ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΙ ΚΙ ΟΙ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

 

Υπάρχουν άραγε περιστατικά κακοποίησης γυναικών που οι άνδρες σύσσωμοι καταδικάζουν; Όχι, δεν υπάρχουν. Η πλειοψηφία εντάσσει τα περιστατικά κακοποίησης στην απλή καθημερινότητα και μάλιστα καμιά φορά τα βρίσκει κωμικά, όπως π.χ. στην παρακάτω είδηση. 
"Χαλκίδα: Τσακώθηκαν και την έριξε από την γέφυρα. Την άφησε μόνη στην θάλασσα". διαβάζοντας όλο το άρθρο μαθαίνουμε πως η γυναίκα δεν πνίγηκε, αλλά επέζησε. 

Ο 1ος σχολιαστής δίνει την τόνο της συζήτησης κάτω από την ανάρτηση -που θα είναι η ιλαρότητα- λέγοντας:
- Μισές δουλειές...
...εννοώντας  ότι ο πνιγμός της γυναίκας θα ήταν η ολοκληρωμένη δουλειά, το σωστό αποτέλεσμα. Άραγε ο σχολιαστής είναι βλάκας και δεν καταλαβαίνει τι λέει; Ίσως, αλλά προτείνω να μην χώνουμε το "βλάκας" παντού, είναι πασπαρτού δικαιολογία κι υπεραπλούστευση. Ο σχολιαστής μας είναι κυρίως άνθρωπος της εποχής του. Δεν θεωρεί την κακοποίηση γυναικών κάτι σοβαρό, εκτός κι αν καταλήξει στον θάνατο της γυναίκας, οπότε και πάλι θα γράψει για τον δράστη "τι κρίμα, ο χαζός, θα φάει τα καλύτερα χρόνια της ζωής του στην φυλακή για μια παλιοβρώμα". Το ενδιαφέρον του θα παραμείνει στην ευημερία του άντρα, όχι της γυναίκας. 


Ο 2ος σχολιαστής μας δηλώνει  ότι η γυναίκα -όχι ο δράστης- ευθύνεται για την απόπειρα πνιγμού της και μάλιστα γνωρίζει το γιατί. Μας βάζει φωτογραφία μια αρσενική άλκη με τεράστια κέρατα που φωνάζει "θα πεθάνεις μωρή, τα έμαθα όλα". Ασφαλώς η γυναίκα θα  απάτησε τον άντρα. Ποια είναι η δίκαιη τιμωρία για μια άπιστη; Το διαζύγιο; Οχι, ο θάνατός της. Αλίμονο αν αμφισβητήσουμε το δικαίωμα ιδιοκτησίας του άντρα στα σώματα της γυναίκας και των παιδιών του. Πόσες φορές διαπιστώσαμε στην πράξη ότι το ρομαντικό "δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα" του άντρα μεταφράζεται σε "δεν θα σου επιτρέψω να ζήσεις χωρίς εμένα"; 


Ο 3ος σχολιαστής υποδεικνύει ότι ο δράστης είχε λάθος στόχευση και γράφει "Όχι ρε παιδιά την γυναίκα! Την πεθερά έπρεπε!! για να βάλουν μυαλό μερικές πεθερές και να μην ανακατεύονται στα σπίτια!" Αυτός μάλλον είναι παθός και μαθός όπως λέμε,  έχει 

μια πεθερά που τον πρήζει για την συμπεριφορά του. Ναι, αληθεύει ότι η μάνα συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τα παιδιά της ακόμα κι όταν αυτά φεύγουν από το σπίτι. Ναι, την μάνα την πειράζει πολύ ο κακοποιητής σύζυγος που έτυχε στην κόρη της.

Γιατί αυτό έχουμε στο περιστατικό, έναν κακοποιητή. Δεν φαντάζομαι να υπάρχουν αναγνώστες που διάβασαν την είδηση και σκέφτηκαν πως ο σύζυγος θα ήταν αρνί του Θεού ως χθες, αλλά σήμερα κάτι έπαθε και πέταξε την γυναίκα από την γέφυρα. Όχι, βέβαια, στην ζωή δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις κι ανεξήγητα περιστατικά που πέφτουν ως κεραυνός εν αιθρία. Υπάρχουν σταθερά μοτίβα κακοποίησης που καθώς περνά ο καιρός οξύνονται. Ο δράστης είναι ο συνηθισμένος κακοποιητής που λύνει τις διαφορές του με την σύζυγο με το λιγόλογο "σκάσε, είπα" και το θύμα είναι η συνηθισμένη κακοποιημένη που γενικά το βουλώνει. Απλώς την ώρα που περνούσαν πάνω από την γέφυρα κι ενώ διαπληκτίζονταν, κατά τύχη εκείνη επέλεξε να μην το βουλώσει και ιδού τα αποτελέσματα. 

Αγαπητές φίλες της σελίδας, ξέρετε κολύμπι; Είστε καλές στις καταδύσεις; Αν όχι, πρέπει να εγκύψετε σε αυτές τις ασχολίες, γιατί μπορεί να σας χρειαστούν. Ίσως κάποια μέρα εκνευρίσετε έναν άντρα και σας πετάξει από την γέφυρα της Χαλκίδας. Μην περιμένετε να σας σώσει κανείς, θα γελάνε μόνο, όλοι μαζί κάτω από την είδηση της κακοποίησής σας. 
Πρέπει να σωθείτε μόνες σας. Προετοιμαστείτε. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK