ΟΙ ΤΟΥΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Πρόσφατα βρήκα μια διαφήμιση αμερικάνικης εταιρείας που φτιάχνει ευφάνταστες τούρτες κατά παραγγελία. Είδα καμιά 20αριά φωτογραφίες, όλες παρόμοιες, εδώ βρίσκονται μόνο δύο. 

Στην πρώτη τούρτα ανάμεσα σε πολλά μπουκάλια σαμπάνιας και σκορπισμένα χαρτονομίσματα, βρίσκονται έχει τρεις Barbie. Η μία γυμνή κάνει pole dancing κι έχει χαρτονομίσματα περασμένα στην ζώνη της. Η άλλη πάλι γυμνή έχει ξαπλώσει σε ένα μεγάλο ποτήρι σαμπάνιας που είναι γεμάτο με μπουρμπουλήθρες και χαρτονομίσματα. Η τρίτη γυμνή όπως οι άλλες κάνει εμετό στην λεκάνη της τουαλέτας από το ποτό, το βρακί της βρίσκεται πάνω στις γάμπες της, φοράει μία γόβα κι έχει πακέτο χαρτονομίσματα ακουμπισμένα στην μέση της. Το μήνυμα της τούρτας είναι πολύ φανερό, οι γυναίκες έχουν χαλαρά ήθη, δεν είναι ικανές να συγκρατήσουν τον εαυτό τους και πουλιούνται για λεφτά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. 

Ποιό είναι το πρόβλημα με την τούρτα και το μύνημα; Ότι δεν το στέλνουν μισογύνηδες προς τις γυναίκες, αλλά το υιοθετούν οι γυναίκες για τον εαυτό τους. Ναι, η τούρτα αυτή γίνεται παραγγελία από τις ίδιες τις κοπέλες για τα γενέθλιά τους. Είναι οι ίδιες οι γυναίκες που παρουσιάζουν αυτό το γλυκό στους φίλους τους, που σβήνουν κεράκια πάνω σε αυτήν την εικόνα. Η ανάρτηση είχε συνολικά δέκα χιλιάδες like και "χαχα", η πρώτη φωτογραφία πάνω από 500. Χάρη στον νεοφιλελεύθερο φεμινισμό οι διάφορες μορφές πορνείας μετονομάστηκαν σε  "ενδυναμωτική επιλογή" που μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση από την Πατριαρχία, οπότε ιδού η κατάλληλη τούρτα που γιορτάζει τα 21α γενέθλια της απελευθερωμένης.  

Η δική μου γνώμη είναι πως αποκλείεται να νικήσεις την πατριαρχία με τα μέσα που εκείνη δημιούργησε για να εδραιώσει την κοινωνική ανισότητα και την οικονομική εκμετάλλευση των γυναικών. Όμως ενδέχεται να κάνω λάθος. Γι αυτό ας δούμε μία ακόμα τούρτα από την ίδια εταιρεία.  


Ορίστε, η γυναίκα χρυσοθήρας (the gold-digger), αυτή που κυνηγάει τους πλούσιους άντρες, αυτή που εμπορεύεται τα θέλγητρά της για οικονομικά ανταλλάγματα, όχι στην αρχή της καριέρας της αλλά στο τέλος. Με κοντό κόκκινο φουστάνι ακουμπισμένη πάνω στην τούρτα, κάτω της μια λίμνη αίματος και από το στόμα της εμετός από τα χρυσά νομίσματα που κατανάλωσε.  Η εικόνα αυτή απεικονίζει το τέλος αρκετών από τις γυναίκες που βρίσκονται στην πορνεία,  αλλά κυρίως την γνώμη πολλών ανδρών για το αντίτιμο που αξίζει να πληρώσουν. Υπάρχει ήδη ελληνικό βίντεο trap μουσικής με το κόκκινο αίμα μιάς σκοτωμένης γυναίκας πάνω στο άσπρο χιόνι, απλώς και μόνο επειδή απάτησε τον άντρα (101.000χιλιάδες λάικ, ποιοί τα έβαλαν; 10 εκατομμύρια προβολές, ποιοί το βλέπουν ξανά και ξανά;)

Προς όλες αυτές που σκέφτονται την εργασία στην πορνεία ως δυνητικά απελευθερωτική, κάντε μου μια χάρη: προσπαθήστε να αναλογιστείτε αν είναι ασφαλής και βιώσιμη λύση μακροπρόθεσμα. Ο στόχος του φεμινισμού είναι αυτός: η ασφάλεια των γυναικών. Τίποτα άλλο. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK