Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 



Κάθε μέρα είναι μέρα για πάρτι, αν ξέρεις να παρτάρεις. 

Αυτή η διαφήμιση φαίνεται ηλίθια αλλά δεν είναι, απευθύνεται στον αυθεντικό φεστιβαλικό άνθρωπο. Ο φεστιβαλικός,  καθώς είναι α-πολιτικοποίητος κι αμόρφωτος (εκτός από την ειδικού τύπου μόρφωση στα κινητά), άνετα μετατρέπει τόσο τις ημέρες ευαισθητοποίησης όσο και τις μέρες μνήμης, δηλαδή την ημέρα των Γυναικών, του παιδιού, της Γης, των αδέσποτων, ακόμα και την Πρωτομαγιά, σε ημέρες γιορτής. Γι αυτόν τα πάντα είναι Θέαμα και τρόπος να φαίνεται. Το ζήτημά του είναι να γίνεται ορατός. 
Φωτογραφίζεται στο Άουσβιτς με crop top και γούνα. Κατεβαίνει σε πορείες για τον Παύλο Φύσσα κρατώντας χρωματιστό μπαλόνι. Παρακολουθεί χάπενινγκ με αναμμένο αναπτήρα, je suis quelque chose.  Παίρνει μέρος σε ειδικές παρελάσεις και παράτες, χρηματοδοτούμενες από ύποπτης επαγγελματικής δραστηριότητας χορηγούς φορώντας μπλουζάκι με το κατάλληλο σύνθημα. Δεν καταλαβαίνει την διαφορά ανάμεσα στο πάρτι και την διαμαρτυρία γιατί νομίζει ότι η ίδια η ταυτότητά του ως ατόμου είναι από μόνη της διαμαρτυρία κι η παρουσία του στην κάθε εκδήλωση, σημαντική προσθήκη.
Στο σημείο συγκέντρωσης τσιγγάνοι και μετανάστες μικροπωλητές πουλάνε τα μπλουζάκια, τα μπαλόνια, μαλλί της γριάς, σουβλάκια σε καλαμάκια. Αμέτρητες σελφι και φλας αστράφτουν καθώς πέφτει η νύχτα. Ο d-j. θα αρχίσει σε λίγο να βαράει στα πλατό και θα αποκλείσει κάθε επικοινωνία μεταξύ αυτού και του κάθε διπλανού του. Έτσι κι αλλιώς σκασίλα του, επικοινωνεί υπερβατικά με το Σύμπαν. 
YOLO ρε λαϊκούρες, you only live once. 

(Μελουζίν)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK