ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΉΘΕΙΑΣ

 

Εχθές είδα σε μια ανάρτηση αυτό το σχήμα  "Πώς οι γυναίκες ασκούν βία και έλεγχο στους άντρες". Βλέπετε τι γράφει: είναι ένας κύκλος που στην μέση του γράφει "εξουσία και έλεγχος", δηλαδή οι γυναίκες είναι αυτές που έχουν την εξουσία και τον έλεγχο, ενώ σε 8 φέτες-υποδιαιρέσεις του κύκλου αναφέρει πώς ασκείται ο έλεγχος μέσω εξαναγκασμού και απειλών, μέσω οικονομικής βίας, με το γυναικείο προνόμιο, μέσω των παιδιών, με ελαχιστοποίηση και άρνηση κατηγοριών, με κοινωνική απομόνωση, με συναισθηματική βία και φυσικά με εκφοβισμό. 
Γέλασα αμέσως κι έβαλα ΧΑΧΑ, διότι θεώρησα ότι είναι τρολιά, ένα σουρεαλιστικό αστείο για να γελάσουμε. Δεν μου πέρασε από τον νου πως κάποιος θα έβλεπε τον όρο "γυναικείο προνόμιο" και δεν θα σκεφτόταν ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, ή θα έβλεπε "οικονομική βία" και δεν θα σκεφτόταν ότι οι γυναίκες δεν είναι σε θέση να ασκήσουν οικονομική βία αφού δεν υπάρχουν γυναίκες που δουλεύουν έχοντας έναν άντρα στο σπίτι "νοικοκυρό", να κοιτάει τα παιδιά. Σήμερα όμως που η ανάρτηση ξαναεμφανίστηκε μπροστά μου γιατί είχε 150 σχόλια, κατάλαβα ότι ο αναρτήσας και οι σχολιαστές, θεώρησαν το σχήμα αληθινό κι αντιπροσωπευτικό της βιωμένης πραγματικότητας των ανδρών. Φαντάζομαι λοιπόν ότι θα αναπαραχθεί αμέσως από κάποιους που με βάση την φαντασία τους βλέπουν βία των γυναικών κατά των ανδρών. Επομένως είναι καθήκον μου να γράψω αυτό το κείμενο, για την αποκατάσταση της αλήθειας.  
Υπέθεσα αμέσως από πού ήρθε το πραγματικό σχήμα που κάποιος άντρας τεμπέλης κι ανίκανος να σκεφτεί κάτι δικό του κι αληθινό, πήγε κι έγραψε πάνω του ασυναρτησίες: από κάποια έρευνα για την οικογενειακή βία ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ κατά των γυναικών. Έτσι, μου πήρε 10 δευτερόλεπτα να βρω το αληθινό γράφημα, έγραψα απλώς τον τίτλο της ανάρτησης στα αγγλικά με αντεστραμμένους τους όρους male violence and control over women και φυσικά το γράφημα εμφανίστηκε πρώτο. Είναι η έρευνα  από το Πρόγραμμα αποτροπής της ενδοοικογενειακής βίας του Ντουλούθ (https://www.theduluthmodel.org/wheels/) που στηρίχτηκε πάνω στα καταφύγια κακοποιημένων γυναικών του Ντουλούθ. Μπορείτε επίσης να το βρείτε στο Research gate (https://www.researchgate.net/figure/Power-and-Control-Wheel-Domestic-Abuse-Intervention-Project_fig1_327872241). 

Το γράφημα έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες κι έχει διανεμηθεί σε πολλές γυναικείες οργανώσεις της γης, διότι σε πολλές χώρες της γης οι γυναίκες αντιμετωπίζουν την ίδια βία, εξασκημένη με τις ίδιες μεθόδους από τους συζύγους τους. 
Φυσικά αυτό το σχήμα έχει σχέση μόνο με την Εξουσία και τον έλεγχο, το μικρότερο θέμα. Δεν έχει σχέση με το ΣΟΒΑΡΌΤΕΡΟ  κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες από τους συζύγους τους, δηλαδή την απώλεια της σωματικής τους ακεραιότητας, το ξύλο, τα χαστούκια, τις μπουνιές, τις κλωτσιές, τους απανωτούς βιασμούς και μερικές φορές την δολοφονία. 

Αυτά τα ολίγα από εμένα προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τον τρόπο που "οι γυναίκες ασκούν βία κι έλεγχο στους άντρες". 

(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK