμένες  κορυφαίες στιγμές της καριέρας του Μπαλάσκα, μόνο από τα 2 τελευταία έτη, πηγαίνοντας από το σήμερα προς τα πίσω.

*18 Ιουνίου του 2021, διατάσσεται ΕΔΕ εναντίον του διότι σε ειδησεογραφική εκπομπή δηλώνει ότι ο γυναικοκτόνος της Καρολάιν Κρουτς θα μπορούσε να "πέσει στα μαλακά" εάν φερόταν πιο έξυπνα και δήλωνε στους αστυνομικούς ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής. Αυτό εκλαμβάνεται ως οδηγίες προς μελλοντικούς κακοποιητές.

** 5/06/2021 διατάσσεται ΕΔΕ εναντίον του διότι δηλώνει πως οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους κακούργους, αλλά η Δικαιοσύνη τους ξαναβγάζει στον δρόμο, δηλαδή οι δικαστικοί με τις ποινές , τις αποφάσεις τους και τα παραδικαστικά κυκλώματα. 

*** 29/08/2019 διατάσσεται ΕΔΕ εναντίον του διότι με αφορμή την εκκένωση 4 καταλήψεων στα Εξάρχεια που φιλοξενούσαν 143 ανθρώπους (86 από αυτούς ήταν γυναίκες και τα παιδιά τους), ο Μπαλάσκας δηλώνει οτι η Αστυνομία είναι μια νέα ηλεκτρική σκούπα που καθαρίζει τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια. Γι αυτό το περιστατικό κρίθηκε επίσης έκπτωτος από την θέση του Ειδικού Γραμματέα κι Αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ. 

****και μια ειδική μνεία σε δήλωση Μπαλάσκα για την οποία δεν υπήρξε ΕΔΕ, όμως το θέμα της ενδιαφέρει ιδιαιτέρως τα Πολιτικά Ημερολόγια, τον βιασμό. Στις14/02/2020 ο Μπαλάσκας δηλώνει για αστυνομικό που συνελήφθη για ληστείες "είναι αστυνομικός κι είναι όμορφος, θα περάσει ωραία στην φυλακή". 

Δεν ξέρω από πού εκπορεύονται οι ισχυρισμοί του Μπαλάσκα για "κλίκα συνδικαλιστών που του κάνουν πόλεμο", πιθανότατα από το ότι ο ίδιος έχει χάσει την στοιχειώδη επαφή με το κοινό περί δικαίου αίσθημα και δεν αντιλαμβάνεται πόσο φρικαλέα ακούγονται τα λόγια του στον μέσο άνθρωπο. Οι αστυνομικοί δεν χαίρουν καμίας εκτίμησης στο κοινό, ο Μπαλάσκας όμως που μιλάει για λογαριασμό όλων τους, βοηθάει περαιτέρω στην αμαύρωση της εικόνας τους. Προτείνω όσοι αστυνομικοί δεν συμμερίζονται τις απόψεις του, να το δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία. Να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί.

(Melusine) 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK