ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΒΙΑ;

Ενα από τα πιο εξευτελιστικά χαρακτηριστικά της Πατριαρχικής κοινωνίας είναι το γεγονός ότι ακόμα και στην φρικτότερη αντρική βία, υπάρχουν εκείνοι που επιμένουν ότι είναι "οικογενειακό περιστατικό" και μάλιστα επισημαίνουν ότι οι γυναίκες ΕΠΙΣΗΣ έχουν δολοφονήσει άντρες. Να, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης σε αυτό το βίντεο ειδησεογραφικής εκπομπής που στο 11.25 λέει:

"Τέτοιες υποθέσεις τραγικές,  τέτοια δηλαδή τραγικά οικογενειακά συμβάντα υπάρχουν συνέχεια, υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξίσου ή και περισσότερο στυγερά. Πρόσφατα σχετικά είχα κοιτάξει την δικογραφία της περίπτωσης Αθανασόπουλου -αν σας λέει κάτι-  όπου τον σφαγίασαν η γυναίκα του κι η πεθερά του, τον τεμάχισαν, αρνούντο τα πάντα και τελικά απεκαλύφθη ότι τον είχαν σκοτώσει αυτές". 

Αγαπημένο θέμα των μισογύνηδων η περίπτωση Αθανασόπουλου. Αν δεν την ξέρετε, αυτό συμβαίνει επειδή γεννηθήκατε κάπως πρόσφατα και δεν προλάβατε να είστε έστω 20 χρονών το 1931 ώστε να αντιληφθείτε τι έγινε. Ναι, τότε, το 1931 η γυναίκα κι η πεθερά του Αθανασόπουλου τον δολοφόνησαν κι τεμάχισαν το πτώμα του για να εξαφανίσουν τα ίχνη. Γιατί λοιπόν μας κάνει κατάπληξη η οικογενειακή βία; Πάντα υπήρχε. Γιατί επιμένουμε να δείχνουμε τους άνδρες ως δράστες; Προφανώς ξεχνάμε επίτηδες την περίπτωση Αθανασόπουλου, ως γνήσιες φεμιναζί που είμαστε. 

Στην πραγματικότητα η δολοφονία του Αθανασόπουλου στην φαινομενολογία της μοιάζει με την δολοφονία που διέπραξε ο Φραντζής, ο οποίος δολοφόνησε την γυναίκα του, τεμάχισε το σώμα της και σκόρπισε τα μέρη του στην Αθήνα. Το ίδιο έγινε με τον Αθανασόπουλο. 
Ομως εκεί σταματούν οι ομοιότητες και αρχίζουν οι διαφορές. Η δολοφόνος-γυναίκα του Αθανασόπουλου μοιάζει στις υπόλοιπες ελαχιστότατες γυναίκες που δολοφόνησαν τον σύζυγο: δεχόταν διαρκή  σεξουαλική κακοποίηση από τον άντρα της, που επίσης την ξυλοκοπούσε διαρκώς. Ήταν μια γυναίκα που προσπαθούσε να απαλλαγεί από τον βασανιστή της. 
Από την άλλη μεριά, ο Αναγνωστόπουλος που σκότωσε τον Καρολάιν έχει ομοιότητες με τον Φραντζή, αφού κι οι δυό παντρεύτηκαν γυναίκες τις οποίες γνώρισαν ως έφηβα κορίτσια, τις δολοφόνησαν πριν συμπληρώσουν τα 20 έτη κι έστησαν ένα πολύπλοκο σχέδιο για να εξαφανίσουν τα ίχνη της δολοφονίας. 
Για να είμαστε πραγματικά ακριβείς, ο δολοφόνος Αναγνωστόπουλος μοιάζει στο κίνητρο με  τους 12 άντρες που δολοφόνησαν γυναίκες το 1920. Με όλους. Όλα τα θύματα ήθελαν να εγκαταλείψουν  ή είχαν ήδη εγκαταλείψει τους θύτες, γι αυτό οι θύτες τα σκότωσαν.  

Επομένως, λίγη ντροπή ορισμένοι. Δεν δικαιούστε να μιλάτε για γυναικεία βία και στυγερά εγκλήματα γυναικών, όταν αναγκάζεστε να πάτε στο 1931 για να βρείτε κάτι στυγερό και μη-αντρικό -που και πάλι, έβαλε τέλος στην χρόνια κακοποίηση γυναίκας. Πείτε την αλήθεια. Ναι,  οι άντρες της χώρας μας σκοτώνουν.  Ναι, σκοτώνουν τουλάχιστον μία γυναίκα τον μήνα. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK