ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙΑ!

 

Σήμερα το πρωί μόλις άνοιξα το mail μου, βρέθηκα μπροστά σε αυτό το μήνυμα από φαρμακείο που ψωνίζω "Όλα τα αντηλιακά μείον 55%".
Βεβαίως το ξέρω ότι οι διαφημίσεις δεν απαγορεύονται, γνωρίζω ότι και τα φαρμακεία θέλουν να αυξήσουν τον τζίρο τους, ξέρω ότι ο καταναλωτισμός είναι η θρησκεία της Δύσης κι αυτοσκοπός, ωστόσο απορώ πώς υπάρχουν ακόμα επιχειρηματίες που δεν αντιλαμβάνονται σε ποια κατάσταση ζούμε. Η διαφήμιση αυτή είναι ανόητη και απολύτως άτοπη, εκτός κι αν απευθύνεται σε ευκατάστατες κυρίες που χαλαρώνουν δίπλα στην πισίνα τους. Γιατί; Να γιατί:

1)Δεν υπάρχει αναμεσά μας καμία που θα πάει στην παραλία για τους επόμενους 4 μήνες, οπότε δεν χρειάζεται καμία αντηλιακά σώματος. Εκείνες οι γυναίκες που προσέχουν το πρόσωπό τους και φορούσαν έως πέρσι αντηλιακό πόλης, όλες φορούν υφασμάτινη μάσκα για τον covid (και γυαλιά ηλίου στον ήλιο) αφήνοντας μόνο το μέτωπο έξω, για εκείνα τα 10 λεπτά στις 5 το απόγευμα που περιμένουν το λεωφορείο από την δουλειά  ως το σπίτι. Πόση ζημιά θα κάνει ο ήλιος σε 10 λεπτά; Δεν ζούμε  στην αυλή του Λουδοβίκου, να μετριέται η αξία μας ανάλογα με το κατάλευκο δέρμα μας.  Οπότε επείγουσα ανάγκη για αντηλιακά δεν υπάρχει. 
2)Μετά από τόσα πολλά που έχουν συμβεί τον τελευταίο χρόνο στην χώρα, το τελευταίο πράγμα που μας ανησυχεί είναι η βλάβη των υπεριωδών ακτινών στο πρόσωπό μας. Η ανεργία βασιλεύει, η κοινωνική δραστηριότητα έχει σχεδόν εξαφανιστεί, η πολιτική κινητοποίηση απαγορεύεται με διάφορα προσχήματα, η απειλή του κορονοϊού είναι η δικαιολογία που αγιάζει κάθε περιστολή των ελευθεριών μας και συρρίκνωση της δημοκρατίας ΚΑΙ δεν φαίνεται να υπάρχει τέλος σε όλα αυτά. Ποτέ δεν θα γυρίσουμε στην πρότερη κατάσταση, αν όχι για άλλους λόγους, τουλάχιστον διότι η οικονομία δεν θα είναι ποτέ ίδια. Ήδη είχαμε του κόσμου τα προβλήματα από το 2009 και μετά. Ο κορονοϊός με τα lockdown ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κάθε γυναίκα ανήκει σε μία η περισσότερες ομάδες πληθυσμού που τις έβλαψε ο κορονοϊός. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε όσα συμβαίνουν, να φορέσουμε το καλύτερό μας χαμόγελο κι ένα αντηλιακό πόλης και να παραστήσουμε  ότι όλα πάνε καλά. 

Κύριοι διαφημιστές το παραμυθάκι της κατανάλωσης για χάρη της κατανάλωσης, έχει λήξει. Όχι, δεν θα πάμε όλοι μαζί στην ακρογιαλιά. Να πάτε μόνοι σας, φορώντας αντηλιακά με 55% έκπτωση. Είναι τρομερή ευκαιρία! Μην την χάσετε! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK