ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ

 

Σε μια ανάρτηση αντρικής σελίδας εχθές υπήρχε αυτή η φωτογραφία. Δείχνει μια κοπέλα χωρίς μακιγιάζ αριστερά, μία με πολύπλοκο μακιγιάζ δεξιά και επί της φωτογραφίας βρίσκεται η ερώτηση "Όταν γυναίκες παρουσιάζονται ως κάτι άλλο από αυτό που είναι και κάνουν σεξ με ανυποψίαστους άντρες, πώς ονομάζεται; Αποπλάνηση, βιασμός ή δικαίωμα;". 

Το ερώτημα είναι παιδαριώδες γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχουν άντρες που ξύπνησαν μετά το σεξ δίπλα σε γυναίκα χωρίς μακιγιάζ και θεώρησαν ότι βιάστηκαν, ωστόσο επειδή η φωτογραφία  υπονοεί ότι η κατάσταση της φωτογραφίας είναι το ισοδύναμο με το περιστατικό που συνέβη με τους δυό  δίδυμους αδερφούς, ας το δούμε. 

Είναι βιασμός; Οχι. Βιασμός είναι μόνο το σεξ χωρίς συναίνεση κι από τους δυό, τίποτα άλλο. 

Είναι δικαίωμα; Ναι, είναι δικαίωμα οποιασδήποτε/ οποιουδήποτε να κάνει σεξ με όποιον θέλει, εάν αυτός δέχεται. 

Είναι αποπλάνηση; Οχι. Φαντάζομια πως όλοι καταλαβαίνουν πως το πρόσωπο με μακιγιάζ είναι διαφορετικό από το ίδιο πρόσωπο χωρίς μακιγιάζ και το μακιγιάζ γίνεται αμέσως αντιληπτό. Ποιός νομίζει ότι οι γυναίκες έχουν εκ γενετής μάτι σε σχήμα γάτας (cat-eye) που τελειώνει εκ φύσεως με μια μολυβιά προς τα πάνω; Ποιός νομίζει πως μερικές γεννιούνται με ασημί ιριδίζον συννεφάκι στο μάγουλο (iridescent highlighter); Αυτοί που διαλέγουν γυναίκες με μακιγιάζ, αν τους ενοχλεί το βάψιμο και η ωραιοποίηση που πετυχαίνει, μπορούν κάλλιστα να διαλέξουν άλλες, απόλυτα φυσικές. Είναι μάλιστα και πολύ εύκολο γιατί οι πιο πολλές είναι φυσικές, δεν φοράνε καθόλου μακιγιάζ. Πού βρίσκονται οι φυσικές; Περπατάνε στο δρόμο, είναι μέσα στα σούπερ μαρκετ, στο μετρό, παντού. Μα τότε γιατί δεν τις βλέπουν οι άντρες; Α! Έτσι είναι η κατάσταση και τα πρότυπα ομορφιάς, ή φοράς μακιγιάζ ή είσαι αόρατη. 

Ωστόσο, ναι, κυκλοφορούν οι αμακιγιάριστες κι όποιος θέλει διαλέγει από αυτές. Θα φιλάει το μάγουλο το φυσικό, το γυμνό. Θα ξυπνάει δίπλα στο ίδιο ακριβώς πρόσωπο με το οποίο πήγε για ποτό στις 10.00 το βράδυ. Όμως το πρόσωπο θα είναι κίτρινο και θα έχει μαύρους κύκλους ή σπυράκια ή σπασμένα αγγεία, κλπ. Ναι. Δεν γίνονται όλα, δυστυχώς.  Ή τριανταφυλλί μάγουλο με μακιγιάζ, ή φυσικό αλλά χλωμό, διαλέγουμε και παίρνουμε. 

Πάμε στον παραλληλισμό που κατά την γνώμη μου γίνεται μεταξύ της φωτογραφίας αυτής και του γεγονότος με τους δυό διδύμους. Είναι στην ουσία του απάτη το μακιγιάζ; Παρουσιάζει τις γυναίκες ψευδώς ως άλλα άτομα;  Οχι. Το μακιγιάζ δεν αλλάζει τον άνθρωπο, την προσωπικότητα του, τον χαρακτήρα του και δεν αλλάζει ποτέ την ταυτότητα. Βελτιώνει λίγο την εμφάνιση, όμως διατηρεί το ίδιο εσωτερικό. Δεν μετατρέπει την γυναίκα σε μια άλλη   κι ασφαλώς δεν την διπλασιάζει. Οι νεαροί δίδυμοι δεν ήταν ένας άντρας, αλλά δύο διαφορετικοί με άλλο όνομα και ταυτότητα, που κοιμήθηκαν με μια γυναίκα παρουσιαζόμενοι ως ένας. Αυτό που έκαναν είναι αδίκημα που διώκεται από τον νόμο και θα φτάσει στα δικαστήρια εάν η κοπέλα κάνει καταγγελία -πιθανόν είναι δύο αδικήματα, και της απάτης και του βιασμού. Με λίγα λόγια η φωτό αυτή δεν σχετίζεται με κανένα τρόπο με τις πράξεις των διδύμων.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά εδώ πέρα και γιατί σχολιάζουμε αυτήν την ανάρτηση; Απλούστατα, επειδή είναι γελοίο πως το πιο κοντινό που μπορεί να φανταστεί ένας άντρας σε "βιασμό" και "απάτη", το πιο τραγικό που μπορεί να του συμβεί,  είναι να ξυπνήσει δίπλα σε κάποια που δεν είναι τόσο όμορφη χωρίς το μακιγιάζ της. Ωιμέ, συμφορά! Γρήγορα, όλοι μαζί να σώσουμε τους ανυποψίαστους, με την καθαρή καρδούλα και το αθώο μυαλό, από τις δόλιες που μηχανορραφούν με όπλο το μακιγιάζ .

Είμαστε για τα πανηγύρια, ναι ή όχι; 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ή ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ;

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΤΟΧΟ

AN UNSOLICITED DICK-PICK