Η Κέιτλιν Τζένερ κι οι εξοργισμένοι

 
Η Κέιτλιν Τζένερ, δημοφιλής τρανς γυναίκα που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στον χώρο του θεάματος, αποφάσισε πριν λίγες μέρες να κατέβη στις επόμενες εκλογές για την θέση της Κυβερνήτριας της Καλιφόρνιας. 
Στις ΗΠΑ είναι συνηθισμένο φαινόμενο να μπαίνουν στην πολιτική αρένα άνθρωποι απλώς διάσημοι. Ο ηθοποιός Ρόναλντ Ρήγκαν διετέλεσε Πρόεδρος των ΗΠΑ για 2 τετραετίες. Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ηθοποιός κι αθλητής του μπόντυ μπίλντιγκ, ήταν Κυβερνήτης της Kαλιφόρνιας επίσης 8 χρόνια. 
Κι όμως η υποψηφιότητα της Τζένερ σχολιάζεται απαξιωτικά ή και με μίσος ακόμα, κυρίως από προοδευτικούς κύκλους κι ειδικότερα από τρανς ακτιβιστές. Γιατί; Διότι χαλάει γενικώς το αφήγημα της επαναστάτριας τρανς γυναίκας. Πώς; 
 
α) Καταρχάς χαλάει το αφήγημα με την πολιτική της τοποθέτηση. Η Κέιτλιν Τζένερ  είναι υποψήφια με το συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Η εικόνα που προωθούν οι LGBT οργανώσεις είναι ότι ο μειονοτικός σεξουαλικός προσανατολισμός και η μειονοτική ταυτότητα φύλου είναι εγγενώς επαναστατικά, γι αυτό συνεπάγονται επαναστατική σκέψη και πολιτικές αντιλήψεις. Αυτό θα μπορούσε να αληθεύει εάν η σεξουαλικότητα ήταν συνειδητή επιλογή, εάν ήταν απόφαση. Αν όμως είναι φυσική κλίση όπως ακούμε από τις LGBT οργανώσεις, τότε οποιαδήποτε σεξουαλικότητα μπορεί να συναντηθεί από άκρα δεξιά έως άκρα αριστερά στο πολιτικό φάσμα. Γιατί όχι λοιπόν μια τρανς γυναίκα να μην κατεβαίνει με συντηρητική παράταξη; 
 
β) Έπειτα η Τζένερ χαλάει το αφήγημα επειδή τοποθετήθηκε αμέσως ΚΑΤΑ της συμμετοχής τρανς-γυναικών στα γυναικεία αθλήματα λέγοντας πως απλούστατα δεν είναι δίκαιο να αγωνίζονται άτομα που είναι βιολογικώς άντρες, εναντίον γυναικών. "Είναι θέμα δικαιοσύνης" όπως είπε.  

Η Κέιτλιν Τζένερ δεν λέει κάτι πρωτάκουστο ή περίεργο. Απλώς οι LGBT οργανώσεις αντιμετωπίζουν τους αντιρρησίες στις νομοθετικές επιδιώξεις τους βρίζοντας τους ως εξής: αποκαλούν TERF τα εκατομμύρια απλών γυναικών (ειδικώς τις φοιτήτριες και μαθήτριες που στρέφονται στα δικαστήρια για δυσμενή διάκριση εναντίον τους, όταν χάνουν τις σχολικές τους υποτροφίες από τρανς άτομα), και αποκαλούν "τρανς με εσωτερικευμένη τρανσφοβία" τις επώνυμες τρανς γυναίκες που τοποθετούνται κατά της συμμετοχής τρανς στα γυναικεία σπορ.
Στην περίπτωση της Κέιτλιν Τζένερ δεν έχουν τίποτα να αντιπαραθέσουν, π.χ το γνωστό σύνθημα "educate yourself", δηλαδή "σκάσε". Η Τζένερ στα  65 χρόνια που έζησε ως άντρας πριν προχωρήσει σε φυλομετάβαση, υπήρξε επιτυχημένος αθλητής του πολύ δύσκολου αθλήματος του Δέκαθλου. Για την ακρίβεια, έφτασε στην απόλυτη κορυφή όταν κέρδισε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο. Επομένως γνωρίζει τα πάντα για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τις απαιτήσεις του, τόσο τι είναι το αντρικό σώμα και ποιές επιδόσεις μπορεί να επιτύχει, όσο και το τι είναι το γυναικείο και ποιές επιδόσεις δεν μπορεί να πετύχει.  Έχει γνώμη που την στηρίζει στην προσωπική εμπειρία της και δεν την αλλάζουν τα ιντερνετικά άρθρα. 

Το αν είναι κατάλληλη η Τζένερ για το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα στην Καλιφόρνια, θα το αποφασίσουν οι ψηφοφόροι της Καλιφόρνιας που ξέρουν καλύτερα από εμάς  τι ψηφίζουν και γιατί. Σε κάθε περίπτωση βρίσκω πολύ αξιοπρεπή την απόφασή της να κατέβη σε εκλογές και να ζητήσει την φήψο των πολλών. Θα μπορούσε να είχε πετύχει πολιτειακά αξιώματα χωρίς να εκλεγεί, αλλά μέσω διορισμού εξαιτίας της τρανς ταυτότητας της, όπως άλλα άτομα π.χ. η Rachel Levine. 
Ναι, η Κέτλιν Τζένερ έχει θάρρος.  
Καθόλου περίεργο για άτομο που πήρε χρυσό στους Ολυμπιακούς. 
(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK