GENDER NEUTRAL ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ

 

Ορίστε η είδηση: η Έμιλυ Ρατακόφσκυ εξόργισε τους θαυμαστές της στο Ίνσταγκραμ όταν πόσταρε μια φωτό που θήλαζε το παιδί της κι έγραψε "όμορφο αγόρι".  Εκατοντάδες τα θυμωμένα σχόλια. Γιατί; Μα επειδή όταν γεννήθηκε το παιδί, μόλις πριν 13 μέρες, είχε δηλώσει ότι θα το μεγαλώσει σε περιβάλλον ουδετερότητας κοινωνικού φύλου (gender neutral) και θα περιμένει έως ότου το παιδί γίνει 18 χρονών, οπότε θα δηλώσει εκείνο σε ποιό φύλο ανήκει. 

Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι η Έμιλυ ήταν υποκρίτρια κι είπε τα περί gender neutral ανατροφής για να συμπορευτεί με το wokest woke κλίμα του επικρατεί στο ιντερνετ. Νομίζω ότι ήταν ειλικρινής, απλώς δεν το είχε σκεφτεί αρκετά. Μια τέτοια πρωτοποριακή προσέγγιση ανατροφής παιδιού δεν μπορεί να γίνει στα κουτουρού, χρειάζεται ένα καλό σχέδιο δράσης: οργάνωση, μέθοδο, επιμονή και προετοιμασία. 

Τι θα μπορούσε να κάνει η Ρατακόφσκυ για να προετοιμαστεί;
1) Καταρχάς περίπου 100 συνεδρίες υπνωτισμού, ώστε να αποσυνδέσει στην σκέψη της το αντρικό σώμα από την έννοια "άντρας/αγόρι". Θα μου πείτε "100"; Ναι, 100, μπορεί και παραπάνω. Είναι πολύ δύσκολο η μάνα που πλένει 6 φορές την μέρα το μωρουδίστικο σώμα με την αντρική ανατομία, να μην σκέφτεται ότι αυτό το μωρό είναι αγόρι, αλλά πιθανόν με αρκετή ύπνωση μπορεί να επιτευχθεί.

2)Έπειτα έπρεπε να σκεφτεί ένα όνομα για το μωρό όχι αντρικό σαν αυτό που του έδωσε, ούτε θηλυκό, αλλά ουδέτερο. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προς χρήση ονόματα ουδέτερου φύλου, όμως μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια λέξη πρωτότυπη αλλά υπαρκτή, ικανή για χρήση στην ονομαστική πτώση (π.χ. "απο 'δω το παιδί μου, το Χ), στην γενική ("είδες το μπουφάν του Χ;) και στην κλητική ("έλα εδώ Χ, τι ψίχουλα είναι αυτά στο χαλί;"). 
Θα μπορούσε π.χ. να ονοματοδοτήσει το παιδί με μια λέξη ταιριαστή με την ψυχική κατάσταση της ίδιας, την ώρα της ονοματοδοσίας. Έφτιαξα μια λίστα με διαθέσεις και ονόματα και την παραθέτω για χρήση από μελλοντικούς μιμητές της Ρατακόφσκι:
ΔΙΑΘΕΣΗ - ΟΝΟΜΑ 
μητρική / παιδί
άφωνη / π-δ
θαυμαστική / απίστευτο
έκπληκτη /μπα
ερωτηματική /τιτι
οπτική /ιδού
αρωματική/ τόνγκα
απτική /μημουάπτου
φασαριόζικη / ντόρο
λιτή /ψιτ
αινιγματική /παζλ
αποκρυφιστική /τρισμέγιστο
ακροβατική /σάλτομορτάλε
μάγκικη /τάλεκουάλε
ποδοσφαιρική /σκορ
συγγραφική / πρωτόλειο
ποιητική / σονέτο
θεατρική /σκετς
γλωσσολογική / λακριντί
γεωμετρική /ημίτονο
μαθηματική / νισυνένα 
μουσική /βιβάτσε
ζωγραφική / γκέσο
χρωματολογική /μωβ
φωτογραφική /φλας
βοτανολογική /ζιζάνιο
εντομολογική /ζουζούνι
ορνιθολογική /κολιμπρί
γεμολογική / κουάρτζ
γαστρονομική /ντιπ
ζαχαρόπληκτη /σου
και φυσικά η all time classic αστρολογική /Ταυράκι (δεν έχει γενική).

Όπως βλέπετε υπάρχουν λύσεις, aλλά δεν κάνουμε δουλίτσα αν τεμπελιάζουμε...
(Melusine)





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK