ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΕΊΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΛΥΚΟ



 Η κουλτούρα βιασμού είναι η κυρίαρχη κουλτούρα της κοινωνίας μας και την ασπάζονται άντρες αλλά ΚΑΙ γυναίκες. Στην δήλωσή της για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, η υποψήφια βουλευτής Λένα Αξιόγλου όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, δήλωσε:

"Οι κυρίες δεν μπαίνουν στα δωμάτια μοναχικών ανδρών"

και τα πλήρη λόγια είναι "οι κυρίες αν εχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν ποτέ στα δωμάτια μοναχικών ανδρών σε συνέδρια, εκδρομές και εξωσπιτικές διανυκτερεύσεις" Συνέχισε αναφέροντας το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας που έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα (όπως είπε η Αξιόγλου) και μας διδάσκει ότι η Κοκκινοσκουφίτσα έκανε κακώς που δεν άκουσε την γιαγιά της και βγήκε από το δωμάτιό της. Το παραμύθι μας λέει επίσης πως η Κοκκινοσκουφίτσα μετά το πάθημά της, ορκίστηκε να μην ξαναβγει μόνη έξω κι από τότε δεν την ξαναπείραξε κανείς. Ήταν ασφαλής. 

Ας πάρουμε από την αρχή  όσα λέει η Αξιόγλου, "οι κυρίες". Για μένα τόσο οι κυρίες όσο κι οι μη-κυρίες δικαιούνται να μπαινοβγαίνουν σε δωμάτια μοναχικών ανδρών, χωρίς να βιάζονται. Η είσοδος σε δωμάτιο φίλου, γνωστού, συναδέρφου, συμμαθητή, που βρεθήκατε μαζί σε εκδρομή, συνέδριο, που πήγες σπίτι του για να δείτε ταινία, για οποιοδήποτε λόγο ΔΕΝ σημαίνουν καθόλου ότι το ενδιαφέρον σου γι αυτόν είναι ερωτικό. Αλίμονο, αν ήταν έτσι τότε θα μπαίναμε μόνο στα δωμάτια όσων θέλουμε να κάνουμε σχέση ή έχουμε ήδη σχέση. Και μάλιστα όχι μόνο αν το επιθυμούσε ο άντρας, αλλά αμφίδρομα, θα ήταν σαφές σημάδι και για κάθε άντρα που μας άφηνε να μπούμε στο δωμάτιό του οτι υποχρεούται να κάνει σεξ μαζί μας. Συμφωνεί η αντρική κοινότητα με αυτό το σκεπτικό; 

Πάμε στο "μοναχικών ανδρών". Ο παράγοντας, ο καθηγητής, ο διευθυντής, ο πολιτικός, ο γιατρός δεν είναι "μοναχικός άντρας", είναι σκέτο παράγοντας, διευθυντής, καθηγητής κλπ. "Αντρας" και "μοναχικός" είναι στο κεφάλι του και για τον υπόλοιπο κόσμο, για την γυναίκα (την κοπέλα, το παιδάκι, αντίστοιχα) είναι  άτομο χωρίς φύλο, με επαγγελματική ιδιότητα. Δεν βρίσκονται κοντά εξαιτίας του συσχετισμού του φύλου, βρίσκονται κοντά λόγω επαγγελματικού συσχετισμού. Ο καθηγητής που χορεύει στο μαθητικό πάρτι της Γ' Λυκείου μπλουζ με μια μαθήτρια, δεν είναι άντρας, είναι ο κύριος Γεωργίου, ο μαθηματικός. Οι καθηγητές το ξέρουν κι οι μαθήτριες το ξέρουν, στο σχολείο μεταξύ μαθητών και καθηγητών δεν μπαίνει φύλο. Αν μπει, είναι κατάχρηση εξουσίας, εκ μέρους όποιου έχει εξουσία. 

Ειδικώς στο παραδειγμα του παράγοντα και της Σοφίας, ο παράγοντας δεν είναι "άντρας" δυό φορές. Η Μπεκατώρου στα 21 της, αν μοιάζει με τις πιο πολλές γυναίκες στον κόσμο, αυτόν που είναι 50 χρονών δεν τον βλέπει "άντρα", τον βλέπει "παππού" και τον βγάζει από τον αντρικό πληθυσμό. Οι 50ρηδες δεν υπάρχουν ως σκέψη, ως ερωτική εικόνα, ως πιθανοί παρτενέρ στο σεξ κλπ μέσα στο κεφάλι των 21χρονων γυναικών. Γιατί να υπάρχουν αφού ολόγυρα ζουν τόσοι πολλοί 20ρηδες άντρες, ταιριαστοί στην ηλικία, στα ενδιαφέροντα, στα νιάτα με τις 20ρες;

Ο κακός ο λύκος, είναι απο τα συνηθισμένα παραμύθια που διαβάζουμε σε αναρτήσεις μισογύνηδων, ειδικώς για τον βιασμό "Δεν ήξερες ότι θα σε φάει ο λύκος, γιατί περπατούσες στον δρόμο 3.00 η ώρα την νύχτα"; Δηλαδή τι θέλετε να πείτε, ότι η ζωή είναι ζούγκλα και επικρατούν οι νόμοι της ζούγκλας, ο πιο δυνατός τρώει τον αδύναμο; Εμείς, όλοι μαζί,  φτιάξαμε πολιτισμό πριν χιλιάδες χρόνια και συμφωνήσαμε ότι θα ζούμε με κανόνες που πηγάζουν από το δίκαιο κι όχι από την ισχύ. Αφήσαμε την ζούγκλα πίσω μας, στα ζώα και πορευόμαστε ως άνθρωποι. Μην ξαναθυμάστε την ζούγκλα επιλεκτικά στους βιασμούς, αλλά την ξεχνάτε όταν έχετε διαφωνίες αστικού ή εργατικού δικαίου με εργοδότες, νοικάρηδες κλπ, οπότε κι επικαλείστε τους νόμους. Εάν με βάση το Δίκαιο πηγαίνουμε στο Δικαστήριο που είναι έργο πολιτισμού για την κυρία του Γ' ορόφου που παρκάρει μπροστά στο πάρκινγκ μας, δηλαδή για υλικά πράγματα, ασφαλώς δεν μπορούμε να ξεχνάμε το Δίκαιο σε ό,τι αφορά την σωματική ασφάλεια κι αξιοπρέπεια των γυναικών. 

Δεν υπάρχουν κακοί λύκοι μεταξύ μας, είμαστε όλοι άνθρωποι. Αν μερικοί νομίζουν οτι κατα βάθος είναι λύκοι, να ξεκουμπιστούν και να μετακομίσουν στο Δάσος. Εδώ είναι Κοινωνία. 

(Μelusine)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK