ΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ;

Σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας συνέντευξη του Άρη Παπαζαχαρουδάκη, νεαρού διαδηλωτή που απήχθη από αστυνομικούς μια μέρα μετά τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, και μέσα στην ΓΑΔΑ ξυλοκοπήθηκε κι απειλήθηκε από άγνωστο σύνολο ατόμων. Η συνέντευξη της Εφημερίδας των συντακτών βρίσκεται εδώ (https://www.efsyn.gr/politiki/synenteyxeis/285714_moy-eipan-tha-biasoyme-mehri-kai-koytabi-soy). 

Αφήνω το ξύλο και τα λοιπά και επικεντρώνομαι στο κύριο θέμα, σε αυτό που κάνει την διαφορά. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία με απόσπασμά της συνέντευξης, ο Παπαζαχαρουδάκης δηλώνει ότι του φόρεσαν κουκούλα που διατήρησαν σε όλη την διαδρομή ως την ΓΑΔΑ, κατά τον ξυλοδαρμό του κλπ. 

Η κουκούλα που συνηθίζεται πολύ σε Χούντες, στην Τουρκία, στο Γκουαντάναμο κλπ, έχει χαρακτηριστεί κατ' επανάληψη στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ως βασανιστήριο, διότι σκοπό της α) έχει να τρομοκρατήσει τον κρατούμενο, β) να τον εμποδίσει να αναγνωρίσει τους κακοποιητές του. 

Η Ελλάδα κι άλλες 153 χώρες έχουν υπογράψει την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων. Στην χώρα μας η σύμβαση επικυρώθηκε με τον νόμο 1782/1988. Στο άρθρο 1 ορίζεται τι είναι βασανιστήριο. Στο άρθρο 2 αναφέρει ότι καμία εντολή δημοσίας αρχής δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δικαιολογία για όργανο που εκτελεί βασανιστήρια. Το 137Α του ποινικού Κώδικα ξεκαθαρίζει ότι "υπάλληλος ή στρατιωτικός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του υποβάλει σε βασανιστήριο κρατούμενο, τιμωρείται με κάθειρξη". 

Επομένως η ερώτηση είναι μία: ΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ;
1) Την αγόρασε ένας αστυνομικός με δικά του λεφτά; Τότε να τιμωρηθεί αυτός.
2) Την αγόρασαν πολλοί αστυνομικοί από κοινού, με δικά τους λεφτά; Τότε να τιμωρηθούν όλοι. 
3) Την αγόρασε η Υπηρεσία;  Υπάρχει κάποιος στην Διεύθυνση προμηθειών του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη που υπέβαλε αίτημα για κουκούλες, και μετά ένας άλλος που το ενέκρινε; Υπάρχει επιτροπή παραλαβής που παρέλαβε κουκούλες; Δεν μπορεί να υπάρχει, γιατί η προμήθεια αυτή είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όπως είπαμε απαγορεύονται με νόμους και Διεθνείς συμβάσεις οι κουκούλες κατά την ανάκριση, κατά την μεταφορά, παντού και πάντα. 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να ερευνήσει το ζήτημα και να μας απαντήσει: ποιός αγόρασε την κουκούλα; Αυτός πρέπει να διωχθεί. 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK