ΣΕΞ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ



Βλέπουμε ανάρτηση από αντρικό μπλογκ, με οδηγίες πλοήγησης νέων καπετάνιων στη φουρτουνιασμένη θάλασσα της φεμινιστικής (!) κοινωνίας μας. Βρισκόμαστε στο κομμάτι που συζητιέται ο γάμος του άντρα με φεμινίστρια γυναίκα.
Εντύπωση προκαλεί α) η πνευματική ανωριμότητα του συντάκτη, β) η ανεδαφικότητα του  γ) οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι του. Άραγε το κείμενο έγραψε ένας 14χρονος νεαρός; Γιατί το λέω αυτό; Να γιατί:

α) Μόνο τα 14χρονα αγόρια είναι τόσο ανώριμα ώστε να  σεξουαλικοποιούν κάθε σχέση με το άλλο φύλο. Οι ώριμοι άνθρωποι ξέρουν ότι ο γάμος δεν επινοήθηκε για να προσφέρει ισόβιο σεξ στους άντρες και δεν είναι ερωτική σχέση, γι αυτό λέγεται αλλιώς, "γάμος".  Ο γάμος είναι κοινωνικός θεσμός. Ο άντρας κι η γυναίκα παντρεύονται με σκοπό την δημιουργία οικογένειας, δηλαδή ενός συνόλου που περιλαμβάνει το ζευγάρι και τα παιδιά που θα γεννηθούν. Μέσα στον γάμο, το ζευγάρι ενώνει τα χρήματά του, την προσωπική του εργασία και σχεδόν όλη την σκέψη του για να παρέχει σε όλο το σύνολο στέγη, τροφή, προστασία σε καιρούς ασθένειας, καθώς και συμπαράσταση στις δυσκολίες, τις θλίψεις και τις ατυχίες της ζωής. Αυτό κάνει ο γάμος, δίνει ένα σταθερό κι ασφαλές περιβάλλον όπου οι νέοι βλαστοί μπορούν να μεγαλώσουν ευχάριστα,  κι οι μεγαλύτεροι να βρουν φιλία κι υποστήριξη ό,τι κι αν τους συμβεί, ώσπου να πεθάνουν. 

β) Και το σεξ εντός γάμου; Πώς είναι; Εδώ αποκαλύπτεται η ανεδαφικότητα κι η έλλειψη εμπειρίας του συντάκτη. Οι παντρεμένοι άνθρωποι γνωρίζουν (κι οι λογικοί το φαντάζονται εκ των προτέρων) πως το σεξ είναι το πρώτο που παίρνει την κατηφόρα μέσα στον γάμο. Οχι όμως επειδή υπάρχει κάποιο μακιαβελικό σχέδιο δράσης των γυναικών ή των φεμινιστριών, αλλά απλούστατα διότι δεν γίνεται αλλιώς: οι αντικειμενικές συνθήκες σε ένα σπίτι με παιδιά δεν επιτρέπουν ποικιλία και μεγάλη συχνότητα στο σεξ. Καταρχάς αποκλείονται ως τόποι του σεξ οι καναπέδες, το χαλί, το τραπέζι της κουζίνας, ο πάγκος της κουζίνας, η μπανιέρα, το πλυντήριο και γενικώς τα πάντα εκτός από το κρεβάτι. Απαγορεύεται το σεξ όλες τις ώρες εκτός από το βράδυ, που τα παιδιά κοιμούνται. Απαγορεύεται κάθε ήχος που θα μπορούσε να ξυπνήσει τα παιδιά και κάθε σημάδι ασυνήθιστο, επομένως απαγορεύεται και το μιλητό και τα βογκητά και τα κεριά και τα κόκκινα φώτα και η μουσική και τα κοστούμια role playing και... και...

Που καταλήγουμε; Στο σεξ την νύχτα, στο κρεβάτι, στα μουγκά. Δεν φαίνεται σπουδαίο, ωστόσο οι οργασμοί επιτυγχάνονται κι έτσι. Και ποιός μέτρησε τους οργασμούς σε οργασμόμετρο ώστε να πει μετά βεβαιότητος ότι ο οργασμός της ποικιλίας παίρνει 10, ενώ ο απλός μόνο 5; Εξάλλου οι παντρεμένοι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ από τους ελεύθερους -που ίσως το πετυχαίνουν μόνο 3 φορές τον χρόνο, μέσω Tinder. 
Για πόσο καιρό κρατάει αυτό το μουγκό, μη συναρπαστικό σεξ; Μέχρι τα παιδιά να αρχίσουν τα τρίωρα φροντιστήρια για πανελλήνιες ή (ακόμα καλύτερα) να φύγουν για σπουδές σε επαρχιακή πόλη. Τότε, το πάρτι μπορεί να ξαναρχίσει. 

3) "Ποιό πάρτι να ξαναρχίσει;" θα ρωτήσει κάποιος νεαρός. "Είναι δυνατόν άντρας και γυναίκα να επιθυμούν ο ένας τον άλλο μετά 15 ή 20 χρόνια;" Εδώ έρχεται το μακροπρόθεσμο όφελος του γάμου. Ναι, είναι δυνατόν ακόμα και μετά 40 χρόνια. Καταρχάς ο άντρας κι η γυναίκα δεν είναι προς το παρόν νεκροί, είναι ζωντανοί και σε ποιόν ζωντανό δεν αρέσει να τον χαιδεύουν; Έπειτα αυτά που ενώνουν τους παντρεμένους ανθρώπους είναι πολλά κι ο δεσμός μεταξύ τους μέσα στα χρόνια μεγαλώνει με άλλους τρόπους, το ερωτικό ενδιαφέρον τους για τον άλλον δεν οφείλεται πια στην εξερεύνηση του άγνωστου όπως την εποχή του δεσμού, αλλά στο γνωστό που είναι ασφαλές και οικείο, καθώς και στην εκτίμηση εκείνου που έλαβαν από τον άλλον. Είναι μια άλλη μορφή έρωτα που εκτός από ψυχική και πνευματική, παραμένει ΚΑΙ σωματική, γιατί εμπεριέχει την εκτίμηση για το σώμα που πρόσφερε. Κι αν το σώμα του άλλου δεν βρίσκεται στην ακμή του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιθυμητό ή ότι φαίνεται άσχημο, διότι φθάρθηκε ταυτόχρονα για τους δύο και δίνοντας. 

Με λίγα λόγια βεβαιώνω τον συντάκτη ότι το σεξ εντός του γάμου υπάρχει. Δεν είναι το σεξ της ποικιλίας και του ενθουσιασμού της ελεύθερης ζωής, δεν μπορεί να είναι βιασμός κι εξαναγκασμός  (το λέω εξαιτίας της τελευταίας φράσης του "οι γυναίκες να συμβιβαστούν με τις σεξουαλικές του επιθυμίες αν δεν θέλουν"), αλλά ούτε μπορεί να είναι το κύριο ζήτημα στον γάμο. 

Ο γάμος δεν έχει σκοπό το σεξ, αλλά  την δημιουργία οικογένειας. Κατανοητό; 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK