Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΡΓΑ

Να 'τος ο δάσκαλος με την βέργα στο χέρι, ο κύριος Γεραπετρίτης, έτοιμος να βάλει τάξη στους άτακτους και απείθαρχους πολίτες. Δεν αστειεύεται ο Γεραπετρίτης όταν μιλάει για τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των SMS. Καθόλου. Κυριολεκτεί και λέει αυτό που λέει όλη  κυβέρνηση εδώ κι ένα χρόνο, απλώς είναι αρκετά ανόητος ώστε να του ξεφύγει το κοινό μυστικό, ή αρκετά θρασύς ώστε να το πει δημόσια. Μάλλον θρασύς, γιατί δεν έχει τίποτα να χάσει, π.χ. ψηφοφόρους: δεν τον εξέλεξε κανείς τον Γεραπετρίτη, δεν τον ψήφισε κανείς. Η κυβέρνηση τον διάλεξε ως κατάλληλο για την δουλειά. 

Είναι λίγο creepy o Γεραπετρίτης, ανατριχιαστικός; Όχι κάτι ιδιαίτερο, όσο είναι όλοι τους. Ήδη ήταν creepy η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων από την ώρα που καταλάβαμε ότι αντί για επιστημονικές κατευθύνσεις διαχείρισης της πανδημίας, ακολουθούσαν κυβερνητικές οδηγίες. Ακόμα χειρότερη έγινε η κατάσταση όταν ψήφισαν το "ακαταδίωκτο". Creepy ήταν κι η κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό και την υπέρκομψη να διακρίνονται σε ανεμελιά, με διακοπούλες,  περιπάτους για αθλητισμό και extreme sport στα δάση. Creepy ήταν κι ο Δήμαρχος που κατέβηκε από τα χωριά και τις ψηλές ραχούλες κι άρχισε να κάνει εγκαίνια χωρίς μάσκες κλπ. Creepy  ήταν οι ΜΑΤατζήδες που άρχισαν να σουλατσάρουν στις πορείες και τις πλατείες χωρίς μάσκες και προστατευτικά μέτρα, χτυπώντας ό,τι κινιόταν κι ανάσαινε, ακόμα κι αν απλώς ήταν οικογένεια που καθόταν σε παγκάκι. Creepy κι οι αστυνομικοί που απέκτησαν δικαίωμα να γράφουν πρόστιμα σε 88χρονους συνταξιούχους που φορούσαν την μάσκα λάθος -αντί να τους συγχαρούν που επιβίωσαν της πείνας στην Κατοχή κι ακόμα ζουν ώστε να εισπράττουν σύνταξη. 

Ανατριχιαστικοί ήταν όλοι τους, απλώς με τον Γεραπετρίτη η ανατριχίλα χτύπησε κόκκινο γιατί οι μάσκες έπεσαν. Ναι, αληθεύει ότι η διαχείριση της Πανδημίας είναι εργαλείο για να διδαχθούμε πώς θα βγάζουμε τον σκασμό συνέχεια. Είναι εργαλείο για να εξαλειφθούν σε χρόνο dt τα εργασιακά δικαιώματα που αποκτήθηκαν 100 χρόνια πριν -σαν το 8ωρο. Είναι εργαλείο για να χωριστούμε σε μεμονωμένα άτομα και να μην μπορούμε να συνασπιστούμε παρά μόνο με όσους ζουν στην ίδια στέγη με εμάς. 

Όπως λέει και το βιβλίο του Clauss Swabb "Covid-19, the great reset", ο  Covid-19 είναι ευκαιρία για την Μεγάλη Επανεκκίνηση. Της Οικονομίας εννοεί, όχι των δικαιωμάτων μας. 

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν, γιατί η κυβέρνηση περιμένει τους άτακτους με την βέργα στο χέρι. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK