Το αιδοίο-κουμπαράς.

 


Στο σκίτσο, νέα γυναίκα με σηκωμένη την φούστα της, χωρίς εσώρουχα, κάθεται πάνω στο φωτοτυπικό και φωτοτυπεί το αιδοίο της λέγοντας "Η Τράπεζα ζήτησε φωτοτυπία να βρει την πηγή των εσόδων μου". 

Aραγε το σκίτσο αναφέρεται στις γυναίκες που επαγγελματικά βιοπορίζονται μέσω του σεξ; Οχι. Αναφέρεται σε κάθε γυναίκα. Υπονοεί ότι τα πάντα επιτυγχάνονται από τις γυναίκες μέσω της προσφοράς σεξουαλικών ανταλλαγμάτων. Η ίδια η διαβίωση για εκείνες που έχουν εραστές ευκατάστατους, αλλά κι οτιδήποτε βγάζει τις γυναίκες από την ανωνυμία και την απόλυτη φτώχεια π.χ. η καλλιτεχνική επιτυχία, η επαγγελματική ανέλιξη, η θέση σε ψηφοδέλτιο κόμματος, κλπ. 

Αυτό το σκίτσο είναι μισογυνικό διότι απανθρωπίζει τις γυναίκες και τις παρουσιάζει όχι ως πλήρη άτομα με ικανότητες, μυαλό, χέρια, ταλέντα, αλλά μόνο ως εξωτερικό περίβλημα προς πώληση. Ειναι επίσης ψευδές. Γνωρίζουμε στα σίγουρα ότι οι γυναίκες έχουν υψηλότερες ακαδημαϊκές επιδόσεις από τους άντρες  κι επομένως είναι πιθανότερο να μαζέψουν αρκετά τυπικά προσόντα που θα τους προσφέρουν μια καλή δουλειά. Γνωρίζουμε επίσης πως είναι πιο επιμελείς κι οργανωμένες από τους άντρες (πιθανόν επειδή η οικογένειά τους τις ανατρέφει διαφορετικά από τα αγόρια, ζητώντας τους πιο πολλά), γι αυτό τα καταφέρνουν καλύτερα στις θέσεις ευθύνης που απαιτούν συντονισμό πολλών ανθρώπων. Φυσικά, από το δικό μας περιβάλλον έχουμε διαπιστώσει οτι καταφέρνουν να βγάλουν πέρα δουλειά και οικογένεια ταυτόχρονα -ενώ ανάθεμα κι αν έχουμε γνωρίσει έναν άντρα που να εργάζεται και να ασχολείται στα σοβαρά με την οικογένειά του ταυτόχρονα. Προσωπικώς έχω γνωρίσει πολλούς άντρες που διακρίνονται επαγγελματικά ή πολιτικά, αλλά έχουν φορτώσει στον κόκορα την οικογένειά τους (κόκορας είναι η γυναίκα τους), όχι όμως το αντίθετο, δηλαδή γυναίκα που έχει φορτώσει την οικογένεια στον άντρα της. Κι όμως, ο μισογύνης σκιτσογράφος αγνοεί όλα αυτα που βλέπουμε καθημερινά και πάει να μας τρελάνει, ισχυριζόμενο ότι το κύριο μέσο βιοπορισμού των γυναικών είναι το αιδοίο τους κι όχι οι πολλές δεξιότητές τους. 

Σε κάθε περίπτωση το σκίτσο είναι μισό. Εάν υπάρχουν γυναίκες που έχουν κάνει το αιδοίο τους κουμπαρά, μπορείτε την επόμενη φορά να μας ζωγραφίσετε αυτούς που βάζουν λεφτά μέσα; Μπορούμε να δούμε τους κακομοίρηδες που δεν είναι άξιοι να βρουν σεξ δωρεάν, γι αυτό το αγοράζουν; 

Για ρίξτε λίγο φως στους αγοραστές, να δούμε και τα δικά τους μούτρα.

(Melusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK