ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ



Φιλες και φίλοι, γνωρίζετε πώς ο άντρας μετατρέπεται σε  γεροντοπαλίκαρο; Γνωρίζετε για ποιό λόγο διαλέγει την μοναχική ζωή, χωρίς οικογένεια ή ακόμα και χωρίς ερωτικούς δεσμούς; Γνωρίζετε γιατί μπορεί να γίνει ακόμα και "μοναχικός λύκος";  

Απλούστατα, κάποια άσπλαχνη γυναίκα του ραγίζει την καρδιά. Είτε με την προδοσία της, είτε με την άρνησή της, πληγώνει τον ευαίσθητο ψυχικό του κόσμο και τον μετατρέπει από χαρούμενο παλικάρι που ήταν πριν, σε καχύποπτο και επιφυλακτικό - ή ακόμα και σε μισογύνη. 

Στην χώρα μας έχουμε πολλά γεροντοπαλίκαρα, δηλαδή πολλούς άντρες που η τρυφερή καρδούλα τους έγινε κομμάτια από κάποια σκληρή ή προδότρα. Οι σκληρές- άπιστες- αλανιάρες - παραδόπιστες γυναίκες είναι το κύριο θέμα στα λαϊκά τραγούδια. Υπάρχουν τραγουδιστές που έκαναν καριέρα λέγοντας το ένα τραγούδι μετά το άλλο για γυναίκες που πρόδωσαν τον άντρα, ξεκινώντας από τα νιάτα τους και σταματώντας στον θάνατό τους.  Ο Πάριος ας πούμε, ο Πανταζής, ο Ρέμος κι ο Διονυσίου κλαίνε ατελείωτα για τις κακούργες που τους πήραν τα πάντα και μετά τους άφησαν ερείπια. Οι στίχοι αυτών των τραγουδιών είναι δραματικοί και ο αντρικός πληθυσμος ταυτίζεται μαζί τους

π.χ. "έλα να με τελειώσεις, μόνο εσύ μπορείς"

π. χ "με σκότωσε γιατί την αγαπούσα"

π.χ. "μου 'χεις κάνει την ζωή μου Κόλαση"

π.χ. "Αν με δεις να κλαίω, σαν φωτιά να καίω, ψάξε την αλήθεια που είχες αγκαλιά"

Στην ατέλειωτη σειρά με γεροντοπαλίκαρα, πρόσφατα μάθαμε πως προστέθηκε άλλο ένα: ο προπονητής της 11χρονης αθλήτριας που την βίαζε 3 χρόνια. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία λέει "Ήμουν ερωτευμένος μαζί της κι είχα αποκλείσει κάποια γυναίκα από την ζωή μου, οποιαδήποτε, γιατί δεν βρήκα κάτι καλύτερο από αυτήν. Εγώ αυτό που περίμενα από αυτή ήταν κάποια στιγμή να μου στείλει ένα μήνυμα, με την θέλησή της, γιατί όντως θα ήθελα αυτήν την κοπέλα. Αν τουλάχιστον με απορρίψει από ΓΑΜΟ να το ξέρω, για να μπορώ να προχωρήσω την ζωή μου".

Να παραδεχθούμε ότι μετά από αυτήν την αποκάλυψη, αλλάζουν τα δεδομένα. Δεν ήταν παιδοβιαστής ο άντρας αυτός, ήταν ερωτευμένος. Δεν ήθελε να βιάζει, ήθελε να παντρευτεί. Δεν βρήκε άλλη γυναίκα να του αρέσει για γάμο, θέλει μόνο αυτή, δηλαδή το παιδάκι που πήγαινε αρχικά στην Ε' Δημοτικού και στο τέλος Α' Γυμνασίου. Δέκα χρόνια μετά, ακόμα δεν μπορεί να την ξεχάσει: ορίστε η ραγισμένη καρδιά. Κι αμέσως παρακάτω, το απελπισμένο αίτημα του αθεράπευτα ρομαντικού "στείλε μου τουλάχιστον ένα μήνυμα".

Κοπελιά αν μας ακούς, μην είσαι τόσο παρεξηγιάρα. Μετά από 3 χρόνια βιασμούς χωρίς την θέλησή σου, στείλε ένα μήνυμα με την θέλησή σου. Πώς κάνεις έτσι πια, θες να μείνει ο άνθρωπος αστεφάνωτος, μαγκούφης κι άκληρος; Απλώς πες του ότι δεν τον γουστάρεις, να συνεχίσει γαληνεμένος την ζωή του, στην φυλακή. 

(Melusine)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK