Οργή των πράσινων ακτιβιστών καθώς γίνεται επικεφαλής του γυναικείου τμήματός μία τρανς, υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των τρανς.



(https://dailyuknews.com/uk-news/green-activists-fury-as-transgender-campaigner-is-made-head-of-its-womens-section/)

Δεκάδες ακτιβιστές εγκατέλειψαν το Πράσινο Κόμμα, καθώς γίνεται επικεφαλής του τμήματος των Γυναικών, μία γυναίκα που προωθεί τα δικαιωματα των τρανς.

Η Έξοδος, στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 40 γυναίκες, ακολουθεί τον διορισμό τον Δεκέμβριο στην θέση αυτή της Kathryn Bristow που γεννήθηκε άντρας, αλλά τώρα αυτοπροσδιορίζεται ως  ως τρανς γυναίκα

Η κ. Μπρίστοου θεωρείται ανερχόμενο αστέρι σε ένα κόμμα φημισμένο για τις προοδευτικές (Woke) αντιλήψεις του. Εμφανίστηκε στη  Λίστα 2020 του περιοδικού Pink με τα σημαντικότερα μέλη της κοινότητας των ΛΟΑΤ στην πόλη του Μπρίστολ

Οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι ο νέος ρόλος της κ. Μπρίστοου σημαίνει ότι οι γυναίκες χάνουν την εκπροσώπησή τους στο κόμμα

Ορισμένοι μάλιστα φοβούνται ότι η εστίασή του κόμματος στα trans ζητήματα θα μπορούσε να επισκιάσει την παραδοσιακή του εκστρατεία κατά της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Δεκάδες ακτιβιστές εγκατέλειψαν το Πράσινο Κόμμα διαμαρτυρόμενοι για την εκλογή ενός τρανσέξουαλ υπερασπιστή ως επικεφαλής της γυναικείας ομάδας του. Η έξοδος, στην οποία συμμετείχαν τουλάχιστον 40 γυναίκες, ακολουθεί το ραντεβού του Kathryn Bristow (παραπάνω) τον Δεκέμβριο, που γεννήθηκε άντρας, αλλά τώρα αναγνωρίζεται ως τρανς γυναίκα

Μια πηγή ανέφερε ότι ο διορισμός της κ. Bristow έχει προσθέσει εσωτερικές διαμάχες που ξέσπασαν πριν από πέντε χρόνια, όταν το κόμμα αναφέρθηκε στις γυναίκες ως «μη άνδρες» (non-males), προσθέτοντας: «Πολλές γυναίκες στο Πράσινο Κόμμα δεν ανέχονται πια να τους λένε τι πρέπει να σκεφτούν".

«Έχουμε αγωνιστεί σκληρά για πάνω από έναν αιώνα για να έχουμε θέση στο πολιτικό τραπέζι. Οι τρανς άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις και χρειάζονται εκπροσώπους, αλλά το ίδιο χρειάζονται κι  οι γυναίκες ».

Σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από υποστηρικτές του Κόμματος των Πρασίνων που αοχώρησαν και που εμφανίστηκαν στην εφημερίδα The Mail την Κυριακή, έξαλλες γυναίκες ακτιβιστριες που ανήκουν στις των 52.000 δραστήριων μελών,  επικρίνουν τη στάση του κόμματος για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Δεν μπορείτε καν να  συζητήσουμε τα δικαιώματα των γυναικών χωρίς να κατηγορηθούμε για τρανσφοβία», έγραψε κάποιο μέλος . «Είναι μια τρομερή κατάσταση που πιστεύω ότι καθοδηγείται από ένα ισχυρό λόμπι που προτίθεται να προωθήσει μια ατζέντα που είναι κατά των ομοφυλόφιλων και κατά των γυναικών».

Κάποιος άλλος παραπονέθηκε: «Το Πράσινο Κόμμα έχει χάσει την εστίασή του στο κλίμα και την οικολογική έκτακτη ανάγκη»

Τα βασικά μέλη του κόμματος εξοργίστηκαν περαιτέρω με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκε στα ΛΟΑΤ μέλη του και τα προέτρεπε να μην συμπεριλαμβάνουν στο εξής αιτήματα  συζήτησης για θέματα όπως τα «δικαιώματα που βασίζονται στο βιολογικό φύλο των γυναικών», τα οποία παίρνουν έτσι την ταμπέλα «μη συμπεριληπτικά».

Οι αντίπαλοι της κ. Bristow ισχυρίζονται ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων εάν  αναλάβει ως υπεύθυνη πολιτικής για την ομάδα LGBTQ + και επίσης ως επικεφαλής της Ομάδας Γυναικών του κόμματος.

Η Bristow έχει ήδη προσελκύσει κριτική για το ότι εργάζεται ως σύμβουλος στην ιδιωτική διαδικτυακή κλινική GenderGP, η οποία μπορεί να συνταγογραφήσει αποκλειστές εφηβείας σε παιδιά πολύ νεαρά -ακόμα και 12 ετών.

H Bristow αποδοκιμάστηκε επίσης όταν είπε  ότι δεν θα υπήρχε σεξισμός αν «απορρίψουμε το βιολογικό φύλο ως έννοια».

Η κ. Bristow απορρίπτει τους ισχυρισμούς. Έγραψε στο Twitter: «Τα δικαιώματά μου ως τρανς δεν έρχονται σε σύγκρουση με κανέναν άλλο, καθώς δεν λειτουργούν έτσι τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αγώνας για την απελευθέρωση των τρανς είναι μέρος της απελευθέρωσης όλων, γιατί όλοι πρέπει όλοι να είμαστε ελεύθεροι εάν πρόκειται κάποιος να από εμάς να είναι ελεύθερος "

Χθες το βράδυ, ένας εκπρόσωπος του Πράσινου Κόμματος είπε: «Είμαστε ξεκάθαροι στην υποστήριξή μας για τα δικαιώματα trans.

Αναγνωρίζουμε ότι οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, οι τρανς άντρες είναι άνδρες, υπάρχουν μη δυαδικές ταυτότητες και είναι έγκυρες.

Παραδεχόμαστε ότι υπήρξε σύγκρουση στο κόμμα μας και δεσμευόμαστε να την επιλύσουμε, καθώς και να βρούμε τρόπους προώθησης που να υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων».


Το κόμμα έχει 372 τοπικούς συμβούλους, έναν βουλευτή και δύο μέλη στην Βουλή των Λόρδων. Σύμφωνα με τους κανόνες του Τμήματος Γυναικών (Green Party Women) όποιος αυτοπροσδιορίζεται ως γυναίκα  μπορούσε να ψηφίσει την ηγετική του ομάδα στις εκλογές του περασμένου μήνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK