gender based violence


Διαβάζω την ανακοίνωση του Προέδρου των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν για την απόσυρση της Τουρκίας από την συνθήκη της Κωνσταντινούπολης (προστασία γυναικών και παιδιών από την Βία) όπου ο Μπάιντεν καταδικάζει την Τουρκία μπλα μπλα μπλα και λέει το εξής νόστιμο:
"H βία που βασίζεται στο κοινωνικό φύλο (gender) είναι μια μάστιγα που αγγίζει όλα τα έθνη. Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε τόσο φριχτές και κτηνώδεις επιθέσεις εναντίον γυναικών, συμπεριλαμβανομένων των τραγικών δολοφονιών στην Τζώρτζια κι είδαμε γενικότερα την ευρεία βλάβη που επιφέρει η ζωή κάτω από την βία λόγω κοινωνικού φύλου (gender based violence)...".

Σκέφτομαι λοιπόν πως για εμάς τις γυναίκες  θα ήταν πολύ ωραία να υπάρχει βία λόγω κοινωνικού φύλου, κι όχι λόγω βιολογικού (gender-based, not sex-based) κι αυτό το  gender να ήταν το πρόβλημά μας. Θα γλυτώναμε από του κόσμου τα βάσανα και όλα τα σοβαρά προβλήματα καταπίεσης κι επιβίωσης. Θα μπορούσε η μάνα μας να μας βάλει παντελονάκι  από την γέννα μας, να μας χώσει κι ένα αυτοκινητάκι στο χέρι και να μας δηλώσει ως αγόρια, ώστε  π.χ. να γλυτώναμε από τα εξής:
1) από την κλειτεριδεκτομή, στους μουσουλμανικές χώρες που αυτό συμβαίνει (και την Αγγλία και την Γαλλία και την Αθήνα, εσχάτως).
2) Θα γλυτώναμε τους παιδικούς γάμους στο Ιράν, στο Αφγανιστάν κλπ. Δεν θα ήταν ανάγκη από τα 10 μας να μας βιάζει ένας 40χρονος, και η πρώτη νύχτα του γάμου μας να καταλήξει στον θάνατό μας. 
3)από την διακίνηση με το σκοπό την πορνεία για όσες γεννήθηκαν σε χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ και τελευταία σε αφρικανικά τοπία
4) από τον θάνατο πριν ακόμα γεννηθούμε στην Ινδία και την Κίνα. Το ξέρετε ότι υπάρχουν 70.000.000 (εκατομμύρια) περισσότεροι άντρες από γυναίκες στην Ινδία και την Κίνα, διότι λόγω προίκας που παίρνουν τα κορίτσια, οι γονείς προχωρούν σε έκτρωση μόλις δουν στο υπερηχογράφημα της εγκύου κορίτσι; 
5) θα γλυτώναμε από τις εκτρώσεις, τις παράνομες εκτρώσεις, τις οικιακού τύπου εκτρώσεις με κρεμάστρες κι άλλα τρομερά. Ναι, αν μπορούσαμε να δηλώσουμε άντρες κι έτσι να αποφύγουμε την εγκυμοσύνη, τι ωραία, μα τι ωραία που θα ήταν! 

Αλλά δυστυχώς, το κοινωνικό φύλο παίζει έναν ελάχιστο ρόλο στην ζωή εμάς των γυναικών, είναι λίγη καταπίεση παραπάνω επί της σημαντικής που είναι το βιολογικό φύλο μας. Δεν πάει να φωνάζει έως τον αιώνα τον άπαντα η λεχώνα στην Υεμένη ότι το παιδί που γέννησε είναι αγοράκι, δεν πάει να του φοράει γαλάζια ρούχα και να το περιβάλει με στρατιωτάκια και πλαστικά όπλα, ούτε που θα της δώσουν σημασία οι υπόλοιποι της κοινότητας: θα κόψουν την κλειτορίδα του μωρού με ξυράφι, ο κόσμος να χαλάσει.  

Πάντως ο Μπάιντεν είναι πλανητάρχης. Δεν ξέρεις, ίσως καταφέρει να κάνει το gender το κυρίαρχο χαρακτηριστικό, παγκόσμια. Και τότε  θα γλυτώσουμε από όλη την sex-based violence που ζούμε και θα μας μείνουν τα προβλήματα του gender, η "επιτέλεση της θηλυκότητας" που λένε οι θεωρητικοί, αν ξυρίζουμε τα πόδια ή όχι, αν φοράμε μακιγιάζ ή όχι, αν παίζουμε με Μπάρμπι ή με Λέγκο. Εγώ μπορώ να ζήσω άνετα με την καταπίεση του κοινωνικού φύλου. Πάρτε μου την βία που ζω λόγω βιολογίας και φορτώστε με οτιδήποτε άλλο. Θα μου φανεί παιγνίδι. 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK