Θα ήθελες να συμβεί στην κόρη σου;

 

Πρόσφατα, μια νεαρή κοπέλα αποκάλυψε ότι το 2019 βιάστηκε μέσα στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας, στο γραφείο της Υπουργού Εθνικής Άμυνας Λίντα Ρέυνολντς. Στην συνέχεια εκβιάστηκε ανάμεσα στο να καταγγείλει τον βιασμό στην Αστυνομία ή να χάσει την δουλειά της. Η υπόθεση δημιούργησε δημόσια κατακραυγή στην Αυστραλία και ο Πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον που ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον βιαστή ζήτησε δημόσια συγνώμη για το γεγονός. Η Δημοσιογράφος Σαμάνθα Μέηντεν αποκάλυψε εχθές σε ένα tweet πως ο Μόρισον, παντρεμένος με την Τζεν Μόρισον με την οποία έχουν δυό παιδιά την Αμπι και την Λίλη είπε:
"Η γυναίκα του η Τζεν του είπε πως θα πρέπει να σκύψει πάνω στο θέμα του βιασμού και να το σκεφτεί ως πατέρας, να αναλογιστεί πως αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί στην κόρη του". 
Στο τέλος της ανάρτησης υπάρχει ένα μικρό χθεσινό βίντεο που ο Πρωθυπουργός λέει ακριβώς αυτά τα λόγια "θέλω κάθε κοπέλα στο Κοινοβούλιο να είναι ασφαλής, όπως οι δικές μου κόρες αν αποφάσιζαν να εργαστούν εδώ"

Καλύτερα να μην είχε μιλήσει καθόλου, γιατί παρουσιάζει τον βιασμό ως απεχθή στον ίδιο λόγω μελλοντικής βλάβης στενούς συγγενούς του. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν παιδιά αγόρια μπορούν να αδιαφορούν; Όσοι δεν έχουν καθόλου παιδιά μπορούν; Όσοι είναι πολύ νέοι ακόμα γενικώς για τεκνοποιία, μπορούν; 

Απλούστατα, ο Σκοτ Μόρισον δεν έχει σκεφτεί τον βιασμό καθόλου,  επειδή είναι άντρας και δεν κινδυνεύει να βιαστεί. Δεν αναγκάστηκε να τον σκεφτεί όπως εάν είχε γεννηθεί γυναίκα, μια που για τις γυναίκες καιροφυλαχτεί σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Ο Μόρισον ίσως χλωμιάζει όταν φαντάζεται τα δικά του παιδιά να βιάζονται, όμως εκείνοι που έχουν αγόρια παιδιά ή καθόλου παιδιά, πχ. οι ανύπαντροι, οι μαθητές κι οι φοιτητές, δεν δίνουν σημασία. Οι υπόλοιποι άντρες τους φαίνονται γενικώς "καλοί τύποι", λένε όλοι μαζί αστειάκια για μεθυσμένες γυναίκες που κάποιος τους έκανε αυτό ή εκείνο, φωνάζουν στο γήπεδο "θα σας γ...ουμε" στους αντίπαλους, ψωνίζουν γλυκά σε φούρνους-αλυσίδες  που οι ιδιοκτήτες αποδείχθηκαν νταβατζήδες εκατοντάδων γυναικών στα Δικαστήρια, μπαίνουν σε οίκους ανοχής με μετανάστριες που δεν μιλάνε λέξη ελληνικά και δεν αναλογίζονται ότι μάλλον η γυναίκες είναι θύματα εκβιασμού και σεξ τράφικιγκ, κυκλοφορούν φήμες που και οι ίδιοι άκουσαν ότι η τάδε ηθοποιός είναι βιζιτού, άλλες φήμες πως η τάδε γυναίκα προέβη στην καταγγελία βιασμού από τον Χ διάσημο για να τον εκβιάσει οικονομικά, κλπ. 
Ολα αυτα είναι μια σειρά από πράξεις που υποστηρίζουν συνολικά την κουλτούρα βιασμού, δίνουν 4.500 βιασμένες τον χρόνο που κρατάνε τον βιασμό τους μυστικό και 4.500 βιαστές που είναι ατιμώρητοι, άνετοι κι ελεύθεροι να το ξανακάνουν. Ο βιασμός δεν υπάρχει για τον Σκοτ Μόρισον. Τα πάντα είναι αστειάκια, υπερβολές, παρεξηγήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών και σαχλαμάρες, όχι βιασμός. 

Για τον κάθε άντρα οι άλλοι άντρες σταματάνε να είναι "καλά παιδιά", "λεβέντες", "παλικάρια" και γίνονται όλοι μαζί επικίνδυνοι πιθανοί βιαστές μόνο όταν σπάσει ο διάολος το πόδι του κι ο οποιοσδήποτε μπει στην φυλακή. Στην φυλακή όπου όλοι είναι απροστάτευτοι και δεν υπάρχουν γυναίκες να βιαστούν, ξαφνικά ο φόβος του βιασμού γίνεται καθημερινότητα για τους άντρες, όπως είναι στην έξω ζωή για τις γυναίκες. Μέσα στην φυλακή όποιος είναι αδύναμος σωματικά ή σε διασυνδέσεις, την πάτησε. Οι αρχηγοί συμμοριών δεν κινδυνεύουν, ούτε οι πρώην Υπουργοί, ακριβώς όπως κι έξω δηλαδή. Ομως αυτοί είναι λίγοι, όπως κι έξω. Όλοι οι άλλοι είναι σώματα χωρίς δικαιώματα στην ακεραιότητα, στην ασφάλεια, στην αυτονομία. Σώματα για καταπάτηση από άλλους άντρες. Και δυστυχώς ο βιασμός είναι έγκλημα που μένει ατιμώρητο μέσα στην φυλακή κι έξω από αυτή.  Επιπλέον είναι έγκλημα που η τιμωρία του δεν ενδιαφέρει τα θύματα, όλους μας ενδιαφέρει να μην συμβεί. 

Μην τοποθετείστε κατά του βιασμού επειδή "έχετε κόρες". Τοποθετηθείτε κατά του βιασμού επειδή ο καθένας έχει δικαίωμα στην ασφάλεια.
(https://www.youtube.com/watch?v=1i6uaui14KE&ab_channel=WION)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK